ПРАЗНИЦИТЕ НАБЛИЖАВАТ, на кого ще помагаме тази година?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
plpenov

Мнение от plpenov » 16 Ное 2006 18:27

bobsn написа:Ако става въпрос за дома в Бузовград, там е ужасно. Това е дом за уродчета и деца с големи физиологични отклонения(казвам го с най-дълбоко съчувствие към тях). Като ученик от ХГ-то в Казанлък съм ходил на посещение и си спомням покъртителни картини. Не ми се сърдете, но отсега отказвам да посетя това място, просто един път ми стига иначе психиката ми че направи б-у-у-у-м. Но там самите деца те подтискат, базата тогава беше в много добро състояние, е, преди 15-20 години. Иначе със средства участвам при всеки случай...
Точно за този дом става въпрос, само че за разлика от преди , сега си е доста мизерно![/quote]
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D

proscrip

Мнение от proscrip » 16 Ное 2006 18:43

Аз като сравнително нов член на клуба - държа да спомена, че когато тази година в началото се поинтересувах от мнението ви за нов бус Тойота, първото нещо, което ми направи впечатление бе имено тази тема за децата - и ме накара отново да повярвам, че може и да не сме се омерзили толкова... Марката си е марка, но друго си е да знаеш, че зад волана на Тойота седи Човек - дори да не е зад всяка, то поне знаеш, че ги има!
Мисля, че внимание заслужават подобни домове като този от миналата година, защото тези деца са отритнати от всички, на всеки му е приятно да подари на нормално дете подарък и да види в очите му радостта и благодарността, но не всеки може да направи подарък на деца, които дори да изгарят от желание да се засмеят и да благодарят - просто не знаят как да го направят или израза на тези емоции е странен за нас.

Подкрепям с две ръце...

ПП Ако тази година може да се отиде, за да се занесат лично подаръците - може да се съберем два три буса - моят е пътническа Тойота 7+1 - за варненци, които изразят желание, предполагам, че и от София ще има някой с бус - дори да не е Тойтоа - така, хем разходите за път могат да се разделят, хем ще видим децата.... но отдруга страна това са 70 лв - за отиване и връщане - което изразено в подаръци няма да е малко - но може да се обсъди темата...

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 16 Ное 2006 20:15

За

jamie

Мнение от jamie » 16 Ное 2006 20:39

Проскрип, миналата година също се чудехме дали лично да закараме подаръците - тогава решихме да използваме и тези пари за децата. Знам ли, може би така е по-добре.

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 17 Ное 2006 06:08

Мда и аз подкрепям ,за съжаление не мога да бъде полезен по организацията. За пари пак ша пратим още по-лесно!
Изображение

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 17 Ное 2006 06:55

Az makar i "ne4ovek" za nqkoi, sy6to podrepqm merupriqtieto....az sy6to se kanq da hodq na podobno merupriqtie, predpolagam 4e nAKETOV vi e kazal za minalo godi6noto ni u4astie. Tuk vsqka godina v 1-vata nedelq ot dekemvri se organizira ne6to kato parad, sys motori. edna ot nai dylgite ulici v grada se zatvarq. i se polu4ava otse4ka ot porqdaka na edni 25-30 mili nqkade. po koqto na baven hod minavat ogromni grupi ot vsqkakvi motori ako ne se lyja predi 2 godini kato hodih ima6e nad 100 000 motora. Na kraq na parada ima nqkolko kamiona v koito vseki motorist ostavq igra4ka. Minalata godina vremeto ne pozvoli da otidem s dvukolkite no da se nadqvame 4e tazi godina 6te e po dobre. samo da ne vali snqg ili dyjd biggrin.gif

Sajalqvam ako e stanalo malko off topic, no po vaprosa za decata iskah da istykna 4e 6te podkrepqm s kvoto moga

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 17 Ное 2006 07:03

Az sum ZA. :thumbsup:

p.s.
I bez tova imam da urejdam stari smetki s Lorda. Ta dano se vidim naj-posle.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 17 Ное 2006 16:15

Podkrepiam na MAX! (100%)

