честно да ти кажа звука е неопределен, дори поправях заглавието, защото се чудех какво да напиша и имам и стилистична грешка в него, но въпроса е, че най-близката аналогия е завиването на винт и гайкаLEXUS написа:Между скърцане и свирене има много голяма разлика. Аз досега бях разбрал за свирене.satomov написа:Това, което чувам е скърцане/свирене като звук, който най-много се доближава до завиване на винт към гайка (неразработени).
Отиди в Тойота, не една и две такива Селики са виждали.
Изнервящ проблем с свирене
Щом се е появил след смяна на маслото в ск.кутия:провери дали има масло в ск.кутия изобщоsatomov написа:Да, пак се чува! Очевидно май не е от двигателя, а проблема е някъде по ходовата ... мисля да изчакам на пролет и да я закарам в сервиза на тойота.... искрено се надявам, че ще оправят проблема....

е не вярвам да не са сипали масло в скоростната кутия и само да са източили старото
а и покрай студа всяка сутрин проверявах под колата нещо да не е изтекло, така че това мисля да го изключа като вариант 
[edit] въпреки че проблема сутрин като запаля и се чуват търкания на 2 диска един в друг и като натисна съединителя изчезва се появи след като смених маслото на скоростната кутия

[edit] въпреки че проблема сутрин като запаля и се чуват търкания на 2 диска един в друг и като натисна съединителя изчезва се появи след като смених маслото на скоростната кутия