Така е, но това не важи за японските автомобили.Me4oKyX написа: Ма то извън гаранция, нали трябва още пари да им даваш... с Амсойла, може да си караш 15000км, но с друго масло.... има още един-два вида, с които няма грижа, но пък надали ги слагат в който да е сервиз официален
Колега аз с огромни мотори не се занимавам и не чета за тях, мотор над 4 литра японските коли нямат, поне сега не се сещам. С американски батарми даже и приятелите ми всичките карат японски коли. Американците също масово карат Хонда, Тойота и Нисан, не случайно борбата за продажби на коли м/у Тойота и ДжиЕм е тук в САЩ!iceman1234 написа: Огромни мотори с никаква мощност, огромен ресурс, никакво натоварване ... просто ... и маслата им се сменят на 3к мили ... дето викаш макс - 5к мили ... което е 5-8 000 км .... Незнам, или маслата всичките са им рециклаж там или наистна немогат да правят двигатели - чесно. Тука най-глупавата фиеста с 1.4 дизел 68 коня е с 20 000 км интервал, с някво форд масло (5-30 е, ама без значение - за сервизен интервал става дума).
филтъра си е обикновен.ние разисквахме преди време една тема за адитивите за моторни масла,има специални такива,с които се увеличава пробега на 120к.тези производители дават междувременно само смяна на маслен филтър на определени км,така че най-вероятно винаги е добре да се сменя дори при long life.все пак смяната само на филтър не струва колкото на масло.важното е,че маслата издържат тоя пробег,а за стареенето са дали макс. 2год.,както съм написал горе.Japanese_fever написа:Добре а филътът какъв е, защото обикновен филтър за масло като се затлачи на 10К км и после, ако ще маслото да е со 100К км филтъра не си върши работата?
Това масло long life горе също няма нищо общо с маслото, за което говорим тук точно поради удебеления текст.jim_beam написа: затова всъщност са интересни само за определена клиентела-фирми,таксита и др.
f
При високи температури конденза на бензина в маслото не се ли изпарява?Аз съм с 5/30 и оше от първата седмица след магазина щеката вони на бензин.Даже и при първото дълго пътуване да София ходих на чичо Дидо в стария сервиз,той също я души и каза че си въобразявам,ама за мен си вонеше на бензин.Обаче това лято началото на Август в жегите като я напънах на варненската магистрала 80 километра и кат спрях да пикая на аерогарата проверих маслото и подуших щеката-изобщо никакъв аромат на бензин.Значи и дори при предимно и основно градско малко юруш и бензиновия конденз си отива.За дизелите не знам.Аз съм с Амсойл 5/30 от Април и мисля да го карам 15 хил. км.,което при мен е някъде около 3 години.Не мисля че ще стане някакъв проблем от годините-за километрите е ясно че са нищо тези 15 хил.за това масло.Масления филтър също не мисля че може да ми създаде проблем през този период.С MANN съм.jim_beam написа:смазва,но при определени условия може да се получат проблеми,особено при бензинови и турбо мотори.това също сме го разисквали,има много случаи на прецакани двигатели с такова масло.но ако се сменя на 10к мисля няма да има проблеми.
рисковано е в случай на много градско и къси разстояния,понеже тогава влиза много конденз и неизгоряло гориво в маслото и вискозитета става от 5w30 на 5w20,което при високи темп. и ръчка на аутобана рути мотора.определени дизели от новите като форд,мазда,хонда също масивно страдат от смесване на гориво в маслото,поради особения дпф,който имат.
така че извода е по-добре масла 40 50 60,това е,просто имат по-голям резерв при натоварване!за едно пенсионерче надали има голяма разлика,но мечо си е прав принципно!
другото интересно е,че някои мотори като 1.3 на хонда хибрид се карат с 0w20,но това явно е супер стабилно масло(20k интервал),а и главното му предназначение е икономия на гориво.
Аз затова налях сравнително квалитетно масло.След 30 месеца ще се чуе.Ама за мен е грехота да изхвърля такова масло на 5 хиляди-не ми е толкова за парите-просто ми се струва безмисленно.Кумеца за 4 години и никой не знае колко километра нито веднъж не смени масло и филтър,само доливаше.Колата бе бензинова Примера 94 год.,а маслото беше немски кастрол от варелите на корабите 15/40.Как не излопа тоз двигател,как не затегна,не знам.Май много ги глезим нашите.Примерата си беше изтребител през цялото време и никой не и знаеше реалните километри.jim_beam написа:така е,при редовни дълги отсечки конденза се изпарява,но бензина прави необратими процеси в маслото,като променя фатално свойствата му при високи темп.
за твоя начин на обслужване като че ли няма подходящо масло още. biggrin.gif
нормални масла- примерно 10-20к или 1 година!
long life масла- 50-60к или 2 години!
а сега де?
Да, така е.nowyaris написа:При високи температури конденза на бензина в маслото не се ли изпарява?Аз съм с 5/30 и оше от първата седмица след магазина щеката вони на бензин..
Така е, ето едни олигофрени, които подлагат това на тест! Тъжно е, но е показно какво може да издържи една 16 клапанова малолитражка на хонда! laugh.gifJapanese_fever написа:Двигател и той японски в който има масло, никога няма да затегне!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта