хехе, мерси много, напредваме в декодирането! намерих един сайт и също успях да разбера единият код.
Xeku, ти уцели направо в десетката с декодирането
jamie, щом T283, значи Т50 наистина е скоростната кутия.
El Camino, тоя сензор още не мога да го открия дали съществува, как да го пъхна в жабката

колата придърпва на ниски, оня ден в дъжда щях да я превъртя на един завой(захапа изведнъж), едвам я извадих - затва се боря като пате в кълчища, трябва да мърка атмосферно, а не да ми придърпва като на брат ми лагавата турбо импреса. между другото в същият ден и той щял да се пребие точно заради подобно придърпване в ниските - колата забила муцуна точно когато не трябва
това, че АЕ86 не е произвеждана в Европа може само да ме радва. Малко се стреснах, че може да е европейска сглобка, ама слава богу, не е!
ето сайта:
http://ourworld.compuserve.com/homepage ... wcodes.htm
първия код и какво означават буквите
AE86L-ESMQFW
A -
the engine family - A series engine (4 cyl petrol)
E -
platform type - Corolla
86 -
model code
L -
left hand
има още кодове преди тирето, ако колата няма екстрите е празно
-
E -
model type based on the same platform - Corolla
S -
body style - Hardtop
M -
transmission type - 5 speed floor mounted manual
Q -
trim level or grade - The highest grade (ultimate in luxury or performance)
за Corolla
Q означава GT, GTV, Levin, Levin Apex
F -
engine type - Twincam, EFI (high performance),Just EFI if made by Australian Motor Industries
W -
destination - Europe
след това има още кодове за rear suspension, ако е празно - Leaf spring 4 link
ако след това има PS - power steering
колата е произведена за Европа, най-висок клас за модела, ама годината и мястото на производство са ми мъгла още

а и в много сайтове тоя VIN го обявяват направо за невалиден. не можах да разбера 1S0 какво означава, а и тези три нули са загадка. намерих други АЕ86 с подобен VIN, но няма достатъчно инфо
BTW, открих в нета това:
http://www.alljapanesecars.com/cdstore2 ... did=to9e80
сега дърпам всичките части А1, А2, В1, В2, Europe - 1ГБ

това изглежда да е някакъв много сериозен менюъл