Yaris vs Polo vs C3

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
proscrip

Мнение от proscrip » 29 Фев 2008 17:30

С риск да ми се накарат - ще ти кажа да погледнеш първо Сузуки Суифт, после Нисан Микра и накрая Яриса - що се отнася до малки коли. Аз лично съм за сузукито. С най-ниска цена е, с най-високо оборудване, най-интересен двигател! Визията си е до вкус - така че, за там си решавате вие.

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 29 Фев 2008 22:23

swifta e dobra kola. az karah podobno (geo metro).
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

diver

Мнение от diver » 01 Мар 2008 07:41

Абе и в момента ми се намира един суифт 4х4 1.3, дет си е лагерничка, по-добро е от полото, но несравнимо с яриса. Дори и старлета дет имах е по-кола!
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

joney

Мнение от joney » 01 Мар 2008 09:29

Благодаря за мненията и съветите! :thumbsup:

Погледнах в нета Suzuki Ignis. Впечатлен съм от характеристиките и оборудването, особенно на модела 1.3VVT - 4х4. Цената му е доста поносима за автомобил 4WD със всичките екстри на Toyota Terra + алуминиеви джанти и фарове за мъгла в стандартното оборудване. Даже ако ги поръчам към Toyota допълнително - тя ще излезе по-скъпа. Освен това е с по-голям клиренс, на което жена ми силно ще се зарадва - да го качва на тротоара по-лесно (това и е голям проблем и все се дърпаме като джаска Реното в бордюра). Само не знам колко е надежден(здрав) и как стоят нещата със сервиза и резервните части. До колкото разбрах го сглобявали в Унгария и съм леко резервиран към автомобили правени и в бившия соц.лагер (изключние може би правят чехите). Ще ми е интересно ако някой сподели впечатление от този модел или отзиви от негови приятели и познати. Рядък екземпляр е. unsure.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 01 Мар 2008 09:35

какво значи клиренс blush.gif

joney

Мнение от joney » 01 Мар 2008 10:06

какво значи клиренс sad.gif
Това е разстоянието от пътя до корпуса на автомобила. tongue.gif

diver

Мнение от diver » 01 Мар 2008 10:17

joney написа:Благодаря за мненията и съветите! :thumbsup:

Погледнах в нета Suzuki Ignis. Впечатлен съм от характеристиките и оборудването, особенно на модела 1.3VVT - 4х4. Цената му е доста поносима за автомобил 4WD със всичките екстри на Toyota Terra + алуминиеви джанти и фарове за мъгла в стандартното оборудване. Даже ако ги поръчам към Toyota допълнително - тя ще излезе по-скъпа. Освен това е с по-голям клиренс, на което жена ми силно ще се зарадва - да го качва на тротоара по-лесно (това и е голям проблем и все се дърпаме като джаска Реното в бордюра). Само не знам колко е надежден(здрав) и как стоят нещата със сервиза и резервните части. До колкото разбрах го сглобявали в Унгария и съм леко резервиран към автомобили правени и в бившия соц.лагер (изключние може би правят чехите). Ще ми е интересно ако някой сподели впечатление от този модел или отзиви от негови приятели и познати. Рядък екземпляр е. unsure.gif
Абе при всички положения, ще е по-добре от рендето...;)
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 01 Мар 2008 14:54

Да ти кажа честно, не съм много запознат точно с този модел. Смисъл Сузуки е, най-вероятно е добро като качество, но все пак имам едно наум. Еми така де, "джип"-че, с повече екстри да струва по-малко от Ярис-чето... Иначе относно другите ти колебания - за Ситроен забрави wink.gif Всъщност забрави за всичко френско... Поло-то - хубава кола, но като че ми се струва малко по-скъпа за поддръжка (все пак е ФолксВаген). Суифт-а - мен лично много ми харесва като дизайн. Не съм чувал лоши неща за тази кола. Виж Мазда 2 - може да е малко по-скъпа, но пък със сигурност ще е много здрава и качествена. За Ярис-а - както сам виждаш, доста хора от форума карат такива и са доволни (аз също). Недостатъците на колата са следните - има прекалено много пластмаса и в последствие на дупките започва лекичко да скърца (не много, но все пак си се чува като е тихо). 1.3 ВВТ-и въври много, но и харчи доста. Иначе колата е здрава, пъргава и има всичко, което би ти било необходимо (или на жена ти по-скоро).

