Corolla vs Lancer

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 12 Май 2008 23:22

Добре както и да е... мисля да спра да пиша защотото това до никаде няма да стигне. Моето мнение е че са боклуци и за това се отказах. Карал съм достатъчно много коли че да го преценя за мене си. Всеки пак всеки си има собствено мнение и свобода да го изразява. Аз нямам за цел да ви обеждажам в това, че не струват и че са гадни, докато вие се опитвате да ме обеждавате в нещо през което минах.
Mitsubishi Lancer Sport 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 12 Май 2008 23:36

Какво да те убеждавам,тдром,продажбите в целия свят доказват това,което говоря.Зад всички продажби стоят доволни клиенти,това показват и всички анкети за клиентско задоволство.А на теб като не ти харесва,не карай Тойота,никой не те кара,но не се опитвай да внушаваш,че Тойота са боклуци,след като продажбите в цял свят доказват,че Тойота са харесвани и купувани коли. Естествено,че колкото и да е добра дадена марка,все някой няма да я харесва,важното е повече да са доволните клиенти обаче. Който не му харесва Тойота ,да си купи Лексус,хаха. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
dap

Мнение от dap » 13 Май 2008 00:58

LEXUS написа:Който не му харесва Тойота ,да си купи Лексус,хаха. biggrin.gif
аз не ги харесвам biggrin.gif по темата:BigBoss е направил много добре във форума на колегите

jamie

Мнение от jamie » 13 Май 2008 01:27

tdrome написа:Добре както и да е... мисля да спра да пиша защотото това до никаде няма да стигне. Моето мнение е че са боклуци и за това се отказах. Карал съм достатъчно много коли че да го преценя за мене си. Всеки пак всеки си има собствено мнение и свобода да го изразява. Аз нямам за цел да ви обеждажам в това, че не струват и че са гадни, докато вие се опитвате да ме обеждавате в нещо през което минах.
Tvoeto mnenie ne struva puknata para. Osobeno kato gledam kak ne pravish razlika mejdu o'bedi i u'bedi, mejdu Lancer i Rav4 kato klasove etc etc......
Inak hubavo ste storish che ste spresh da pishesh. Podkrepiam te v tova dobro delo :thumbsup:

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 13 Май 2008 02:52

Ей много ме радват такива реплики, дето дори не са карали Круйзер, камо ли да го тества обстойно laugh.gif Че кой джип и ПО-джип от LC ?!?!?!?!??? Range Rover? BMW X5?? Mercedes ML? GL ???? laugh.gif На всички изброени мога да ти докарам хора, които да ти кажат колко лайна са яли от тия бараки tongue.gif А за Муцибиши Паджеро изобщо не ме карай да почвам..... Турбини, глави, разпределителни валове - и то дори за старите 1995-та година!!! Изобщо такива лайна ядох и още ги ядат хората с това Паджеро, че неща и да видя пак Мицу джип.... А най-тъпото, което направиха последно мицубиши, беше да сложат 2.0 помпа дюза на техните коли - Лансер, Аутлендър, вана им.... ПЪЛНА трагедия, с която да затвърдят, че дизелите им са пълен кенеф...... А проблема главен на 2.5ТДИ от паджеро, пренесен и на 2.8 и 3.0 след това е в разпределителния вал - супер глупаво мазане има, което го троши, каквото и да правиш! И за толкова години да не го оправят, ебаси невероятната политика! А тоя 2.0 дизел е толкова зле, че не може да бъде..... Тоалетна от най-висок клас :thumbsup: Иначе няма никви други проблеми - глави, турбо, нафтова помпа, нафтова помпа на резервоар..... Списъка е трагичен.... Много грешна стъпка за Мицу отново..... Иначе са светлини години пред Тойота laugh.gif

Един шемет ми обесняваше колко Нисан Кашкай е светлинни години пред Рав4, а преди Нисана караше Рено laugh.gif Вервайте си, че иначе ще видите какви котурници сте си купили...... :thumbsup:

