Toyota отново на върха !
Като се има предвид какво шовинистично списание е Ауто Билд и как превъзнася германските марки, особено фолксваген, и като се отчете какви патриоти са си самите германци, според мен драстично са се отличавали трите японски марки за да бъдат предпочетени. Редовните читатели на Ауто Билд, между които съм и аз, знаят за какво говоря.
На мен лично щеше да ми е интересно по колко бройки от кой модел са продадени най-много в Германия през 2008г., но тази информация не е предоставена.
На мен лично щеше да ми е интересно по колко бройки от кой модел са продадени най-много в Германия през 2008г., но тази информация не е предоставена.
Toyta Corolla 2.0 D4D
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Класацията на Авто-Билд е копмплексна,т.е. в проучването се взима впредвид както 100000км. тестове,както мненията на ползвателите,но така и данните от техническите прегледи,така и данните от сервизните кампании за ремонт на отделните фирми.Не е толкова просто.Най-добрият комплексен резултат показва коя фирма си е свършила най-добре работата. И все пак това,което ти казваш за субективността на единия елемент от проучването-мненията на ползвателите-ами мненията им са субективни,но както са субективни за Тойота,така са субективни и за Мерцедес или Фолксваген,но откакто има това проучване,те не са печелили,въпреки субективизма на ползвателите.Субективизмът е субективизъм,но той важи за всички и е само 1 елемент от теста на качеството на Авто-Билд.slowtraveler написа:Не се разпалвайте толкова колегиbiggrin.gif
Като видях 'обективната' класация, която е базирана и на субективните мнения на ползвателите - как да им имаш вяра...
Според мен първата десятка са си с горе-долу изравнени сили и възможности...
С промяна на тежестта на кой и да е параметър за оценяване, цялата класация може да се пренареди по произволен начин
Според мен идеята е постоянно да се говори за автомобили и нови модели и т.н., за да се зарибяват обикновените клиенти като нас и да върви търговията biggrin.gif biggrin.gif
П.С. Един колега имаше лаф: 'каква ми е ползата, че по съкращения нашето предприятие беше на 20-то място, щом за мен е на първо - мен ме съкратиха'... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
всеки може да си направи лична класация на автомобилите, които е карал. И на всеки резултата би бил различен, точно защото всеки изхожда от личния опит и впечатления...
Какво ли не чух вече-купено списание,субективно списание,и все не вярно. Резултатите на Авто-Билд,че Тойота и Мазда правят най-здравите коли напълно се потвърждават и от ТЮВ и другите организации,значи не са случайни,нито субективни.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Всичко, което казваш е точно така!LEXUS написа: Резултатите на Авто-Билд,че Тойота и Мазда правят най-здравите коли напълно се потвърждават и от ТЮВ и другите организации,значи не са случайни,нито субективни.
Въпреки, че са шувенисти, трябва да го признаят, защото няма къде да ходят, ако искат да им се чете списанието. Защото то излиза на много езици, а не само на немски!

ТЮВ - ДА, АУТОБИЛД НЕ.Kiki написа:Всичко, което казваш е точно така!LEXUS написа: Резултатите на Авто-Билд,че Тойота и Мазда правят най-здравите коли напълно се потвърждават и от ТЮВ и другите организации,значи не са случайни,нито субективни.
Въпреки, че са шувенисти, трябва да го признаят, защото няма къде да ходят, ако искат да им се чете списанието. Защото то излиза на много езици, а не само на немски!

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Статистиката на TUV също както всяка статистика може да се тълкува двояко...
Поне едната им статистика дето я четох, бе за проблеми, установени при прегледа на всеки модел.
Резултата бе 'брой установени проблемни автомобили', без значение дали на колата например е изгорял дублиращия мигач на калника или има сериозен дефект в спирачките/ходовата част...
Поне едната им статистика дето я четох, бе за проблеми, установени при прегледа на всеки модел.
Резултата бе 'брой установени проблемни автомобили', без значение дали на колата например е изгорял дублиращия мигач на калника или има сериозен дефект в спирачките/ходовата част...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не е вярно,в статистиката на ТЮВ се включва сериозността на дефекта,т.е. за изгорял мигач се получават малко наказателни точки,докато за сериозен дефект в ходова част или спирачки много повече наказателни точки.И тези данни се изнасят ,а най-лесно може да се прочетат в Авто-Билд,данните им за техническите прегледи идват от ТЮВ.Ясно се вижда в данните,че проблемните носачи на Ауди А4/Пассат са отразени,проблемите с помпа-дюза елементите на ВАГ са отразени,отразена е и ръждата при новите Мерцедеси М-клас,Е-клас,отразено е и износващото се окаване при Е-клас.
Аналогично за Тойота основни проблеми,установени от ТЮВ,са ръчната спирачка или износени спирачни дискове/Ярис,Корола,Авенсис/,при МАзда пък като проблеми са посочени отново износени спирачни дискове/323,626,Premacy/,дефекти по осветлението/3,6,626,Premacy/.За другите фирми ще спестя типичните им дефекти,защото няма да ми стигне 1 седмица.
Аналогично за Тойота основни проблеми,установени от ТЮВ,са ръчната спирачка или износени спирачни дискове/Ярис,Корола,Авенсис/,при МАзда пък като проблеми са посочени отново износени спирачни дискове/323,626,Premacy/,дефекти по осветлението/3,6,626,Premacy/.За другите фирми ще спестя типичните им дефекти,защото няма да ми стигне 1 седмица.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- slowtraveler
Възможно е (и най-вероятно е така) пълните им рапорти да включват посочената от теб информация.
Но почти всичката информация, която е достъпна за обикновени читатели е значително по-постна...
Например: http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 007-2-3/18
Не, че имам нещо против опел, но преди три години като бях в сервиза за смяна на масло, в бокса имаше 4 мериви дизел с проблеми в турбината или управлението на турбината, и още няколко с незнайни проблеми (на всичките им бяха разхвърляли двигателите). Заменяха между колите турбини и електроники за да успеят да хванат някаква закономерност. Колите бяха съвсем нови (гаранционни)...
Но почти всичката информация, която е достъпна за обикновени читатели е значително по-постна...
Не, че имам нещо против опел, но преди три години като бях в сервиза за смяна на масло, в бокса имаше 4 мериви дизел с проблеми в турбината или управлението на турбината, и още няколко с незнайни проблеми (на всичките им бяха разхвърляли двигателите). Заменяха между колите турбини и електроники за да успеят да хванат някаква закономерност. Колите бяха съвсем нови (гаранционни)...
След като другарите от ТЮВ са класирали в 5-цата туаран, форд и опел, незнам на кой вече да вярвам...slowtraveler написа:Възможно е (и най-вероятно е така) пълните им рапорти да включват посочената от теб информация.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
Точно това имах впредвид...diver написа:След като другарите от ТЮВ са класирали в 5-цата туаран, форд и опел, незнам на кой вече да вярвам...
Затова тея ревюта/тестове/статистики ги чета само общообразователно...
Иначе изводите си ги правя от лични впечатления или най-много от първа ръка (някой приятел с опит, да е пробвал интересуващото ме возило, ако не мога лично да го пробвам)..
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Toyota отново на върха !
Тойота е отново на върха по продажби за първото 6-месечие на 2013-та:
http://news.expert.bg/n432744/
ТОЙОТА Е №1!
http://news.expert.bg/n432744/
ТОЙОТА Е №1!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!