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Мар 2008 09:27

преди малко чух реклама по радиото за 8-мартенска промоция на Поло, излизало към 15к лева...в сравнение с яриса си е доооста по-евтино. аз бих взела него, щом няма да го карам аз laugh.gif
Последно промяна от desSs на 04 Мар 2008 12:20, променено общо 1 път.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 04 Мар 2008 12:12

Аз лично не бих имал притеснение за чешката сглобка, Шкода беше колата с най-добрата сглобка навремето (не казвам най-добрия конструктивно автомобил). Пък и хората правят коли отдавна, знам че японската сгобка би било по-добре но мисля че за цената би трябвало да си струва.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

jamie

Мнение от jamie » 04 Мар 2008 14:32

Пич, чешката е била стока ама сравнена с руската, сръбската и румънската....
Сглобката има значение и то какво ! Особено при коли на възраст - виж, за нови ако разликата в цената е дебела - може да се преглътне.

Аватар
dimd00d

Мнение от dimd00d » 04 Мар 2008 15:04

jamie написа:Пич, чешката е била стока ама сравнена с руската, сръбската и румънската....
Сглобката има значение и то какво ! Особено при коли на възраст - виж, за нови ако разликата в цената е дебела - може да се преглътне.
Всъщност завода на Шкода е най-новия и най-модерния на VAG и кат гледам добре са им направени таратайките.

jamie

Мнение от jamie » 04 Мар 2008 15:19

Мани че тия и нови не ме кефят - ама туй друга бира (пак ще ме обвинят в секта).
когато кола на 2 години скърца вътре и след 5-тата година матира боя и пропускат уплътнения - за мен си е издънка. Давам примери просто.

joney

Мнение от joney » 04 Мар 2008 20:23

Отнисно сглобките.
Да си кажа право - съвсем съм се объркал. Бих се доверил може би единствено, че нещо е направено както трябава ако наистина е правено в Япония или Южна Корея. Може да е еретично за наякои от Вас, но хайде да поразсъждаваме малко. Единствено в Япония и Ю.Корея от азиатските "тигри" хората работят защото са възпитани да работят съвестно и защото работят японци и корейци. Предполагам, че във нито една от европейските страни (без бившия соц.лагер) на конвейрите в заводите, било в Англия, Германия, Франция и т.н.т не работят англичани, германци, французи .... а там се трудят индийци, пакистанци, мароканци, алжирци,турци и др. Във този аспект на размисли дори бихме могли да кажем, че тех. кадри в бившите соц.страни са далеч по-подготвени и можещи от изброените по-горе. Това обаче не се отнася според мен за бившия СССР. Не,че "братята" не са можещи, но манталитета, който трудно се променя за 20 год им е друг. За това аз съм ги зачертал изобщо, като производител на каквато и да било техника. Друг е въпросът ако говорим за водка ( и то не всяка), мафия или героични дела. Много от компаниите изнесоха своите производства предимно в Китай и Турция заради евтината работна ръка. След време на пазарите на возила в Европа ще се появят и други "тигри" ( по мое скромно мнение - Индия, Китай и Виетанам), но за сега всичко сглобено там го гледам подозрително и с 2-3 на ум.
Та може ли някой да ми посочи един модел на автомобил сглобен ама наистина в Япония или Ю.Корея и да е на примлива цена, като за българи?

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 04 Мар 2008 21:53

desSs написа:какво значи клиренс blush.gif
clearance e angliiskata duma.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Публикувай отговор