Toyota отново на върха !

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
spinus

Мнение от spinus » 28 Ное 2008 20:50

Като се има предвид какво шовинистично списание е Ауто Билд и как превъзнася германските марки, особено фолксваген, и като се отчете какви патриоти са си самите германци, според мен драстично са се отличавали трите японски марки за да бъдат предпочетени. Редовните читатели на Ауто Билд, между които съм и аз, знаят за какво говоря.
На мен лично щеше да ми е интересно по колко бройки от кой модел са продадени най-много в Германия през 2008г., но тази информация не е предоставена.
Toyta Corolla 2.0 D4D

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 28 Ное 2008 21:24

slowtraveler написа:Не се разпалвайте толкова колеги tongue.gif biggrin.gif
Като видях 'обективната' класация, която е базирана и на субективните мнения на ползвателите - как да им имаш вяра...
Според мен първата десятка са си с горе-долу изравнени сили и възможности...
С промяна на тежестта на кой и да е параметър за оценяване, цялата класация може да се пренареди по произволен начин :thumbsup:
Според мен идеята е постоянно да се говори за автомобили и нови модели и т.н., за да се зарибяват обикновените клиенти като нас и да върви търговията biggrin.gif biggrin.gif

П.С. Един колега имаше лаф: 'каква ми е ползата, че по съкращения нашето предприятие беше на 20-то място, щом за мен е на първо - мен ме съкратиха'... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
всеки може да си направи лична класация на автомобилите, които е карал. И на всеки резултата би бил различен, точно защото всеки изхожда от личния опит и впечатления...
Класацията на Авто-Билд е копмплексна,т.е. в проучването се взима впредвид както 100000км. тестове,както мненията на ползвателите,но така и данните от техническите прегледи,така и данните от сервизните кампании за ремонт на отделните фирми.Не е толкова просто.Най-добрият комплексен резултат показва коя фирма си е свършила най-добре работата. И все пак това,което ти казваш за субективността на единия елемент от проучването-мненията на ползвателите-ами мненията им са субективни,но както са субективни за Тойота,така са субективни и за Мерцедес или Фолксваген,но откакто има това проучване,те не са печелили,въпреки субективизма на ползвателите.Субективизмът е субективизъм,но той важи за всички и е само 1 елемент от теста на качеството на Авто-Билд.
Какво ли не чух вече-купено списание,субективно списание,и все не вярно. Резултатите на Авто-Билд,че Тойота и Мазда правят най-здравите коли напълно се потвърждават и от ТЮВ и другите организации,значи не са случайни,нито субективни.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 30 Ное 2008 11:36

LEXUS написа: Резултатите на Авто-Билд,че Тойота и Мазда правят най-здравите коли напълно се потвърждават и от ТЮВ и другите организации,значи не са случайни,нито субективни.
Всичко, което казваш е точно така!
Въпреки, че са шувенисти, трябва да го признаят, защото няма къде да ходят, ако искат да им се чете списанието. Защото то излиза на много езици, а не само на немски! wink.gif

diver

Мнение от diver » 30 Ное 2008 12:40

Kiki написа:
LEXUS написа: Резултатите на Авто-Билд,че Тойота и Мазда правят най-здравите коли напълно се потвърждават и от ТЮВ и другите организации,значи не са случайни,нито субективни.
Всичко, което казваш е точно така!
Въпреки, че са шувенисти, трябва да го признаят, защото няма къде да ходят, ако искат да им се чете списанието. Защото то излиза на много езици, а не само на немски! wink.gif
ТЮВ - ДА, АУТОБИЛД НЕ.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Ное 2008 19:46

Статистиката на TUV също както всяка статистика може да се тълкува двояко...
Поне едната им статистика дето я четох, бе за проблеми, установени при прегледа на всеки модел.
Резултата бе 'брой установени проблемни автомобили', без значение дали на колата например е изгорял дублиращия мигач на калника или има сериозен дефект в спирачките/ходовата част... :whistle:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 01 Дек 2008 02:06

Не е вярно,в статистиката на ТЮВ се включва сериозността на дефекта,т.е. за изгорял мигач се получават малко наказателни точки,докато за сериозен дефект в ходова част или спирачки много повече наказателни точки.И тези данни се изнасят ,а най-лесно може да се прочетат в Авто-Билд,данните им за техническите прегледи идват от ТЮВ.Ясно се вижда в данните,че проблемните носачи на Ауди А4/Пассат са отразени,проблемите с помпа-дюза елементите на ВАГ са отразени,отразена е и ръждата при новите Мерцедеси М-клас,Е-клас,отразено е и износващото се окаване при Е-клас.

Аналогично за Тойота основни проблеми,установени от ТЮВ,са ръчната спирачка или износени спирачни дискове/Ярис,Корола,Авенсис/,при МАзда пък като проблеми са посочени отново износени спирачни дискове/323,626,Premacy/,дефекти по осветлението/3,6,626,Premacy/.За другите фирми ще спестя типичните им дефекти,защото няма да ми стигне 1 седмица.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 01 Дек 2008 08:01

Възможно е (и най-вероятно е така) пълните им рапорти да включват посочената от теб информация.
Но почти всичката информация, която е достъпна за обикновени читатели е значително по-постна...
Например: http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 007-2-3/18
Не, че имам нещо против опел, но преди три години като бях в сервиза за смяна на масло, в бокса имаше 4 мериви дизел с проблеми в турбината или управлението на турбината, и още няколко с незнайни проблеми (на всичките им бяха разхвърляли двигателите). Заменяха между колите турбини и електроники за да успеят да хванат някаква закономерност. Колите бяха съвсем нови (гаранционни)...

diver

Мнение от diver » 01 Дек 2008 09:14

slowtraveler написа:Възможно е (и най-вероятно е така) пълните им рапорти да включват посочената от теб информация.
Но почти всичката информация, която е достъпна за обикновени читатели е значително по-постна...
Например: http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 007-2-3/18
Не, че имам нещо против опел, но преди три години като бях в сервиза за смяна на масло, в бокса имаше 4 мериви дизел с проблеми в турбината или управлението на турбината, и още няколко с незнайни проблеми (на всичките им бяха разхвърляли двигателите). Заменяха между колите турбини и електроники за да успеят да хванат някаква закономерност. Колите бяха съвсем нови (гаранционни)...
След като другарите от ТЮВ са класирали в 5-цата туаран, форд и опел, незнам на кой вече да вярвам...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 01 Дек 2008 13:06

diver написа:След като другарите от ТЮВ са класирали в 5-цата туаран, форд и опел, незнам на кой вече да вярвам...
Точно това имах впредвид...
Затова тея ревюта/тестове/статистики ги чета само общообразователно...
Иначе изводите си ги правя от лични впечатления или най-много от първа ръка (някой приятел с опит, да е пробвал интересуващото ме возило, ако не мога лично да го пробвам)..

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Toyota отново на върха !

Мнение от Japanese_fever » 27 Юли 2013 06:32

Тойота е отново на върха по продажби за първото 6-месечие на 2013-та:

http://news.expert.bg/n432744/

ТОЙОТА Е №1!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Публикувай отговор