питане за шлайф на дискове
ami natisni s neshto, s malko pironche, vbiz chasticite po ferodoto sushto, po-edri ili po-drebni sa i pr.Caesar написа:toyota originalnite nakladki imat razlichno ferodo, vupreki che moze da sa na vid edni i sushti, vazno e da izberesh tezi s nai-mekoto ferodo!
Punky, как да разбера или позная коя накладка е с меко или с твърдо феродо?
ili si zemi kachestveni after-market nakladki i si gotov!
otnosno diskovete, istinata e che dali sa originalni ot toyota ili delphi da kazem, ne vizdam nikakva razlika, nyakolko po-yaki spiraniya po magistralata i shansa da zapochnat otnovo da vibrirat e ednakvo golyam!

taka che rider, ostavi BG metodite nastrana za malko, (samo za vremeto koeto shte ti otneme da si kupish 2 novi diska) i posle nyama da imash grizi!

v nemskiyat ebay, chastite deto sa na dalavera sa prosto zalezala stoka ot koyao se opitvat da se oturvat razni magazini i skladove, tova e normalno neshto. dneska sum izhvurlil edin kup chisto novi chasti za rover, mini i pr. deto samo precheha v serviza... e namerih i edin komplekt halogenni farove na Hella za Range Rover, chisto novi, ot 1985g... ne se sturpyah i gi zabodoh na suprata, i sega mnogo se radvam...jamie написа:Умната с Е-бай - понякога има невероятни боклуци там (както и невероятни "далавери").
Престъргване на струг струва между 10 и 15 лв за два диска - предполагам на колегата са му поискали 30 лв за двата - с престъргване на място без да се свалят от колата.

Aбе не мисля че "marken" спирачен диск от неизвестна марка е нещо което си струва в немския Е-бей. Понеже имаше и такива.punkara написа:v nemskiyat ebay, chastite deto sa na dalavera sa prosto zalezala stoka ot koyao se opitvat da se oturvat razni magazini i skladove, tova e normalno neshto. dneska sum izhvurlil edin kup chisto novi chasti za rover, mini i pr. deto samo precheha v serviza... e namerih i edin komplekt halogenni farove na Hella za Range Rover, chisto novi, ot 1985g... ne se sturpyah i gi zabodoh na suprata, i sega mnogo se radvam...jamie написа:Умната с Е-бай - понякога има невероятни боклуци там (както и невероятни "далавери").
Престъргване на струг струва между 10 и 15 лв за два диска - предполагам на колегата са му поискали 30 лв за двата - с престъргване на място без да се свалят от колата.
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Питане
Май тук е мястото да попитам е ли е нормално след около 5-10 км. градско каране (сравнително пенсионерско, без газ - спирачка) като пипна спирачния диск да ми излезе плюска от топлината - Тойота Карина Е.
Благодаря предварително, щото се шашнах малко онзи ден.
Допълвам - и двата предни диска ме изгориха.

Re: Питане
ako izobshto ne si polzval spirachka, togava e stranno, no ako si ya polzval, e normalno da e opari... biggrin.gif nali tva tiene frikciya se prevrushta v zega, ta dori i pri po-lekoto polzvane na spirachkite!pol написа:Май тук е мястото да попитам е ли е нормално след около 5-10 км. градско каране (сравнително пенсионерско, без газ - спирачка) като пипна спирачния диск да ми излезе плюска от топлината - Тойота Карина Е.

Нормално - след спиране са си горещи.pol написа:Май тук е мястото да попитам е ли е нормално след около 5-10 км. градско каране (сравнително пенсионерско, без газ - спирачка) като пипна спирачния диск да ми излезе плюска от топлината - Тойота Карина Е.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Losho e kogato vzemat da namirisvat! Tova stava sled kato qko si gi nastupil s nad 80km/h. Za tova ot visoki skorosti spiraj leko i izpolzvaj prevkliu4vane na po-niska skorost.pol написа:Май тук е мястото да попитам е ли е нормално след около 5-10 км. градско каране (сравнително пенсионерско, без газ - спирачка) като пипна спирачния диск да ми излезе плюска от топлината - Тойота Карина Е.

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Пич, и аз имам кривина в дисковете..тресе ми при спиране особено осезаемо ако скоростта е над 80км/ч., а последните изглейдат добре на вуншен вид и почти без никакъв ръб. Моето мнение е сменяй с нови .. аз така ки ще направя. От прешлайфане най-мн. да останеш набутан с едни пари. Не са чак толкова скъпи.. някой беше споменал около 70лв/бр.
И както спомена колегата по-горе задължително нови накладки. BTW И на мен ми е интересно как да разбера кои накладки са с по-меко феродо..някой ако има идея да сподели pls. Имам предвид без да пробвам механично да не ме псуват в магазина.
И както спомена колегата по-горе задължително нови накладки. BTW И на мен ми е интересно как да разбера кои накладки са с по-меко феродо..някой ако има идея да сподели pls. Имам предвид без да пробвам механично да не ме псуват в магазина.
Avensis 7A-FE
- Aleksandar
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Skoda Octavia treseshe taka i se opravi sys smqna na nakladki samo, po finansovi prichini. Tresene taka i ne se poqvi prez sledwashtite 50000 km. kogato smenihme i diskove i nakladki. Pri smqnata na nakladki diskovete ne bqha shlajfani, imaha si qk ryb.
Predpolagam, che e tresqlo, zashtoto nakladkite bqha mnogo stari-na 150000km., originalnite, na 6 godini.
Ako ima6 vyzmojnost smenqj vsi`ko novo i kachestveno
Predpolagam, che e tresqlo, zashtoto nakladkite bqha mnogo stari-na 150000km., originalnite, na 6 godini.
Ako ima6 vyzmojnost smenqj vsi`ko novo i kachestveno

Carina E 4AFE LB 1992