Corolla E15 - Вибрации на пластмаса в салона - още от нова

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 03 Яну 2008 22:15

spritable написа:...та да се върнем на скърцанията... при мен още на 2-3 хиляди километра се появи едно тракане в колоната при обтегача на колана. Все едно разхлабено болче се удря в пласмаса. С времето се усили и в последствие чух че същото тракане го има и в другата колона, на същото място. Чува се при паваж или много кофти път.

В интерес на истината само аз си го чувам... и се опитвам да си повярвам че съм голям перфекционист и не трябва да ми прави впечатление... нооо...
Аз съм на 750км и преди седмица чух тропане от колоната на обтегача, но беше само в пътническото място. От тогава не съм чувал нищо друго освен "обичайните" леки прискърцвания от време на време от таблото когато карам по паваж... Неприятно, но няма как при толкова пластмаса :puke:
Един въпрос. Когато ми дадоха колата в жабката намерих две кръгчета,изглеждат ми за уплътнение нещо. Някой знае ли къде се слагат?

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 04 Яну 2008 14:25

При страничните колонки нямам проблеми, но виж заключващите механизми на коланите за просто ужасни по отношение на приноса им към излишните шумове! Особено ако съм с по-голямо якенце. Тракат и то грозно! В първия момент си помислих, че става нещо с колата!

Така ще е!

Не се притеснявайте! В този клас и другите конкуренти не са по-добре!
Дори нашия батко - Авензиса също си поскърцва и потраква, и дори свисти при по-големи скорости за разлика от Королката! За 8 години
производство не са подобрили нищо по отношение на това! :thumbsup:
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

Аватар
dap

Мнение от dap » 04 Яну 2008 23:08

абе не знам за вас ама искам да кажа че когато си докарах колата в Пловдив не се чуваше нищо дори и по паваж.Година по късно...... абе има много неща който уплатнявам, но без кои знае какъв успех.Паветата в Пловдив са да си е.е м....та!!! колегите ще потвърдят biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 05 Яну 2008 00:56

@тия с тракането на обтегача на коланите:
проверете точката,където колана е прикрепен към седалката/пода и подложете нещо меко! wink.gif
при шумове от вятър при по-висока скорост си проверете гумените уплътнения,страничните огледала и пластмасите около предното стъкло,последните 2 са най-вероятната причина! wink.gif
LEXUS е малко краен,макар че в общи линии има право,но при японските коли с изключение на луксозните изпълнения шумоизолацията на купето е недостатъчно.при мерцедес,ауди,бмв е помислено за тия неща.
в крайна сметка обаче разумния човек предпочита колата му да е безаварийна,макар и с някои минуси при комфорта...тук вече ролите се разменят в наша полза,а се надявам и за в бъдеще да остане така wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

spinus

Мнение от spinus » 05 Яну 2008 09:52

Ael написа:
spritable написа:...та да се върнем на скърцанията... при мен още на 2-3 хиляди километра се появи едно тракане в колоната при обтегача на колана. Все едно разхлабено болче се удря в пласмаса. С времето се усили и в последствие чух че същото тракане го има и в другата колона, на същото място. Чува се при паваж или много кофти път.

В интерес на истината само аз си го чувам... и се опитвам да си повярвам че съм голям перфекционист и не трябва да ми прави впечатление... нооо...
Аз съм на 750км и преди седмица чух тропане от колоната на обтегача, но беше само в пътническото място. От тогава не съм чувал нищо друго освен "обичайните" леки прискърцвания от време на време от таблото когато карам по паваж... Неприятно, но няма как при толкова пластмаса :puke:
Един въпрос. Когато ми дадоха колата в жабката намерих две кръгчета,изглеждат ми за уплътнение нещо. Някой знае ли къде се слагат?
И аз имам такива пластмасови джаджи, бяха в колата в пликче. Някакви идеи?
Toyta Corolla 2.0 D4D

demoncho_
Обратна връзка:

Мнение от demoncho_ » 17 Фев 2008 21:37

моята корола е на ~25 000км и, не че искам да ви разочровам, но арматурното табло прогресивно започва да си поскърцва/вибрира.. същото се отнася и за коланите, но те не дразнят колко арматурното табло.. просто се изкушавам да не вляза в ролята на "майстор" и да го "опаянтя" wink.gif

celeron_7000
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Re: Новата Корола вибрации на пластмасата

Мнение от celeron_7000 » 19 Окт 2015 22:13

7 години по-късно - и при последната Корола положението е идентично. И аз не искам да се правя на перфекционист, но...кабелът за датчиците на алармата, минаващ над тавана, вибрира в областта на десния сенник. Мисля, че и при мен ту от единия, ту от другия обтегач на колана, идват вибрации (за страничните колони говоря). На 5500 км е колата, като в началото нямаше никакви шумове. Когато колата се напече на слънце, докато е паркирана, започва адско пукане зад аудио системата, което изчезва постепенно, като поизстинат пластмасите. Давайте акъл за уплътняване, колеги!
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 19 Окт 2015 22:26

колега това го има и при лексъс ис,един австриец си беше разглобил таблото и с подпъхване на някакви уплътнители го беше оправил.отваряй и огледай какво може да се подложи,за да се избегне триене между 2 пластмаси,надали ще е кой знае какъв майсторлък.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
gimara
Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
Благодарил/а: 49 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от gimara » 19 Окт 2015 22:28

Давайте акъл за уплътняване, колеги!
Най-лесният начин е да усилиш радиото. biggrin.gif

Matematiks

Мнение от Matematiks » 19 Окт 2015 23:35

Тия хора от Тойота на стари лаври ли мислят да лежат... Сега вярно, че продават много, ама това е недопустимо ! Искам им по 30К на тея коли, не е да са на цената на Дачия bash.gif
Още повече, моята на 18 години мога да твърдя че не скърца.
Според мен е европейската сглобка проблема...

e 10
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 5 пъти

Re: Corolla E15 - Вибрации на пластмаса в салона - още от но

Мнение от e 10 » 20 Окт 2015 11:11

Абе моята има леко проскърцване от таблото, но все пак е преживяла лицево-челюстна травма, пък е и 1994-ти набор. Та направо недоумявам що за коли за по 30 и + хил. лв. се произвеждат сега - на 700 км и да скърца?! То проблема май се явява не тенденцията за тотална рециклируемост на новите автомобили, а използуването на вече рециклирани материали за производството им. Няма как новата кола да е по-качествена от донора, след като при нея влаганите материали са вече минимум веднъж използувани!
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш sad.gif )

Matematiks

Мнение от Matematiks » 20 Окт 2015 12:11

Между другото, ако няма да нарушите гаранцията , разглобявате проблемните места. Там където лягат/опират с други лепите уплътнение за прозорци Е профил 2-3 мм и пак завивате обратно .

После ще е тишина :whistle:

Изображение

Офиса на Теса е в Дружба, ще го вземете по тъничко от там :)

Аватар
gimara
Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
Благодарил/а: 49 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от gimara » 20 Окт 2015 12:41

Лошото е, че проблемните места трудно се установяват. Трака някъде си зад таблото например. Аз един път разглобявах, уплътнявах. Известно време не скърцаше, после пак започна.
Почнах да се примирявам с тези прескърцвания и хлопвания идващи от таблото. Явно в автомобилите до към 40-50 хил. лева това е нещо нормално. Не е само при Тойота, карал съм и други с потропващи табла.

Matematiks

Мнение от Matematiks » 20 Окт 2015 12:46

Няма такова приемливо тракане, за мен е недопустимО !
Колата струва 30-40К, как така ще трака?

Директно зачерквам марката.
Взеха да стават големи тарикати май и от Тойода. :help:
Рейки, скърцания, уплътнения, да не говорим за Avensis-a, че по-бързо ще ми обясните къде НЯМА проблем, отколкото обратното.
Изобщо, като цяло... нещо се дънят.
Ама те и Ауди се дънят no.gif примерно.

Иначе на аудито ми на 20 години, нищо НИКЪДЕ не скърца. boxed.gif
Ама колата е направена build to last и е струвала 110К марки навремето. :whistle:

Публикувай отговор