свещи от ТМ

b_d

Мнение от b_d » 01 Дек 2006 22:37

ALTEZZA написа: vapros kam bad_dog. kat schupish sveshta v glavata, kak ia vadish? wacko.gif
Тайна-майна :whistle:

За мой късмет след като се счупи парчето, което натяга (най-широката част) заедно с порцелана, остана отвън. Вътре остана само резбата, която обаче вече не беше натегната и лека полека излезе. Днес сложих Шампион и определено ги затегнах повече без подобни проблеми. Денсото беше в кутийки на тойота. Найстина май трябва на направя филмче с някоя от останалите, една гайка на менгемето и динамометричен ключ.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 01 Дек 2006 22:40

LEXUS написа:В ТМ-Ауто свещите Денсо не са добри.Купувал съм и едната спря да работи след 15000км..Оттогава сложих Шампион и нещата заспаха.Не смея да твърдя,че в ТМ-Ауто продават ментета,отдавам го на некачествени свещи от Денсо,колата не работеше и не вървеше добре с тях.Не мисля,че ТМ-Ауто ще си позволят да продават ментета свещи,чвсе пак са на 2 място по продажби и при повече оплаквания и доказване,че свещите са ментета ,няма да е добре за тях.Не мисля,че са менте свещите,а смятам,че са нискокачествени Денсо,правени кой знае къде.
^^^
Tova gore potvurjdava za men, 4e sve6tite na Denso sa MENTE!

citat - "Не мисля,че са менте свещите,а смятам,че са нискокачествени Денсо,правени кой знае къде." = MENTE

O6te pove4e vijte kakvo ALTEZZA-ta e pisal.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Drifter
Обратна връзка:

Мнение от Drifter » 02 Дек 2006 08:23

ALTEZZA написа:
... kat schupish sveshta v glavata, kak ia vadish? wacko.gif
На мен ми се беше случило преди 2 години тогава на един мотор кавазаки претегнах свеща и я скъсах,резбата остана в главата а свеща излезна заедно с електрода.Тук ми помогна дъртия biggrin.gif взе едно дебело шило и от острия край го направи правоъгълно със шмиргела - получи се като пирамида а от другия го направи като глава на болт за да може да се зарвърта с ключ.Лекичко наби пирамидата в останалата резба като ъглите и влезнаха в резбата и си направиха каналчета и после разбъртя от другия край с ключа и готово.

agent dust

Мнение от agent dust » 02 Дек 2006 18:04

скъсана свещ се вади най-лесно като се набие в нея еврейска звезда от хубав материал.
status: за БАН

Аватар
Drifter
Обратна връзка:

Мнение от Drifter » 02 Дек 2006 20:01

maggkrabar написа:скъсана свещ се вади най-лесно като се набие в нея еврейска звезда от хубав материал.
Да,това ще да е професионалния начин biggrin.gif

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 02 Дек 2006 21:02

maggkrabar написа:скъсана свещ се вади най-лесно като се набие в нея еврейска звезда от хубав материал.
moje li niakoi da pokaje snimka na tozi instrument che mis tana interesno
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 02 Дек 2006 21:16

Казват се Torks, по френските коли почти всички болтчета са с такива глави! wacko.gif
Прикачени файлове
torks.jpg
torks.jpg (1.77 KiB) Преглеждано 5064 пъти

agent dust

Мнение от agent dust » 02 Дек 2006 22:40

торкове, торксове, лимбуси - всякак им викат smile.gif но трябва да е качествен материал от класата на facom иначе е трудно - не може да направи хубави канали
status: за БАН

the_rider

Мнение от the_rider » 04 Дек 2006 17:22

bad_dog написа:
the_rider написа:Не сте много прави. Първо, не мисля, че студени свещи се затягат с 20 см. рамо. Моя ключ е голям колкото да го хванеш с една ръка. Второ не разбирам как с натягате на свеща можеш да счупиш керамичната част. Ти въобще не я натоварваш нея. данеби да си ползвал неподходящ крюч или да е седял малко на криво ohmy.gif
Не съм адвокат на ТМ Ауто, но аз имам доста добри впечатления от там и частите наистина са си оригинални.
Не си ме разбрал - скъса се металната част и порцелана остана в ръцете ми, защото нямаше какво да го държи, а останалата метална част остана в главата (честито). Камъкът беше Факом - и 100% е по-хубав от твоя ключ. Колкото до това колко съм затягал - по книга пише 13ft-lb(18Nm) - имаш ли идея колко е това? Защото аз имам - а също така съм виждал ефекта на хлабава свещ. За сравнение - на Мерцедеса на жената ОЕМ ключа за свещи има около 30см рамо.

Естествено кой откъде ще купува си е негова работа - аз лично повече няма да пазарувам от ТМ и споделям опита си. Дано помогне на някой.

П.С. Мисля да направя едно видео с динамометричен ключ и да го кача в google, ако ми остане време...
Да, наистина не съм те разбрал. И със сигурност твоя ключ е по-добър от моя, щото моя е за 2.8 (два лева и осемдесет стотинки) от Бриколаж. Но аз също си купих свещи от ТМ, платинени за близо 100 кинта и проблеми не съм имал...поне до сега.

bobsn

Мнение от bobsn » 04 Дек 2006 17:46

Явно и от "денсо" са въвели порочната практика евтините продукти да пратятза производство в третия свят (справка за това как всеки си засира качеството, като постига свръхниска себестойност в книгата "Без лого"). То и няма как да бъде иначе: не може свещи, които на дребно закупени от локален монополист и струват под 10 лв. да са произведени на оборудване за милиони и под контрола на висококвалифицирани и платени специалисти, но това не важи за продукт над 50 -100лв., който трябва да си заслужи с качество цената. А Японците не взимат заплати като в Индонезия. Та тия може замо да са със знака на Денсо, уж като гаранция за контрол по качеството. Въпроса е подобен на: защо Турската сглобка на Корола не е съшата като Японската, та нали и там е приложена системата за контрол на качеството на Тойота. Да, ама Не.

kolevv10

Мнение от kolevv10 » 03 Фев 2009 01:24

Колеги, разбрах със сигурност, че ТМ Ауто са ми продали свещи Денсо - менте, когато открих вносителя (преди 5-7 години, сега може да е друго) и изразих недоволство от качеството им, наивно мислейки, че ТМ Ауто купуват от него...
Когато поставих неговата свещ и моята една до друга, веднага се видяха разликите...

mitoko

Мнение от mitoko » 03 Фев 2009 14:35

май вече има материал да се отвори нов раздел само за ТМа

Аватар
tlen

Мнение от tlen » 03 Фев 2009 15:00

Най-добре е да се снимат една до друга свещите "Менте - Оригинал" и да се знае кое е оригинал и кое не е. Или да се отвори раздел във форума с име Ментета.

diver

Мнение от diver » 03 Фев 2009 19:49

Ебани византийци :censored: :censored: :censored:
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

sandy

Мнение от sandy » 07 Фев 2009 08:43

а зашо човек не си ги смени там?не струва скъпо ,а и те щяха да се оправят после..........?

Публикувай отговор