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 13 Май 2008 09:13

LEXUS написа:
tdrome написа:Пристрастия няма... по-добре да си бях взел няква Х3-ка на старо на малко км. Със сигурност щеше да е по-добре. ....Моето мнение е, че просто Тойота не си стуват парите. Един идеален пример е новият Land Cruiser... там просто можеш да се смееш с глас като видиш цифрите, защото за тези пари можеш да си взем доста по-класен джип.
Тойота ако не си струваха парите нямаше да са най-продаваната марка в света. Стара X3 vs нов RAV4??? Това ми звучи като селска тарикатщина. А с Ланд Крюзер действително е идеален пример,защото винаги е бил скъп и винаги се е продавал много, именно защото е Ланд Крюзер,а не X3 или М-клас примерно.Ланд Крюзер въпреки високите си цени е най-продаваният джип в света/направи справка ако искаш/,дали не си струва парите??? Аз като гледам в пустинята само с Ланд Крузъри ходят!
Вярно е че в пустинята карат само Ровер, Патрол и Ланд Крузър. Но не тези, а едни тесни и високи. Не знам каква модификация, с изнесен въздушвн филтър над тавана даже. В Афганистан карах Ланд Круизер като тези които наводниха БГ напоследък, красивите. Въздушния му филтър беше изведен под калника wacko.gif
Оттам и никакво вървене не се получаваше. Лесно закъсваше из калищата. Но иначе здрав. Никой не ги харесваше. Но имаше едни Ланд Круизъри с по дървен дизайн, пак нови. Летяха с 4500ФСИ двиг. По старите от тях с 4200. също бяха като самолети. И нямаше случай от тях със закъсване. Имаше и от тези тесните,но нямам впечатления.
Други джипове само Патрол, Хилукс и Теранно. Не видях ни едно Митсубиши. А който си харесва Оутлендъра, може да си купи вече Пежо и Ситроен Х-Кросър :thumbsup:
Toyota Avensis AT221 7A-FE

jsp

Мнение от jsp » 13 Май 2008 09:53

Струва ми се че темата се изметна в посоката която подозирах но се надявах че няма да отиде. До момента разбрах следното
1. кеф цена няма - човек трябва да вземе нещо което го кефи - за съжаление Lancer-а май има по-добър дизайн като за мъж ( или такива са моите представи ). Но ако дизайна беше определящ всички щяха да карат италиански или френски коли :)
2. Съвета да се пробват няколко варианта на двигател ми звучи добре. Благодаря!
3. Дизел като за частно лице май не си струва разликата в парите ( подозирам че ще съм около 10000 км/година ). Лошото е че ще има от време на време преходи в провинцията, но основното ще е висене по задръстванията в София ( баси колко отвратително почна да става ! )
4. Някой купувал нова кола може ли да каже има ли вероятност от TMAuto да бръкнат в джоба като фокусници и да му извадят нова турска корола. Това договаря ли се при капарирането. Защо съм толкова предубеден - защото гледах старите короли 2000-2002 ( с облите фарове ) и видях как си гният .... Според мен не случайно TMA са правили промоция с турските такива навремето :)
5. Разлики между двете коли като отстояние над пътя, ниски брони и нон стоп бутане в бордюрите ( lancer-а ми изглежда по-нисичък ) ?

ето такива чисто практически съвети ме вълнуват.... За съжаление мисля че никога няма да си купя джип ( освен ако не спечеля от тотото ), така че не виждам що трябва да ги обсъждаме джиповете на двете марки тука ....

Чух едно мнение от човек дето писа по тази тема че май MIVEC мотора бил по-остаряла концепция от VVT-I - аз не можах да открия нищо по темата обаче в интернет.

Добре направи май модератора от mitsubishi форумa - каза че такива дискусии не водят до нищо конструктивно и заключи темата. Продължаваме да обсъждаме обаче с него в PM.

