Проблем при палене сутрин

Аватар
martod

Re: Проблем при палене сутрин

Мнение от martod » 11 Дек 2014 09:48

doenitz написа:Аз си мислех, че е нафтовата помпа, защото преди имах кола на газ, а при тях знаете свети ... поне така си мисля "бензиновата помпа"(поради други причини, които сега не им е мястото), та сега ми светна пак същия датчик. Понеже няма как да е бензиновата помпа си мислех, че е нафтовата - това е за объркването ми angel.gif Иначе когато свети и влиза в някакъв авариен режим и не мога да се движа с повече от 20км. Водил съм я и УЖ да и чистят грешките, но вече се съмнявам и в майсторлъка ...
Не ги слушай тези зевзеци, никакъв MIL не ти свети, свети ти джеки чана ..http://forum.mazdabg.com/download/file.php?id=21128 laugh.gif

Я сега се успокой и седни да напишеш с кой мотор точно е колата, турбодизела или комънрейла .
Като казваш "качваха помпата на стенд", след стенда проверявано ли е точното зацепване на помпата, защото ако е зацепена пак както е била и след смяната на ремъците, може да е със зъб закъснение и от там да идва трудното палене само при студен мотор, това си е често явление при турбодизела .
Другия въпрос е, пробвал ли си с подкачване на гориво сутрин, дали не пали по лесно, т.е. дали не взема въздух от някъде и да връща горивото в резервоара ? .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

doenitz

Мнение от doenitz » 11 Дек 2014 10:27

С турбодизела е ... това с подкачване на горивото не го знам какво е, но "уж" е проверяваха дали не връщала гориво. Скоро ще я карам на други майстори, къде се надявам вече да стане ясно какво е. Иначе ако е това с зацепване на помпата, има ли лек ... или нова помпа ?

Аватар
martod

Мнение от martod » 11 Дек 2014 13:38

doenitz написа:С турбодизела е ... това с подкачване на горивото не го знам какво е, но "уж" е проверяваха дали не връщала гориво. Скоро ще я карам на други майстори, къде се надявам вече да стане ясно какво е. Иначе ако е това с зацепване на помпата, има ли лек ... или нова помпа ?
Има лек, просто се прави точна центровка и мисля, че точно там ти е проблема .
Това с подкачването е, помпиш от механичния инжектор който е за подкачване на горивото докато втвърди и опитваш как пали, ако запали по лесно, значи имаш някъде пробив и ти връща горивото ..
Огледай хубаво тръбичките и маркучите и за обратната нафта, понякога и те правят мизерии .
Също така, едно обслужване на стартера не е лошо да и спретнеш, ако не е правено скоро .
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
paco_escobar

Мнение от paco_escobar » 11 Дек 2014 13:40

Недей да експериментираш с други майстори! Послушай Акима :thumbsup:
Corolla E11 4E-FE Wagon

doenitz

Мнение от doenitz » 11 Дек 2014 16:08

Мерси за отговорите, като оправя проблема ще пиша пак ;)

Piknikov

Мнение от Piknikov » 11 Дек 2014 21:49

В Карком или при колегата toyota_forever - координати има в неговата тема за оригинални части. :thumbsup:

Много БЛАГОДАРЯ!!! за бързият отговор и вниманието... Като установя проблема ще пиша...

Bodhid

Мнение от Bodhid » 28 Дек 2014 19:37

Здравейте, първо Честита коледа на всички.В това заглавие мога да се вместя и аз, та за това щи питам преди да почна ходенето по майстори. Колата е Авенсис 2005 г. Т25 - 2.2 ; 150 коня. Купих я пролетта и си палеше без проблем, макар и след около 2-3 оборота. Ама така си пали и топла.Сега като се позастуди, взе нещо да се ошумулява и не запалва от първия път. Ходих миналата седмица, смениха ми 1 свещ /другите 3 били здрави/. Днес си бях в Ловеч и там беше -5 към 10:00 ч. Отидох да запаля колата. Приклюфка и не можа да запали, така и 2-рия път. После само въртеше и запали от 5-6 тия път. Поработи 10-на мин. и като отидох след 3 часа си запали нормално и те така.... Акумулатора ми е на 1 год. и върти здраво....моля помагайте, че аз не разбирам и ще се ходи по сервизи, ама поне да имам някаква подготовка ohmy.gif
Toyota Avensis II Wagon T25 2.2 D4D 150hp 2005

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 28 Дек 2014 20:05

Горивен филтър кога си сменял?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Bodhid

Мнение от Bodhid » 28 Дек 2014 20:09

Обслужих я /4-те филтъра и масло/ преди 3 месеца. Минал съм 1500 км.

doenitz

Мнение от doenitz » 28 Дек 2014 23:07

Колеги, да споделя как изчезна проблемът при мен ... смених бензиностанцията boxed.gif Преди зареждах редовно на ОМВ Силистра, един път ми се наложи да заредя от друго място при почти празен резервоар и ядовете ми спряха, поне за сега.И след смяна на бензиностанцията, не съм имал повече такива проблеми - колата си пали от първия път, дори и в по-студено време от преди, не свети никакъв датчик, нищо. Въпреки всичко колата ще мине "проверка", но след празниците ... защото това с горивото си е мое обяснение и може да е напълно грешно :)

Bodhid

Мнение от Bodhid » 28 Дек 2014 23:18

И аз съм на OMV Ст. ЗАгора, но вече започнах да зареждам на Еко, че май ми се стори, че ме послъгват с количеството guns.gif . Дано и при мен се оправи, но едва да ли такъв късмет. Ще пробвам едни майстори утре та да видим - ще пиша има ли резултати............

Bodhid

Мнение от Bodhid » 29 Дек 2014 17:33

Днес майсторите ми не можаха да ми обърнат внимание - но така или иначе могат да видят само свещите /нямат диагностика !?/. Ще търся сервиз за дизели с диагностика след Нова година. Но който и да питам всеки вика за тоя двигател свещи или горивен филтър mellow.gif . Е, ама момчето от което я купих ми говореше, че сменил някакъв клапан за да палела зимата /в България бил 800 лв., но го поръчал от Дубай за 500 лв./ Дано не се е прецакал пак или нещо такова sleep.gif

Аватар
dido28

Мнение от dido28 » 08 Яну 2015 16:47

И при мен имаше подобен проблем, смених бензиностанцията(не зареждай на ОМВ) прегледах си стартера имаше някакви втулки износени, и сега е значително по-добре. Днес при - 10 запали от първия път. Пробвай да подгрееш 2-3 пъти преди да запалиш
Toyota Avensis D4D Sol

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Яну 2015 16:57

Защо да не зарежда ОМВ?
Преди 2 дни правих първо ТО на колата. Сервиза казаха, че в БГ горивните филтри ги сменят през ТО - на 40х.км, защото няма проблем с качеството на горивата..
И това сервиз, където ТО струва колкото кола на старо - не биха пропуснали хапката (двата филтъра са около 350 лева).
С гориво от Лукойл и ОМВ си пали без проблем при -12. А днес по едно време гледам и -19С..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

doenitz

Мнение от doenitz » 08 Яну 2015 18:19

И аз нямам проблем с ЛукОйл, ама с ОМВ големи ядове брах. Вероятно е на всяка бензиностанция от веригите също да има разлика, заради "човешкия фактор", който иска лесна печалба biggrin.gif По принцип ОМВ поддържат най-ниската цена, поне според мен (лично мое мнение) има защо ...

Публикувай отговор