Асиметрия при осветяването на таблото -> Авенсис 2001 диз

rookie

Мнение от rookie » 11 Дек 2007 14:04

Привет на всички!

Съжалявам за късното вклю4ване, но тези дни нямах възможност да пиша отново. За съжаления нямах възможност и да я прекарам през сервиз. Обаждах се, но уви най-рано след нова година ще може да ме приемат.

Ето и още един страничен ефект, който свързвам с подмяната на акумулатора. Предното дясно стъкло не може да се отвори(свали) по никакъв начин - нито от коп4ето до шофьора, нито от копчето на неговата си врата.
Възможно ли е някои от бушоните да е "заминал" sad.gif и това да причинява всичките тези поразии с осветление на табло, фарове, а сега и предно дясно стъкло?

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 11 Дек 2007 14:51

Abe ti sigurenli si 4esa ti slojili to4nia akumulator za tozi model kola . Dane bi da sa ti slojili akumulator s po-visok amperaj i tam da sa izgoreli polovinata raboti .

bobsn

Мнение от bobsn » 11 Дек 2007 19:02

Petar написа:Abe ti sigurenli si 4esa ti slojili to4nia akumulator za tozi model kola . Dane bi da sa ti slojili akumulator s po-visok amperaj i tam da sa izgoreli polovinata raboti .
И аз си мисля за същото! Или батерията да не отговаря на техническите си параметри. Аз се чудя само кой пък ще препоръча "Искра", това не е Москвич за 80 лева, че да си заслужава да спестиш 20 лв. от батерията

Caesar

Мнение от Caesar » 11 Дек 2007 23:02

Предлагам да провериш дали са затегнати клемите на този акумулатор.
Накрая, защо не смениш акумулатора, ей така за проба?
Вапрос: Как ще изгори бушон щом бутона за вдигане/ сваляне на стъкло не е натиснат.
П.С. За сведение ампеража, както някой се изрази, зависи от товара.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994

rookie

Мнение от rookie » 12 Дек 2007 02:04

Това с подмяната на акумулатора не е лоша идея. На мен също ми хрумна само дето малко ме е шубе вече, т.е. да не би тази проба да ми е за последно wacko.gif.

Все пак ако да видя някой с тойота като моята ще го питам дали може да пробвам.

Иначе въпросният "Repair Manual" за моята тойота все още го издирвам. Поне в този форум както и на многото руски линкове не го открих. Също пробвах и в еМule. Нищо! sad.gif

В ръководството на потребителя никъде не са указани параметри на акумулаторната батерия. На текущият ми пише 12V/720A, а малко по-горе 75 Аh. Не зная дали това съответства на моя стария (не ми беше удобно да го проверявам пред майсторите дето ми го сменяха - да не би да си помислят, 4е ги проверявам). Увериха ме, 4е е същият.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 12 Дек 2007 13:52

Kak taka go niama ! Vlizah v temata tehni4eski vyprosi ot tam nai gore toyota "Repair Manual" i natiskah kydeto pihe " TYK " namireah direktoria" Asensis" vlizah i teglih samo 4e e na angliski

rookie

Мнение от rookie » 12 Дек 2007 16:14

@Petar

"User Manual"-a го имам. В тази папка "Repair Manual"-ите са за по-горния модел(година)sad.gif . Моята е 2001г. и влиза в диапазона - 1999-2002. Иначе това, 4е е на английски не ми е проблем.

Публикувай отговор