Скърцане на накладки

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 17 Ное 2007 20:27

Някой има ли идея дали колата ми има датчик за накладки. Разбрах че авенсиса има датчик които като се изтъркат до него светва индикация на бордовия компютър.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 17 Ное 2007 20:35

diver написа:
Scott написа:....Скърцането обикновено се получава от накладки с високо съдържание на метални добавки или от ръбчетата на диска, които са кородирали....
При положение, че на 2 коли и 1 джип съм сменял комплект дискове и накладки и скърцането продължава, за сметка на което, на джипа предните накладки си отиваха на 15-20000км не ще да е от ръбчета...
Тогава по метода на изключването остават калпави накладки с много медни стружки в тях.

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 21 Ное 2007 12:13

Аз съм с Аурис и още като го взех на 3тия ден почнаха да скърцат спирачките. Чудех се какво става но всички ми обясниха че е нормално. Понякога пак се появява скърцането но май ако се намокрят или може би се зацапат не знам но сега съм на 4500км и скоро не са ми скърцали.

Относно дали има индикатор - доколкото разбрах индикатора за който говорят по горе е за спирачната течност а не за самите накладки. Съмнявам се да има за самите накладки. В книжката на Аурис-а има едни странички които са розови smile.gif там има всички индикатори които могат да ти светнат с обясненията ... но понеже съм си тъпо копеле не ги знам smile.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Ное 2007 19:10

На предния ми Опел Астра след смяна започнаха да ми свирят и вибрират (вибрация по цялото купе) спирачките при загряване (например два пъти по-интензивно спиране от около 80км/ч).
Пробвах рекламация.
В сервиза казаха, че съм ги 'препекъл' (по-интензивно натоварване през първите 200-500км, при които се 'закалява' повърхностния слой).
След като повозих сервизния механик, решиха, че е от дисковете.
Да, ама дисковете пак те ги бяха сменили с оригинални нови...
Накрая стигнаха до извода, че материала на накладките има повече стружки, ама това се оправя със смяна на накладките с друг тип...
Относно сигнализацията - ламаринката стърже ужасно когато стигне до нея и не може да не я чуеш или да я объркаш със свирене на накладки....
Относно електрическата сигнализация за износване, която се показва на компютъра - по принцип зависи от комплектацията.
На моя авенсис Т22 няма такава, но на астрата имаше.
Можеш да погледнеш самите накладки - при тези със електрическа сигнализация излиза едно кабелче от самата накладка.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

divaka_t

Мнение от divaka_t » 23 Ное 2007 20:46

ta da va svetna na burzo shto sviriat spirachkite ili tam deto kazvate skurcat;moje da sa novi ili iznoseni ok ama nikoi zapitval li se e che kogato natiskash spiraschkite tam dolo kakvo stava i kogato gi polzvash primerno da namalish ot 160 km do 4o km te tova ferodo mi se razkazva igrata to pregriava stav tvurdo i vurhu tova gerodo se obrazuva edin sloi tunak koito se iznosva i pak se poiavaiava sled upotreba na spirachki ta tozi sloi tunak e pregorialo ferodo imeno za tova sse chuva skurcane tozi tunak sloi koito e pregorial. kakto po gore prochetoh niakoi polazva lukas da dobrisa niama askurcane . demek otpred remza a ot zad lukas ili pak variant ot pred lukas ot zad delpfi koito sa po eftini . ta tova s projinkite deto go prochetoh e imashego niakoga sega go niama veche :whistle:

diver

Мнение от diver » 23 Ное 2007 21:05

divaka_t написа:ta da va svetna na burzo shto sviriat spirachkite ili tam deto kazvate skurcat;moje da sa novi ili iznoseni ok ama nikoi zapitval li se e che kogato natiskash spiraschkite tam dolo kakvo stava i kogato gi polzvash primerno da namalish ot 160 km do 4o km te tova ferodo mi se razkazva igrata to pregriava stav tvurdo i vurhu tova gerodo se obrazuva edin sloi tunak koito se iznosva i pak se poiavaiava sled upotreba na spirachki ta tozi sloi tunak e pregorialo ferodo imeno za tova sse chuva skurcane tozi tunak sloi koito e pregorial. kakto po gore prochetoh niakoi polazva lukas da dobrisa niama askurcane . demek otpred remza a ot zad lukas ili pak variant ot pred lukas ot zad delpfi koito sa po eftini . ta tova s projinkite deto go prochetoh e imashego niakoga sega go niama veche :whistle:
редко срещан пост.....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор