Въпрос за Авенсис -Версо

memorex

Re: Въпрос за Авенсис -Версо

Мнение от memorex » 16 Окт 2012 20:00

[quote="naydenov"][quote="memorex"]Kкак не ви е срам да сравнявате Toyota с Ford дето един двигател не могат да направят да не говорим за всичко останало/евтина пластмаса/.Китайските са по добри от Ford.[/quote]

Под мен живее един човечец , всяка сутрин той ходи да зарежда един квартален плод и зеленчук . Става във 04.00ч. - всеки божи ден, кара Форд транзит от далечната 1990 година на миналият век- 1000 000км ги има гаранция . Този трудолюбив човек ми каза една приказка във една прохладна есенна сутрин.... Комшо (каза ми той) от бусовете произведени през 89-90 г във движение по улиците останаха само Мерцедес и Форд други вече няма , изчезнаха от лицето на земята всички останали w00t.gif Аз неможах да му опонирам разби ме със едно изречение boxed.gif
Няма смисъл да спорим на тази тема , все едно да спорим за Левски и ЦСКА tooth.gif
Толкова за двигателите на Форд. Те не са по лоши от всички останали .... ФАКТ[/quote]

tooth.gif tooth.gif tooth.gif

Лесно се впечатляват разшири си мирогледа

naydenov

Мнение от naydenov » 16 Окт 2012 20:39

Мирогледа ми е доста широк biggrin.gif Само Левски punk.gif punk.gif punk.gif punk.gif Това вече е широк мроглед tooth.gif tooth.gif

memorex

Мнение от memorex » 16 Окт 2012 21:13

offtopic.gif Успех на моя набор и градски Илиян айде че мача... punk.gif punk.gif punk.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 17 Окт 2012 07:30

naydenov написа:
memorex написа:Kкак не ви е срам да сравнявате Toyota с Ford дето един двигател не могат да направят да не говорим за всичко останало/евтина пластмаса/.Китайските са по добри от Ford.
Под мен живее един човечец , всяка сутрин той ходи да зарежда един квартален плод и зеленчук . Става във 04.00ч. - всеки божи ден, кара Форд транзит от далечната 1990 година на миналият век- 1000 000км ги има гаранция . Този трудолюбив човек ми каза една приказка във една прохладна есенна сутрин.... Комшо (каза ми той) от бусовете произведени през 89-90 г във движение по улиците останаха само Мерцедес и Форд други вече няма , изчезнаха от лицето на земята всички останали w00t.gif Аз неможах да му опонирам разби ме със едно изречение boxed.gif
Няма смисъл да спорим на тази тема , все едно да спорим за Левски и ЦСКА tooth.gif
Толкова за двигателите на Форд. Те не са по лоши от всички останали .... ФАКТ
Хаха, не ме изумява селския хумор,а ме изумяват хората, които го цитират, та чак не се замислят дори.
По-отвратителен и тракащ, при това неособено надежден бус от Транзит не мися,че има. Сега по въпроса - този твой съсед защо не го попиташ каква територия обхваща проучването му - кръчмата, близките градове и села или просто територията на България. Защо не допълни в тезата си за митата на японските бусове, които се налагаха и съответно почти не се внасяха. Как очакваш да има повече от едно нещо,което се внася многократно по-малко?
Баща ми има Хайейс на 500 000км. и зимата ги разнася с въже напред назад такива фордове и мерцедеси,щото им замръзнала нафтата! Това обясняват те. Само че той им казва,че зарежда същата нафта, не зарежда по-различна. Пали от четвърт оборот и работи 5 пъти по-тихо. Това е японска техника.
Само да добавя,че 500 000км. по буса е сменен 1 радиатор, 1 термостат, каре на волан, 2-те задни карета, 2-та задни амортисьора и 1 стабилизираща щанга. Нито шарнири,нито накрайници, нищо! Това разбирам аз здрав бус за половин милион километра реално не е пипано нищо по него! Единствено има ръжда, но и Форд има, и Мерцедесите имат.

Та питай твоя съсед защо в арабските страни, в Африка никой не кара Форд или Мерцедес бус,а всички карат Тойота бусове. Но там сервизите не са достатъчно разпространени, нито квалификацията на сервизните работници и трябва здрав бус. Не случайно там се опитваше да продава Пежо, и продаваш много, и много се чупеше, докато Тойота не стъпи на този пазар.

Спира ме с на баща ми буса един арабин и иска да го купува - казва ми - стягам го и го продавам в Африка, там се купуват като топъл хляб тия Тойоти.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 17 Окт 2012 07:32

memorex написа:Никакъв спор , не това искам просто се обиждам когато някой изтъква по долен клас автомобили.Даже съм купувал нов Форд е всеки прави грешки laugh.gif
Иначе съм и карам друга марка но знам качествата на Тойота.И Тойота съм купувал нова но японска .Възхитен съм от подредбата под капака ,нямат равни само дето дизелите им куцат малко обаче то туй е стратегия и маркетинг но всичко се променя
Забрави да им куцат дизелите. happy.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 17 Окт 2012 07:33

naydenov написа:
memorex написа:Kкак не ви е срам да сравнявате Toyota с Ford дето един двигател не могат да направят да не говорим за всичко останало/евтина пластмаса/.Китайските са по добри от Ford.
Толкова за двигателите на Форд. Те не са по лоши от всички останали .... ФАКТ
Но явно са по-хубави, като се съди от обясненията ти. tooth.gif

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 17 Окт 2012 11:38

LEXUS написа:... Спира ме с на баща ми буса един арабин ...
Казват, че с арабите подхода бил следния:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... 71#p237355

naydenov

Мнение от naydenov » 17 Окт 2012 22:04

Нямам намерение да спорим , няма смисъл , а и аз несъм отричал качествата на японските автомобили. Но крайни исказвания от рода на" как не ви е срам " са не логични и дори наивни. Факта , че се оглеждам за японски ван е достатъчен за да е ясно , че не е толкова стеснен мирогледа ми biggrin.gif
Нама значение , регистрирах се тука за да разбера 1AZFE 2,0 150 к.с. дали се газифицира сполучливо , някой дали го е правил вече и т.н. Иска ми се да запазим добрият тон и ако някой може да ми помогне със инфо ще е от полза.
LEXUS - ти със твоят опит и знания също можеш да помогнеш стига да искаш . Нали за това сме тук ? Няма откъде да взема информация за бензиновият вариант поради простата причина , че до вчера се караха дизелии няма достатъчно информация за 1AZFE 2,0 150 к.с. . Сега хората се обърнаха и към алтернативните горива по понятни причини.Във мобилето Авенсис версо 2.0 бензин няма. Ще трябва да си я внеса . Та се опитвам да си събера малко инфо smile.gif Иначе нямам нищо против никой тук :thumbsup:

naydenov

Мнение от naydenov » 18 Окт 2012 13:10

Такаа ей сега идвам от Тойота- запад. Там във ъгълчето бяха сложили едно Версо.... Вече няма Авенсис и Колола Версо ... Има само Версо tooth.gif
Повъзбуден и леко раздразнен от драсканиците не некви тинейджъри дето били набори и градски на на наши видни фудболисти си отделих време да разгледам шоуруна на Тойота.Та веднага се вмъкнах на паркинга и право в ъгъла при Версото :whistle: :whistle: Кемам си аз натам и гледам unsure.gif упс версо. Седнах аз у него и гледам нещо не се виждам вътре от никъде. И понеже не приказвам неподготвен пиша този пост след като съм разгледал по детаилно този ван - автомобил. Веднага ми направи впечатление елементарното табло лъхащо на нещо пласмасово и евтино . Кълна ви се , че не се заяждам. Около мен пласмаса и некви километражи които ми напомнят за Френски дизаин , дизаин който лично аз не харесвам no.gif Ако някой не ми вярва нека да отиде и да види каво представлява C-MAX, неам думи братлета :whistle: красота :whistle: :whistle: И не ми говорете за никви араби и подобни търтеи , те не са критерии за мене . Некъв арабин казал дай да ти стегнем буса и да го продам на некой друг арабин... wacko.gif И кво да му стега - нали е стегнат сменил си му само еди кво си tooth.gif tooth.gif Ходи у мото пфое (на баща ти със буса та да видиш нещо и ти от автомобили. ) Само 2 човека написаха нещо стойностно по тази тема. за което им благодаря. Само един от тях има Авенсис Версо и знае какво точно да напише .Останалите тинейджъри карат на тате буса и на тате голфа tooth.gif tooth.gif ХЕВИ МЕТЪЛ пичове punk.gif punk.gif punk.gif
Айде БАЙ ДЪ УЕЙ. ppp.gif tooth.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 18 Окт 2012 13:29

Посочи 1 Форд,който да карат в Африка или Арабските страни и ще те призная. Ти вярваш на някакви чичковци-комшии със селски хумор, обаче нещо се засягаш като ти каже човек истината. Също така именно Версо е най-здравият ван. Ако не вярваш, не питай съседа си с пост-комунистическите лафове, а прегледай статистиката на германските технически прегледи.