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 13 Май 2008 10:20

@jsp
по точки:
1. Тука си прав - вземаш, това което най ти допада на самия теб. В крайна сметка ти ще си я караш
2. Пробване му е майката, макар че аз мойта като я купувах първо я платих па после ме качиха да видя какво съм платил, ама не съжалявам и до ден днешен
3. Тука момента е спорен - аз карам дизел, а жена ми бензин и основно градско. Но мен пък дизела си ме кефи и за това такава купихме. И аз минавам по около 10000 годишно и то основно градско.
4. Нова турска корола няма как да ти продадат, освен ако специално за теб не поръчат да я направят там. Поне за сега се прави в Япония, но не се знае до кога ще е това.
5. Тука не мога да кажа нищо. Моя авенсис е нисък - факт, но ако караш внимателно няма забележки. А по нашите дупки и джиповете от време на време задират

Така че си отдели ден два или три и почвай обиколката по салоните да тестваш и да решаваш. Иначе само с четене по форумите скоро няма да си купиш кола.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

jamie

Мнение от jamie » 13 Май 2008 10:48

jsp, съветвам те да не отписваш СУВ-ките като вариант. Определено все по-адекватни - има с цени от 41 000 лева нови нататък (японски !).

Това което се сещам обаче - питай дилърите за версия на моделите които си харесал - с по-високо и уякчено окачване. Имам спомен че Хюндай предлагаха опцията за Атос дето е една гърбава въшка - с мижаво доплащане в цената !

ПП: Нека технологията в двигателя не те вълнува - гледай по-скоро за липси на сериозни проблеми и за добра поддръжка - както гаранционна така и извънгаранционна.

badi

Къде се прави

Мнение от badi » 18 Май 2008 09:11

Зачетох се в темата къде с прави новата корола,не знам каде и какво са видяли новите им собственици но ще вмъкна само ,че за японския и въобще за азиятцкия пазар се предлага със съвсем различни двигатели 1.6 107 коня 1.8 130 коня бензини и никакъв дизел.Това ,че е с различни мотори ме навежда на мисълта ,че не произведена в Япония ,не зъължително да правена в Турция има заводи на тойота в Испания,Словакия както и заводи за часи в Германия.А пък дори да правена в Турция това няма особено значение тойота имат контрол по качеството и не би трябвало да има разлика.

jsp

Re: Къде се прави

Мнение от jsp » 10 Юни 2008 18:53

Здравей,
чух че новите короли които ще почвали да идват май ще са от линията в ЮАР.

badi написа:Зачетох се в темата къде с прави новата корола,не знам каде и какво са видяли новите им собственици но ще вмъкна само ,че за японския и въобще за азиятцкия пазар се предлага със съвсем различни двигатели 1.6 107 коня 1.8 130 коня бензини и никакъв дизел.Това ,че е с различни мотори ме навежда на мисълта ,че не произведена в Япония ,не зъължително да правена в Турция има заводи на тойота в Испания,Словакия както и заводи за часи в Германия.А пък дори да правена в Турция това няма особено значение тойота имат контрол по качеството и не би трябвало да има разлика.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 11 Юни 2008 10:31

Знам, че това не е миродавно, все пак го снимах от Аутобилд, но според тях това е класацията за здравина след тест от 100 000км. Дано да ти помогне с нещо! :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 11 Юни 2008 10:35

Макар да имам мазда хич не съм убеден, че са по-здрави и безпроблемни от тойота. Таз класация на аутобилд не е обективна. По-добре виж ТЮВ и АДАК.

http://www.anusedcar.com/
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 11 Юни 2008 10:43

Ясно, Дивер - така е. Но въпроса е не за Мазда - виж къде е Митсубиши... Все пак са шваби, първите 5 места са само японци, но Митсу не е там!

diver

Мнение от diver » 11 Юни 2008 10:46

Fido Dido написа:Ясно, Дивер - така е. Но въпроса е не за Мазда - виж къде е Митсубиши... Все пак са шваби, първите 5 места са само японци, но Митсу не е там!
абе щом шевролет и ауди са в десетката не ми я фали таз класация....

А сузуки (имам и такова) кво прави на 4-то място как ще го обясниш?!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор