Това мнение важи само при таксиметров автомобил дет пали един път на ден.Понякога се случва да ползвам колата по няколко пъти на ден.Колкото до бързото загряване на колата/направи ми впечатление това качество/ това дава още един минус за ползата от газова уредба.dap написа:ами не знам човек ама съм чувал че нашите тойоти загряват много бързо и мисля че няма как да ти изхаби 1л бензин докато направи 30 градуса.все пак не знам и от къде си де ако си някъде където зимата е - 20 градуса може и повече бенц да иде
Газова уредба на COROLLA 1.4 4E-FE
Ако сменя автоматично от газ на бензин ,като се води от температурата-ще го изгори този литър ,че и поне още един-два отгоре зимно време.Като се има в предвид че мотора е в режим когато ECU-то налива доста "безотговорно" бензин!При мен конкретно зимата изгаря около 3л,лятото около1-1.5л.Но аз карам по десетина километра сутрината и съответнмо вечерта.Естествено при по-голям пробег относителното количество на изгорения бензин да пада.dap написа:... мисля че няма как да ти изхаби 1л бензин докато направи 30 градуса...........f
Тъкмо се събудих.Ето инфо за това което ползвам аз.:http://www.stavim-gaz.ru/technology/differencealeksbr написа:ТТ данни на колата и уредбата,разход газ,бензин и проблеми след поставяне на газова уредба?Пълен инжекция или обикновена газова уредба да бъде/и не ме пращайте във форумите на OPEL да търся подобни теми колата ми е TOYOTA/?
Хайде колеги събудете се малко и напишете някой смислен ред.
В софия го внасяше Любен Дойнов(мисля че така се казваше,но вече се вная по нова система.А иначе в раздела сервизи/магазини има точно тема за АГУ както и доста добри отзиви за сервиз в София.
Ако темата беше за кебапчета,нямаше да се протака половин година!!!kristian написа:Тъкмо се събудих.Ето инфо за това което ползвам аз.:http://www.stavim-gaz.ru/technology/differencealeksbr написа:ТТ данни на колата и уредбата,разход газ,бензин и проблеми след поставяне на газова уредба?Пълен инжекция или обикновена газова уредба да бъде/и не ме пращайте във форумите на OPEL да търся подобни теми колата ми е TOYOTA/?
Хайде колеги събудете се малко и напишете някой смислен ред.
В софия го внасяше Любен Дойнов(мисля че така се казваше,но вече се вная по нова система.А иначе в раздела сервизи/магазини има точно тема за АГУ както и доста добри отзиви за сервиз в София.
Питанката е какво АГУ ползвате и какви проблеми създава?Разгледах доста теми по форумите и офертите на сервизи и дистрибутори на АГУ,но конкретно предложение за модела не намирам.Последно време разбирам и за някакви нови изисквания към монтажа на АГУ, за сертификати на самото АГУ сигурно и там ни очаква ЕУРО 1 до 12....,демек такси и прегледи.
Днес разбрах за една новост при регистрация на автомобил до 10 години +200лв продуктова такса?
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=265694
Последно промяна от aleksbr на 17 Юли 2008 21:27, променено общо 1 път.
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Карам с ГИ Бардолини (Bardolini)
Проблеми технически не съм имал.
В момента усещам недостатък, при движение с пуснат климатик колата е доста спъната.
Но това е си е и до настройка на газовата.. разхода на градско е под 9/100 в момента.
На дълъг път с климатик изглежда е 7-7,5 , но не го засякох много добре последния път.
Проблеми технически не съм имал.
В момента усещам недостатък, при движение с пуснат климатик колата е доста спъната.
Но това е си е и до настройка на газовата.. разхода на градско е под 9/100 в момента.
На дълъг път с климатик изглежда е 7-7,5 , но не го засякох много добре последния път.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Renault Clio 1.3 1995
- dil
- Обратна връзка:
Това газаджия ли ти го каза ?chocho_ написа: ми казаха че ако сложа газова на VVTI до 10000-15000 км ще се прави рамонт на двигателя
До колкото знам при работа на газ изгарят клапаните и се налага подмяна след време... примерно 100 000км.. това за мене са 6-7г.
За това време спестеното от разликата бензин-газ ще стига за закупуването на нов автомобил

И това с клапаните валидно при поставяне на обикновенна газова уредба.
С газов инжекцион няма такива проблеми.
Renault Clio 1.3 1995
Renault Clio 1.3 1995
Следя темите за АГУ в почти всички форуми.Засега везните клонят към газов инжекцион,но от споделения опит във форумите не мога да реша какъв да бъде италиански,полски,руски или български.И днес един колега каза,че негов познат се е отказал да монтира български на определени автомобили,като за момента се е ориентирал към LOVATO .
- dil
- Обратна връзка:
Инжекциона на 4Е-FE работи в някакъв режим full-group .. впръскват едновременно 1ви и 3ти цилиндър, след това 2ри и 4ти.
Питай кои ГИ могат да работят в такъв режим.
Когато търсех за мене, разбрах че Бардолинито го поддържа, пък и цената му като български беше с 400лв по-евтина от италианските.
Когато търсех за мене, разбрах че Бардолинито го поддържа, пък и цената му като български беше с 400лв по-евтина от италианските.
Renault Clio 1.3 1995
Renault Clio 1.3 1995
на повечето инжекциони дюзите пикаят две по две...dil написа:Инжекциона на 4Е-FE работи в някакъв режим full-group .. впръскват едновременно 1ви и 3ти цилиндър, след това 2ри и 4ти.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Приятелю, интересуваш се живо и упорито от темата газ на 4E-FE, та да споделя моя опит. Имам същата тойо като твоята, но 2000г. Сложих и обикновенна АГУ Landi Renzo, и до сега нямам големи проблеми. Първоначално ме бе страх от "детонации", макар че много хора ми казваха, че при този модел няма да се получи, пък и да се получи няма да има големи щети - метален колектор, няма дебитомер, и т.н. Все пак сложих една "кихалка" на въздушния филтър. Разхода е 9 на 100. Малкия ми "проблем" е, че като запаля / става на бензин, и прехвърля автоматично при 2000 оборота на газ/, ако не прехвърла до 10-тина секунди, това става само, и колата понякога гасне. Но му "намерих" цаката - ако искам да поработи повече на бензин - преди палене превключвам копчето само на бензин. Други проблеми нямам. Засега - около 3 хил. км. Уредбата ми излезе 430 лв./ с 40-литрова обикновенна бутилка/, а първоначалния преглед за регистрация на АГУ-то - около 15 лв.
Това е от мен, пък .. избора си е твой.
Това е от мен, пък .. избора си е твой.
И аз да споделя , С моя ботилка газовата , и един стар изпарител намерих за първо време , газовата ми излезна 200 кинта ,поне толкова му дадох на един приятел да ми купи маркучи , емулатори , кихалки и всички др. простоти , който принципно не са повече от 160лева както и да е!Сложих си я сам пред блока! Както колегата спомена по горе с ел ключе да прехвърля само от бензин на газ! Да спомена че на тази кола може и да не се слагат емулатори , защото не трупа грешки поне така ми каза един газаджия ,но аз си сложих на ламбдата и на дюзите! Така другото което е , с климатик колата е трагедия на газ , без климатик горе долу става , с две думи няма нищо общо с на бензин!!!На мен ми харчи 10.5 в града с климатик вечер , извънградско съм към 10ка с климатик и над 140 км/ч нормално каране извънградско ми е 8-9 с климатик , това е !