memorex

Мнение от memorex » 18 Окт 2012 14:27

[quote="naydenov"]Такаа ей сега идвам от Тойота- запад. Там във ъгълчето бяха сложили едно Версо.... Вече няма Авенсис и Колола Версо ... Има само Версо tooth.gif
Повъзбуден и леко раздразнен от драсканиците не некви тинейджъри дето били набори и градски на на наши видни фудболисти си отделих време да разгледам шоуруна на Тойота.Та веднага се вмъкнах на паркинга и право в ъгъла при Версото :whistle: :whistle: Кемам си аз натам и гледам unsure.gif упс версо. Седнах аз у него и гледам нещо не се виждам вътре от никъде. И понеже не приказвам неподготвен пиша този пост след като съм разгледал по детаилно този ван - автомобил. Веднага ми направи впечатление елементарното табло лъхащо на нещо пласмасово и евтино . Кълна ви се , че не се заяждам. Около мен пласмаса и некви километражи които ми напомнят за Френски дизаин , дизаин който лично аз не харесвам no.gif Ако някой не ми вярва нека да отиде и да види каво представлява C-MAX, неам думи братлета :whistle: красота :whistle: :whistle: И не ми говорете за никви араби и подобни търтеи , те не са критерии за мене . Некъв арабин казал дай да ти стегнем буса и да го продам на некой друг арабин... wacko.gif И кво да му стега - нали е стегнат сменил си му само еди кво си tooth.gif tooth.gif Ходи у мото пфое (на баща ти със буса та да видиш нещо и ти от автомобили. ) Само 2 човека написаха нещо стойностно по тази тема. за което им благодаря. Само един от тях има Авенсис Версо и знае какво точно да напише .Останалите тинейджъри карат на тате буса и на тате голфа tooth.gif tooth.gif ХЕВИ МЕТЪЛ пичове punk.gif punk.gif punk.gif
Айде БАЙ ДЪ УЕЙ. ppp.gif tooth.gif[/quote]

Дори не се светна че ти говоря за треньора.Само Левски punk.gif punk.gif punk.gif punk.gif .А разлика между C-max и S-max правиш ли? A от нива на оборудване?A Ти да не си някой от тези задръстените я признай?

Аватар
Toyo_driver

Мнение от Toyo_driver » 18 Окт 2012 22:22

naydenov написа:Такаа ей сега идвам от Тойота- запад. Там във ъгълчето бяха сложили едно Версо.... Вече няма Авенсис и Колола Версо ... Има само Версо tooth.gif
Айде БАЙ ДЪ УЕЙ. ppp.gif tooth.gif
Найденов, така като ти чета поста приятелю ми звучиш като верен служител на Фото Мое който се включи за малко само да ни разлигави по темата и както казваш повъзбуден отиде да види за какво става въпрос tooth.gif laugh.gif да ама от вежди не видя laugh.gif Авенсис Версо и Корола версо и Ярис Версо има от 2000г. докато максовете се появяват след 2003(най-вероятно след като са краднали малко кноу хау).Ако си фен на немските каски(които никой не отрича че имат и плюсове) нямаше нужда да питаш...просто отиди и си купи, но не ги хвали тука no.gif щото сигурно не си виждал фокус с бензинов двигател с превъртял ангренажен ремък и то не за друго ами щото фабрично немеца не е сложил шпонка на коляновия вал w00t.gif ...еее следващите поколения ги оправиха кардинално като им праснаха веригите ама човека му се плачеше точно след като му беше изтекла гаранцията. За Версото е вярно, че е малко и по-скоро е Корола отколкото Авенсис ама пластмасите не са по-гадни от тези на фордовете.Иначе за едно си прав ..... "ХЕВИ МЕТЪЛ пичове punk.gif punk.gif punk.gif"

nikolas3
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от nikolas3 » 19 Окт 2012 08:05

Разликата между английските, руските и българските форуми: в английския форум задаваш въпрос, отговарят ти; в руския задаваш въпрос, отговарят ти и на свой ред те питат нещо; в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост…

цитат!
Нямам нищо против сектантството,но в умерени граници.Нищо не пречи да си вдигнеш кръгозора.Иначе ставаш като Йон,който си себесъзерцава пъпа....
Avensis 2.0 бензин 2004 Т25
Corolla 1.4 бензин 2006
RAV4 XA40 hybrid 11.2017

desotodorov

Мнение от desotodorov » 19 Окт 2012 20:49

...бе то къде почука собственика на темата, а къде се пукна...хм...дето се вика като ти е легнал на сърцето Форд Галакси - това е колата за теб...възможно е интериора му да е по-добър, възможно е и материалните вътре да са що годе прилични, макар че - форд по "дифолт" избира най-ниската възможна цена за каквото и да било, фокуса наистина е "фокус" един добър пример как с евтини материали може да се постигне задоволителен резултат от гледна точка надежност на автомобила. Аз лично не робувам на марки и не се "влюбвам" в колите...затова дадох линка към ТUV в началото...резултатита са достоверни, естествено с някакви отклонения, ако ми се налагаше да избирам кола сега - отново бих се позовал на тях, ама както е казал народа - "кеф цена нЕма", така че - избора си е твой, късмет :thumbsup:

Публикувай отговор