Не, датчиците ми ги обучиха при монтажа на гумите. Дори ги помолих да ми активират автоматични затваряне на стъклата при задържане на бутона за заключване на дистанционното - безплатно. Бях прочел за тази функция в упътването и там пише, че може да се активира от предсъавител на тойота. Гумите ги купих от тойота - continental ts850 suv 215/65r16 като ми ги продадоха с отстъпка за 235лв, но в нета ги видях за 208лв. В предвид на всичките безплатни екстри и подаръци мисля, че +30лв на гума не е проблем, а може би в тая цена има и доставка.alexander79 написа: А предвид, гаранционния автобил да не излезе, че гаранцията е паднала? Твоите датчици сам ли си ги "обучи"? Гумите и тях ли купи от тях? Предложената цена беше малко над пазарната по гумаджийниците. Във Варна ме убедиха, че ще ми напрвят подарък една гума и накрая цената на 4 гуми във всяка гумаджийница бе доста по-ниска от 3 във Карком! Дразнещо е да те правят на балък. За джантите е по-различно. Факт е, че като няма конкурент цената ще е по-висока, а и се предполага, че качеството на оригиналната е по-добро или поне тестовете на колата са правени с такива джанти. От заместителите основното, което ме притеснява е втулката. Доста хора от които потърсих впечатления се оплакаха от втулките. Стана много дълго, поздрави!
Диапазон на ЕТ на джанти
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Диапазон на ЕТ на джанти
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Диапазон на ЕТ на джанти
E kak някой да знае за всички модели, различни от фабричните размери, и какво точно ще се случи, ако се пробва?
- alexander79
Диапазон на ЕТ на джанти
Ами не е много сложно. Това е форум на тойота и се предполага, че масово потребителите карат тойота, а тъй като корола е един от най-продаваните модели вероятността някой да е слагал различни джанти от оригиналните е още по-голяма. Както и да е, вече купих джанти с оригинален размер точно защото не желая да се занимавам с гумаджии, които да ме убеждават кое е добре и кое не! Остава близките дни да взема и гуми и да се реши "проблемът" със зимните гуми за следващите 6-7 години!
Toyota Corolla 50th Anniversary 2017
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Диапазон на ЕТ на джанти
Направих един бърз калкулатор и го качих на този линк, за това на къде отива цялото колело освен с джантата и ако смениш широчината на гумата.
Така ще може да се ориентираш най-лесно, без да разчиташ на някой да ти каже нещо.
Така ще може да се ориентираш най-лесно, без да разчиташ на някой да ти каже нещо.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Диапазон на ЕТ на джанти
Нищо не може да подмени прекият тест на дадената конфигурация... Има доста условности - например стърчащ спирачен апарат, разлика в конструкцията и отливката на самата джанта, които да опират в дадена част...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008