Проблем с педал на съединител - Авенсис 2
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Такъв проблем съм имал на един Москвич 408И през 1986 година. biggrin.gif
След като 3 пъти ремонтирах помпата се наложи да си купя нова и реших проблема. Следващите ми коли са били все със жило на съединителя до сегашната Корола.
Няколко пъти съм помагал на приятели с подобни проблеми на хидравлични помпи (спирачка или съединител), но въпреки намесата на прехвалени майстори по гумичките (напримир Пешо Гумичката от Павлово, един "специалист" от Княжево) и всички усилия по ремонта накрая се стигаше винаги до нова помпа. laugh.gif
За да не го минаваш този трънлив път намери добър сервиз, поръчай си нови части и УСПЕХ!
След като 3 пъти ремонтирах помпата се наложи да си купя нова и реших проблема. Следващите ми коли са били все със жило на съединителя до сегашната Корола.
Няколко пъти съм помагал на приятели с подобни проблеми на хидравлични помпи (спирачка или съединител), но въпреки намесата на прехвалени майстори по гумичките (напримир Пешо Гумичката от Павлово, един "специалист" от Княжево) и всички усилия по ремонта накрая се стигаше винаги до нова помпа. laugh.gif
За да не го минаваш този трънлив път намери добър сервиз, поръчай си нови части и УСПЕХ!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
темата е стара, но да попитам. Ако все пак цилиндъра на помпата е добре, няма ли проблема да се реши с ремонтния комплект гумички ?
http://www.6gc.net/forums/index.php?s=d ... e=threaded
http://www.6gc.net/forums/index.php?s=d ... e=threaded
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Нема таков филм - гумичките износени, а помпата у ред.
Ремонтният комплект гумички е забавление за ентусиасти. Вервай ми!!!
Ремонтният комплект гумички е забавление за ентусиасти. Вервай ми!!!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Гумичките можеш да ги намажеш с масло преди да ги монтираш.mafiota написа:само да попитам,
като се слага новото бутало с гумичките - трябва ли гумичките леко да се намажат с някакъв вазелин - за да влязат правилно, или се намазват само със спирачна течност??
и още нещо,
има ли голяма разлика между DОТ3 и DOT4, или са еднакви ?
А двата вида масло не смесвай! wink.gifhttp://en.wikipedia.org/wiki/DOT_3
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Re: Проблем с педал на съединител - Авенсис 2
Проблемът се прояви отново! Година покъсно и отново педала на съединителя не се връща до горе. 500лв за двете помпи май са били излишни. Сега вече се оглеждам за оферти за смяна на съединителя и обмислям вариант с едномасов. За сега колата си върви и превключва нормално, но се чудя кога ли ще ме остави някъде по пътя
.

TOYOTA Avensis T4 D-4D 2.0