za benzina

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 19 Дек 2007 20:28

еми де да знам колко може да му се вярва на тоя компютър unsure.gif

Nixter

Мнение от Nixter » 20 Дек 2007 00:11

Дес, ти нали си с нова кола? Колко резервоара си напълнила до сега? Ако е втори-трети - това е защото компютъра сега се напасва към твоето каране, а не е от октаните на горивата. То и мойта на първия резервоар ми даде 10 на сто, ама после падна и на 3-тия се закова на 8,1.
ПС. вЕрвай му на компа! Поне за разхода не лъже, само за оставащите километри happy.gif
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 20 Дек 2007 02:12

От гадно гориво може и доста повече от един литър да ти даде разлика така ,че не му се шашкай , а зареждай от там дето ти дава най-малък разход .

diver

Мнение от diver » 20 Дек 2007 07:43

Bass_Man написа:От гадно гориво може и доста повече от един литър да ти даде разлика така ,че не му се шашкай , а зареждай от там дето ти дава най-малък разход .
само дето не става въпрос за гадно/готино а за разликата между 95 и 98 октана ...поне аз така разбрах.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 20 Дек 2007 08:08

Nixter написа:Дес, ти нали си с нова кола? Колко резервоара си напълнила до сега? Ако е втори-трети - това е защото компютъра сега се напасва към твоето каране, а не е от октаните на горивата. То и мойта на първия резервоар ми даде 10 на сто, ама после падна и на 3-тия се закова на 8,1.
ПС. вЕрвай му на компа! Поне за разхода не лъже, само за оставащите километри happy.gif
Да, колата ми е на един месец. Като я взехме от магазина, заредихме 95 догоре. тогава разхода тръгна от 10, и стигна дори до 7.7 /е, не съм пускала парно като сега/. После сложих малко 98, и сякаш ми се стори, че колата върви по-добре. Ама нали нищо не разбирам, може и да ми се е сторило. И като свърши вече дойдоха двата пълни резервоара, които описах по-горе, от една и съща бензиностанция, единия 95, и вчерашния с 98. Днес ще бръмча цял ден, на видим дали ще падне разхода под 9.
И все пак си мисля, че вида гориво има значение, не е до напасване към моето каране - след като цяла седмица ми показва 10, зареждам и веднага става 9 unsure.gif

diver, правилно си разбрал smile.gif

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 20 Дек 2007 10:27

To4no taka ako slojih benzin s po-goliamo oktanovo 4islo kolatati bi triabvalo da dava po-malyk razhod i da vyrvi po-dobre zahtoto sigunno na tvoita po-knijka ia davat da virvi s A95 ili s po-goliamo oktanovo 4islo vyprosa e 4e v Bylgaria ako raredih primerno s A95 realno toi nee 95 a s po nisko oktanovo 4islo .Syhto taka e mnogo vajno ot kyde zarejdah

Nixter

Мнение от Nixter » 20 Дек 2007 10:58

Значи не може - веднага да спадне разхода по бордкомпютър от 10 на 9. Би трябвало плавно и много бавно да стане - след 150-200 км поне. Ако разко ти се е променило отчитането на бордкомпа - може би наистина грешката е в него!
Toyota Avensis
T25 1,6 VVT-i
2007

mitoko

Мнение от mitoko » 20 Дек 2007 11:59

моите впечетления за че има значение не само ОКТАНВОТО число но и от самите бензиностанции... ОМВ, ЕКО ЛУК ОЙЛ, ШЕЛ, ОПЕТ и т.н. ...
също така много са важни и другите СВОЙСТВА на самия бензик кото например : време за възпламеняване на сместа, бреме за изгаряне и др.
всеки сам трябва да си преецени спямо неговия инивидуален стил на каране , къде кара , колко кара, на какви обороти, с кой бензин е наай - добър разхода...
отделен въпрос е че компютъра има и допустимо отклонение +/- което има значение дори и в минималма степен ....

П.п. по-високото оттаново число не във всички случеи е по добро за колата, дори и само от гледна точка на по-ниския разход (пример -съотношението на по-висока цена и по-нисък разход)

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 20 Дек 2007 13:05

diver написа:
Bass_Man написа:От гадно гориво може и доста повече от един литър да ти даде разлика така ,че не му се шашкай , а зареждай от там дето ти дава най-малък разход .
само дето не става въпрос за гадно/готино а за разликата между 95 и 98 октана ...поне аз така разбрах.
Само дето 95 е по-гадно гориво от 98 ! Също така съм сигурен , че колежката не ги е мерила в лаборатория горивата колко октана и с какво качество са . Което би трябвало да се подразбере от изречението .
Демек ако е с истински 98 трябва да харчи по-малко , а като е с някакъв 98 и някакъв 95 никой не може да каже колко ще харчи . За това трябва да се пробва и всеки да си намери оптималното гориво !
Ако е 20/80 вода бензин може борда и 12/100 да и покаже !
Надявам се този път да стана ясно какво искам да кажа .

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 20 Дек 2007 14:23

BTW:
Имаше някъде по форумите ( мисля , че в БМВ ама не съм сигурен ) един пич , който беше карал с по 3 вида бензин от някоко бензиностанций и си беше намерил един който му вървеше екстра .

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 20 Дек 2007 16:42

I ot koia benzinostancia e zarejdal 4e i moita da po4ne da vyrvi ekstra 4i nehto tozi benzin e mnogo kalpav

Публикувай отговор