problem s dvigatelia

Аватар
dap

Мнение от dap » 21 Ное 2007 16:06

като сте заговорили за кабели да се оплача и аз.Днес бях в Тиксим и се оказа че от последната смяна на съединителя "майсторите" не са ми вкарали кабелите на ламда сондата където трябва и те са се стопили от тръбите на гърнето.Нямам думи правят едно трошат друго!!!!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 14 Дек 2007 10:41

Mamkamu pak mi skapa dvigatelia . Nemoga da razbera pak mi svetna chek lampata na dvigatelia dalie ot gorivoto ili niakoi dat4ik Zahtoto kato ia zapalia strelkata na oborotomera igrae ot 800 do 1100 ob. raboti kato " zadaveno magare " Dali puk moje dae ot dat4ika na razpredelitelnia val ?

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 15 Дек 2007 17:14

Petar написа:Mamkamu pak mi skapa dvigatelia . Nemoga da razbera pak mi svetna chek lampata na dvigatelia dalie ot gorivoto ili niakoi dat4ik Zahtoto kato ia zapalia strelkata na oborotomera igrae ot 800 do 1100 ob. raboti kato " zadaveno magare " Dali puk moje dae ot dat4ika na razpredelitelnia val ?
Доста вероятно е.Защо не и прочетеш кода на грешката?(всъщност аз не разбрах точно какъв модел е колата).Така или иначе този датчик регистрира половението на двигателя,и е много вероятно при грешна информация от него -горивото и искрата да се подават не когато трябва.
Ако имаш тест куплинг п-при изгасен мотор се прави мостче м/у Е1 и ТЕ1 ,даваш на контакт и ако check engine мига неравномерно-броиш примигванията-примерно при мен беше:5 мигвания,пауза 2 мигвания,по-дълга пауза ,и пак същото.Код52-knock sensor!Има таблица за грешките където да видиш кой код какво значи
http://enc.drom.ru/3032/
http://enc.drom.ru/3291/
На първия линк са кодовете,а на втория как изглежда тест куплунга и кодове(които обаче не гледай)
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 17 Дек 2007 10:43

A tozi dat4ik za razpredelitelnia val dali ne moje da se po4istva ili remotira zahtoto kato mahna distributornata kapa4ka se vijdat niakakvi plastinki ot dat4ika s edna duma dali ako se probvam da gi poza4istia niama nehto da go precakam zahtoto cenata na nov takyv dat4ik hi4 ne e malka 70-80 lv.

Night'sB

Мнение от Night'sB » 21 Дек 2007 16:45

Колега Petar,
Мога да ти пратя инструкции как да си инсталираш фонетична кирица, че да ти се четат по ясно мислите....

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 21 Дек 2007 17:28

Night'sB написа:Колега Petar,
Мога да ти пратя инструкции как да си инсталираш фонетична кирица, че да ти се четат по ясно мислите....
Добре дошъл във форума, колега! Очевидно още не си се запознал с всички теми, затова ти е простено да изказваш мнения и предложения за вече решени неща. В този форум, писането на латиница НЕ е забранено! Като цяло той е по-либерален, няма банове, заключени, или изтрити теми и подобни ограничения, характерни за други форуми! Желаем ти приятни мигове сред нас! :thumbsup:

Публикувай отговор