удобни ли са шофьорските ви седалки
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Много! Особено твоята версия е върха! Не съм карал по-удобен автомобил. 7 часа шофиране с която и да е друга кола се чувствах смачкан - с колата на един мой приятел, която е като твоята - просто все едно не бях карал повече от час!scorpion написа:Определям позицията за седене като добра в моя Авенсис. Естествено след много дълъг преход (примерно 5-6 и повече часа без спиране) има известна умора но автомобилът е пригоден за дълго пътуване.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Моите усещания според моята фигура:
Авенсис 1: все едно каруца карам.
Авенсис 2: добре, но облегалката да беше по извита в горната й част и вътрешната част на седалката да се пуска още малко по-надолу.
Селика Т23:
Авенсис 1: все едно каруца карам.
Авенсис 2: добре, но облегалката да беше по извита в горната й част и вътрешната част на седалката да се пуска още малко по-надолу.
Селика Т23:
+1Pagu написа:Аз съм със Celica T23 (2002г.) и мога да кажа, че това са най-удобните седалки на които съм сядал. Така хубато се обгръщат, че не ти се слиза от тях и след като слезнеш от колата започваш да се натъжаваш, че си пристигнал
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....
- Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Аз със с електрически кожени седалки на Авенсиса и просто съм уникално доволен от опциите. Няма да казвам колко вида настройки имат че преди като минах от Голф 3 на Авенсис ми се стори че се качвам на Аполо. Както казаха някой хора има и лумбална опора която ти намества две опори точно на гръбначния стълб в долната част и удобството се увеличава значително. Не знам дали това го има на нормални седалки.
Единствения минус при мен е кожата през лятото. Няма да казвам как се изпотява кръста след няколко часа каране. Макар че се води екстра си има и минусите.
Единствения минус при мен е кожата през лятото. Няма да казвам как се изпотява кръста след няколко часа каране. Макар че се води екстра си има и минусите.
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Първият автомобил, който съм карал беше Москвич 408И „на баща ми“ и беше с кожен салон. Естествено изкуствена кожа, на всичкото отгоре черна!!!
Лятото беше ад - все едно влизаш във фурна.
Но му намерихме цаката - купихме едни тънки памучни одеяла и лятото ги постилахме сгънати на две върху седалките. Ефекта е страхотен и почти не се изпотяваш, доколкото това е възможно в кола без климатик. 

Лятото беше ад - все едно влизаш във фурна.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Нали не очакваш да метна две одеала в Авенсиса? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifzi_zi_top написа:Първият автомобил, който съм карал беше Москвич 408И „на баща ми“ и беше с кожен салон. Естествено изкуствена кожа, на всичкото отгоре черна!!!![]()
Лятото беше ад - все едно влизаш във фурна.Но му намерихме цаката - купихме едни тънки памучни одеяла и лятото ги постилахме сгънати на две върху седалките. Ефекта е страхотен и почти не се изпотяваш, доколкото това е възможно в кола без климатик.
Все пак екстрата да се возиш в кожа идва с минуса да се потиш като магаре.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 373 пъти
Единственото хубаво според мен което върви с кожените седалки е според мен повечето екстри към самите седалки. Не съм сигурен (някой може да ме поправи ако не съм прав), но мисля че седалките от плат нямат екстри като ел настройки и подгряване. Разбира се на новите коли има и обдухване на седалките което сигурно ще е много добра екстра за кожата но още не съм доживял за такава кола. 

- Not_active_user_1
Ел. седалки без кожа не съм срещал до сега, но с подгряване има много. Дори едната ми кола е без кожен салон, но предните 2 седалки са с подгряване.alligator написа:Единственото хубаво според мен което върви с кожените седалки е според мен повечето екстри към самите седалки. Не съм сигурен (някой може да ме поправи ако не съм прав), но мисля че седалките от плат нямат екстри като ел настройки и подгряване. Разбира се на новите коли има и обдухване на седалките което сигурно ще е много добра екстра за кожата но още не съм доживял за такава кола.

- Not_active_user_1
Против изпотяване лятото ползвайте това:
[img]http://axm-auto.com/img/brands/12321039 ... b90[1].jpg[/img]
Това с топчетата по принцип се води масажор, но има с различна форма. Най-хубавите са плоски парчета бамбуково дърво. Много са удобни и забравяте за изпотяването. Другия вариант е седалки с охлаждане, но все още не са много разпространени. На скоро карах един Форд С-макс с такива седалки. Голяма гъзария е честно.
[img]http://axm-auto.com/img/brands/12321039 ... b90[1].jpg[/img]
Това с топчетата по принцип се води масажор, но има с различна форма. Най-хубавите са плоски парчета бамбуково дърво. Много са удобни и забравяте за изпотяването. Другия вариант е седалки с охлаждане, но все още не са много разпространени. На скоро карах един Форд С-макс с такива седалки. Голяма гъзария е честно.