Мнение
от ВладиЧ » 23 Май 2008 08:58
За да бъде цената на нафтата по-висока от цената на бензина това, абсолютно, точно е ПРОВОКИРАНО от правителството и държавата! В момента за 1000 литра бензин се начисляват около 1000 лева такси, акцизи и т.н., а за 1000 литра дизелово гориво, около 1300 лева.
Нафтата е отпадъчен продукт от производството на бензина. КЪДЕ СЕ ЧУЛО И ВИДЯЛО, ОТПАДЪКА ОТ ЕДНО ПРОИЗВОДСТВО ДА Е ПО-СКЪП ОТ ОСНОВНИЯТ ПРОДУКТ?!?!?
Обяснения от рода на, че така било в Горна Волта, или в брега на Слоновата кост, мен лично, изобщо не ме удовлетворяват! Това само говори, че и на тези места политиците са също толкова тъпи и лакоми като нашите!
Изобщо не трябва да прекратяват протеста превозвачите, А ДА ИСКАТ НАМАЛЯВАНЕ НА ЦЕНАТА!
Това са пълни глупости, които им обещаха, че две години нямало да вдигат акциза...
Първо това правителство няма да е на власт след две години, а какво ги боли другите какви обещания са поели тези?
И второ цената може да продължи да се вдига, и без да се вдига акциза!
Когато започнаха, преди време да се изравняват цените на бензина и дизела, се поинтересувах, защо се получава така след като едното е основен продукт, а другото отпадък? Беше ми отговорено, че ние сме пазарна икономика. Повече се търси дизел и за това той трябва да е по-скъп?!?!?!
Ами тя и минерална вода се търси... Защо да я продават по 2 лева за 10 литра, ами не я направят по 2 лева литъра?
Пълна българска олигофрения, естествено на наш гръб!