Не ги слушай тези зевзеци, никакъв MIL не ти свети, свети ти джеки чана ..http://forum.mazdabg.com/download/file.php?id=21128 laugh.gifdoenitz написа:Аз си мислех, че е нафтовата помпа, защото преди имах кола на газ, а при тях знаете свети ... поне така си мисля "бензиновата помпа"(поради други причини, които сега не им е мястото), та сега ми светна пак същия датчик. Понеже няма как да е бензиновата помпа си мислех, че е нафтовата - това е за объркването миИначе когато свети и влиза в някакъв авариен режим и не мога да се движа с повече от 20км. Водил съм я и УЖ да и чистят грешките, но вече се съмнявам и в майсторлъка ...
Я сега се успокой и седни да напишеш с кой мотор точно е колата, турбодизела или комънрейла .
Като казваш "качваха помпата на стенд", след стенда проверявано ли е точното зацепване на помпата, защото ако е зацепена пак както е била и след смяната на ремъците, може да е със зъб закъснение и от там да идва трудното палене само при студен мотор, това си е често явление при турбодизела .
Другия въпрос е, пробвал ли си с подкачване на гориво сутрин, дали не пали по лесно, т.е. дали не взема въздух от някъде и да връща горивото в резервоара ? .