K-A-N-U написа:Az makar i "ne4ovek" za nqkoi, sy6to podrepqm merupriqtieto....az sy6to se kanq da hodq na podobno merupriqtie, predpolagam 4e nAKETOV vi e kazal za minalo godi6noto ni u4astie. Tuk vsqka godina v 1-vata nedelq ot dekemvri se organizira ne6to kato parad, sys motori. edna ot nai dylgite ulici v grada se zatvarq. i se polu4ava otse4ka ot porqdaka na edni 25-30 mili nqkade. po koqto na baven hod minavat ogromni grupi ot vsqkakvi motori ako ne se lyja predi 2 godini kato hodih ima6e nad 100 000 motora. Na kraq na parada ima nqkolko kamiona v koito vseki motorist ostavq igra4ka. Minalata godina vremeto ne pozvoli da otidem s dvukolkite no da se nadqvame 4e tazi godina 6te e po dobre. samo da ne vali snqg ili dyjd biggrin.gif

Sajalqvam ako e stanalo malko off topic, no po vaprosa za decata iskah da istykna 4e 6te podkrepqm s kvoto moga

KANU - moi kazvai koga kade i kak.... che mi se kara kato na nevijdal! :whistle:
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

bobsn

Мнение от bobsn » 17 Ное 2006 18:27

Ако някой иска да се изявява като рокерите, дето ходят при децата с 2 кащона подаръци и 5 буса с екипи от телевизиите да им изтъркат до блясък лицемерните физиолномии да ходи. На мене не ми е нужно даже никой да ми благодари, важното е да се нахранят, облекат и зарадват с подаръци хлапетата или други прецакани от съдбата, пък дори и веднъж годишно. Щото задължение на държавата е да прави това 365 пъти годишно, но тя и за дупките по пътищата има задължения, ама айде да не задълбавам в друга болезнена тема...

proscrip

Мнение от proscrip » 18 Ное 2006 13:08

bobsn написа:Ако някой иска да се изявява като рокерите, дето ходят при децата с 2 кащона подаръци и 5 буса с екипи от телевизиите да им изтъркат до блясък лицемерните физиолномии да ходи. На мене не ми е нужно даже никой да ми благодари, важното е да се нахранят, облекат и зарадват с подаръци хлапетата или други прецакани от съдбата, пък дори и веднъж годишно. Щото задължение на държавата е да прави това 365 пъти годишно, но тя и за дупките по пътищата има задължения, ама айде да не задълбавам в друга болезнена тема...
Не се притеснявай никой няма да ти благодари...
Виждам, че визираш моето мнение, тъй като друго подобно няма, има ли смисъл да се обиждаме в такава тема, май никога не си имал допир с такива хора, които за 10 години са виждали 3-ата си възпитатели и останалите в дома... те няма да ти благодарят, няма да се зарадват на подаръците, шоколадчетата и другите джунджуриийки - много от тях биха изхвърлили тези неща..., но имат душевност непозната за хора като теб и не ги обиждай като ги принизяваш до "прецакани" същества - това, че ти като малък, а може и още да се радваш на това, което си мислиш, че биха се зарадвали те - оставя да виси във въздуха заедно с останалите "прецакани" мисли...

El Camino

Мнение от El Camino » 18 Ное 2006 13:16

В допълнение към горното мнение, мога да си представя, че децата имат едно утъпкано сиво ежедневие и посещение от някой в никакъв случай няма да се изтълкува като показност. Дори може това да им остави по силен спомен от "подаръците".

bobsn

Мнение от bobsn » 18 Ное 2006 13:42

Не съм искал да визирам ничие мнение, даже не ги бях чел по-горните. Просто напоследък отвсякъде гледам и чета за подобни акции, но както гледам в тях повече наблягат на медийното отразяване, отколкото на щастието на децата. Не съм искал да засягам никого, както в първото ми мнение по темата писах не съм запознат с миналогодишната акция и не знаех даже, че сте им ги пратили с куриер. А иначе дори и показна подобна акция е по-добра от никаква акция...

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 19 Ное 2006 03:51

@ proskrip, bobsn - пичове, що не вземете да видите първо какво сме направили миналата година и тогава да говорите?

Аз пък съм на мнение че трябва да помогнем на същия дом, той по-последни проучвания беше голяма мизерия - щом децата чорапи и джапанки нямаха (пък ние си имаме Джапаниза). Аз не мисля че тая година някой ще им помогне - защо да не го направим пак?

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 19 Ное 2006 04:07

PAKETA_1 написа:... - щом децата чорапи и джапанки нямаха (пък ние си имаме Джапаниза).
Tova za men li se otnasq i kak da go razbiram?!? wacko.gif tongue.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

bobsn

Мнение от bobsn » 19 Ное 2006 17:52

И аз съм съгласен, не виждам нищо лошо в това да се подкрепи същия дом...

Публикувай отговор