ПРОТЕСТ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СКЪПИТЕ ГОРИВА!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 22 Май 2008 21:49

Georgimitrovich написа:izvinqvaite za tupiq vapros a za6to gazta ne poskupva razli4ni li sa akcizite ???? pitam za6toto tq si e okolo lev ve4e tolkova vreme
ми и аз незнам:
1.отпаден продукт е и се внася и от съседните страни-които не са толко напред с потреблението и???
2: отпаден продукт е и е по екологичен-акциза и цената и е по малък- респективно увеличение с 10% на 1 лев е 1/2 от 10% на 2 лева...???
3. някой има интерес и е помонополизирал търговията-като лобира за е предпочитана???

гадая само

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 23 Май 2008 08:58

За да бъде цената на нафтата по-висока от цената на бензина това, абсолютно, точно е ПРОВОКИРАНО от правителството и държавата! В момента за 1000 литра бензин се начисляват около 1000 лева такси, акцизи и т.н., а за 1000 литра дизелово гориво, около 1300 лева.
Нафтата е отпадъчен продукт от производството на бензина. КЪДЕ СЕ ЧУЛО И ВИДЯЛО, ОТПАДЪКА ОТ ЕДНО ПРОИЗВОДСТВО ДА Е ПО-СКЪП ОТ ОСНОВНИЯТ ПРОДУКТ?!?!?
Обяснения от рода на, че така било в Горна Волта, или в брега на Слоновата кост, мен лично, изобщо не ме удовлетворяват! Това само говори, че и на тези места политиците са също толкова тъпи и лакоми като нашите!
Изобщо не трябва да прекратяват протеста превозвачите, А ДА ИСКАТ НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНАТА!
Това са пълни глупости, които им обещаха, че две години нямало да вдигат акциза...
Първо това правителство няма да е на власт след две години, а какво ги боли другите какви обещания са поели тези?
И второ цената може да продължи да се вдига, и без да се вдига акциза!
Когато започнаха, преди време да се изравняват цените на бензина и дизела, се поинтересувах, защо се получава така след като едното е основен продукт, а другото отпадък? Беше ми отговорено, че ние сме пазарна икономика. Повече се търси дизел и за това той трябва да е по-скъп?!?!?!
Ами тя и минерална вода се търси... Защо да я продават по 2 лева за 10 литра, ами не я направят по 2 лева литъра?
Пълна българска олигофрения, естествено на наш гръб!

Аватар
MEGAHARD

Мнение от MEGAHARD » 23 Май 2008 09:30

ВладиЧ написа:Ами тя и минерална вода се търси... Защо да я продават по 2 лева за 10 литра, ами не я направят по 2 лева литъра?
Пълна българска олигофрения, естествено на наш гръб!
При мин.вода има конкоренция и дъмпинг, а при горивата - монопол.

jamie

Мнение от jamie » 23 Май 2008 12:15

Владич, не е отпадък а просто по-тежка фракция. Но е по-евтин в производство - така си е.

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 23 Май 2008 12:28

jamie написа:Владич, не е отпадък а просто по-тежка фракция. Но е по-евтин в производство - така си е.
Moje i da si prav no i az mislq 4e po nqkuv ot tupite mi predmeti v universiteta ni obqsnqvaha ne6to podobno 4e kato cqlo naftata e po tejka frakciq ot benzina i navremeto e bila nejelan otpada4en produkt koito se e izpolzval za gorene vuv razli4ni visoki pe6ti za dobivane i prerabotka na metali. V posledstvie s napredvaneto na tehnikata dizelovite agregati stavali se po moderni i vse pove4e se izpolzva kato jelan elemen ot preradotkata na nefta. Tva be6e obqsnenieto na ediniq ni provesor. Kolko e vqrno neznam no tova iska6e da se znae za. Makar 4e v tupiq ni universitet vse o6te po edni predmeti ni karat da 4ertaem po BDS a po drugi po ISO i tova e tupoto 4e edni prepodavateli ni davat aktualna informaciq po temita a drugi ni davat nqkva ot predi 30-40 godini. wink.gif
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

diver

Мнение от diver » 23 Май 2008 12:31

ВладиЧ написа:... В момента за 1000 литра бензин се начисляват около 1000 лева такси, акцизи и т.н., а за 1000 литра дизелово гориво, около 1300 лева.
Последно кат се интересувах на тон нафта/бензин цената беше къде 400лв.....та налозите са бая повече....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 23 Май 2008 14:03

diver написа:
ВладиЧ написа:... В момента за 1000 литра бензин се начисляват около 1000 лева такси, акцизи и т.н., а за 1000 литра дизелово гориво, около 1300 лева.
Последно кат се интересувах на тон нафта/бензин цената беше къде 400лв.....та налозите са бая повече....
отдавна ще да е било,,аз винаги го смятам-към 48-50% та,, в който ддс , акциз и печалбата на гориво-разпорстранителите,,която преди беше официално 7-15 стотинки,,,,ама преди,,сега не знам

diver

Мнение от diver » 23 Май 2008 15:57

rudolf написа:отдавна ще да е било,,аз винаги го смятам-към 48-50% та,, в който ддс , акциз и печалбата на гориво-разпорстранителите,,която преди беше официално 7-15 стотинки,,,,ама преди,,сега не знам
ако е било отдавна, още по-зле, защото $ нали се сещаш колко беше...
Изображение

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 23 Май 2008 17:38

ако позволите да играя малко devil's advocate - аз се кефя, че цената на горивата се вдига. кат стигне 3-4 лева и през 2009 завъртят крана на газовите уредби, мисля, че най-накрая ще има как да си бутам бебешката количка без някви жалки @#&$% да се опитват да ме прегазят през 20 метра (даже и на тротоара).

jamie

Мнение от jamie » 23 Май 2008 17:56

dimd00d написа:ако позволите да играя малко devil's advocate - аз се кефя, че цената на горивата се вдига. кат стигне 3-4 лева и през 2009 завъртят крана на газовите уредби, мисля, че най-накрая ще има как да си бутам бебешката количка без някви жалки @#&$% да се опитват да ме прегазят през 20 метра (даже и на тротоара).
При така описано положение тия като тебе с бегачките ще ги линчуват :whistle:

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 23 Май 2008 19:04

I az da vzema duma po vyprosa .Vdiganeto na gorivata nee samo ikonomi4eska izgoda tyi kato gorivata se vdigat navsiakyde po sveta poradi iz4erpvane na petrolnia resurs

diver

Мнение от diver » 23 Май 2008 19:09

dimd00d написа:ако позволите да играя малко devil's advocate - аз се кефя, че цената на горивата се вдига. кат стигне 3-4 лева и през 2009 завъртят крана на газовите уредби, мисля, че най-накрая ще има как да си бутам бебешката количка без някви жалки @#&$% да се опитват да ме прегазят през 20 метра (даже и на тротоара).
:censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:
Изображение

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 23 Май 2008 19:14

jamie написа:
При така описано положение тия като тебе с бегачките ще ги линчуват :whistle:
Чакам ги с нетърпение tongue.gif Хората трябва да разберат, че карането на кола не е исконно право (много ме кефи лафа - "ми паркирал съм на тротоара щото няма паркинзи, аз кво да направя" ), ами привилегия.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Май 2008 20:00

dimd00d написа:Хората трябва да разберат, че карането на кола не е исконно право, ами привилегия.
на кого? smile.gif

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 23 Май 2008 20:11

desSs написа:
dimd00d написа:Хората трябва да разберат, че карането на кола не е исконно право, ами привилегия.
на кого? smile.gif
на тези дето имат книжки tongue.gif

ок, явно не мога да се изразя както трябва - имам предвид, че като не можеш да си позволиш да караш кола (или ако си очевидно селски бек, който на пешеходна пътека дава газ) - просто не караш кола.

Публикувай отговор