[Corolla E12]Performance спирачни дискове

Заключено
Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 15 Апр 2011 16:10

със смяна на гладки дискове с такива с дупки да се постигнат чудеса от спиране при ежедневна кола е несериозно
верно че са по фешън ама другото е ала бала
виж след смяна на спирачни апарати + дискове е доста по сериозен ефекта
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 15 Апр 2011 16:19

http://m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=177624

Карбон керамичните дискове не са само за писта ... има ги на Кю 7 ца W12, А8 в10, RS 6, порше (ти си имат техен патент), нисан ГТР само за япония, ферари и други...

тия от линка на м3 ката комплекта е 10000 $ само 4те диска и накладките на СТОП тех, но за сметна това са почти вечни, в градки (не състезателни) условия триенето за сметка на спирането е нищожно...

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Апр 2011 16:57

SFNIKS - пак говориш ей така, колкота да изакаш нещо..... Като не си пробвал успоредно на еднакви коли със и без, защо само си плямпаш празни приказки !?!??? Като няма ефект, защо ги правят така на бързите коли, които са с НЕкерамични дискове, но пак са дупчени и рязани !??!? Сигурно дизайна ..... laugh.gif

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 15 Апр 2011 17:30

Виж , първо Аз не употре бявам думи като "изакам" , май френд
Ако желаеш за теб ще направя изключение и те уверявам че мога да ти говоря във същият тон на квадрат , какво ще кажеш ?
Обърни внимание на родителите си , че са пропуснали част от възпитанието ти.
Знам че не всички може да сме израснали в определена среда , но все пак ......
Знам много неща за които ти дори и не подозираш .

Смяна само на дискове при кола която я има я няма 100 коня си е пълен смях .

Само смяна на спирачни апарати + дискове носи желаният голям ефект.

Бързите коли май френд ги правят със нарязани и надупчени дискове именно защото са бързи и трябва доста усилие да убиеш голямата скорост .При такива спирания надупчените са по-добри заради по доброто охлаждане . Само че там не само дисковете а и спирачните апарати са лекинко в пъти по-добри от твоите примерно .
И щях да забравя ,апаратите освен това ги боядисват червени или жълти за да спира по добре колата laugh.gif
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 15 Апр 2011 19:55

mad.gif

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 15 Апр 2011 23:53

@SFINKS

Освен,че темата отново излезе от пътя и кривна в канала друго не разбрах!

1000 ПЪТИ КАЗВАМ - ДИСКОВЕТЕ НЕ ГИ ИЗБИРАМ ЧЕРНИ,ЗА ДА СЪМ ФЕШЪН - Тези са от някакъв уж спец. материал това им е смисъла - ПО-ГОРЕ СЪМ ПИСАЛ - КАРАМ САМО С ЖЕЛЕЗНИ ДЖАНТИ! wacko.gif

Колата е ~ 100 к.с., но в града всеки метър има значение - на няколко пъти се разминавам на косъм само благодарение на бърза реакция и късмет - не искам да си помисля какво би се случило,ако се бях разсеял например като ми изскочи едно 5-годишно детенце от крайпътен храст във Вилната зона преди 2-3 седмици! sad.gif

Замисъла на дупките е да се охлаждат равномерно дисковете!
Каналите са направени да извеждат водата и мръсотията далеч от апаратите и по този начин да износват накладките равномерно.

@Мечо
Не намирам онлайн каталог на National - имат само *.pdf на сайта им. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Апр 2011 01:55

Akima - точно де, просто номера, който съответства на твоята кола за дисковете, пишеш PDB, вместо NBD :thumbsup:

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 16 Апр 2011 02:07

Аха,
остава само да реша какво ще вземам - така или иначе има още малко хляб в моите дискове - колкото да изкарам до средата на лятото.

Благодаря ти! :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

mar29

ДИСКОВЕ....БЕЗОПАСНОСТ

Мнение от mar29 » 16 Апр 2011 12:53

SFINKS написа:Виж , първо Аз не употре бявам думи като "изакам" , май френд
Ако желаеш за теб ще направя изключение и те уверявам че мога да ти говоря във същият тон на квадрат , какво ще кажеш ?
Обърни внимание на родителите си , че са пропуснали част от възпитанието ти.
Знам че не всички може да сме израснали в определена среда , но все пак ......
Знам много неща за които ти дори и не подозираш .

Смяна само на дискове при кола която я има я няма 100 коня си е пълен смях .

Само смяна на спирачни апарати + дискове носи желаният голям ефект.

Бързите коли май френд ги правят със нарязани и надупчени дискове именно защото са бързи и трябва доста усилие да убиеш голямата скорост .При такива спирания надупчените са по-добри заради по доброто охлаждане . Само че там не само дисковете а и спирачните апарати са лекинко в пъти по-добри от твоите примерно .
И щях да забравя ,апаратите освен това ги боядисват червени или жълти за да спира по добре колата laugh.gif

+1

Аз съм съгласен с колегата.Мисля,че ненужно инвестираш и оскъпяваш колата.Колегата е прав,че само с дискове резултата ще е минимален,и като казвам минимален,имам предвид сантиметри,а не метри.
СПИРАЧНИТЕ АПАРАТИ са от огромно значение.Колкото и банално да звучи,смени си и СПИРАЧНАТА ТЕЧНОСТ-тя не е за подценяване.
Целта,поради която сменяш влагаш срества в дискове е много,много хуманна,но според мен НАЙ-ДОБРОТО СРЕДСТВО ДА ОПАЗИШ ЖИВОТ Е ДА КАРАШ С -10км от разрешената.Има квартали,където ограничението даже е 40 км/ч ( даже и по 30 км/ч има все още ) ...........,та карай с 30 км/ч ( 20 км/ч ) и повярвай ми,НЕ ОТ ХРАСТИТЕ,АМИ И ОТ ПРЕДНИЯ КАПАК ДА ТИ ИЗСКОЧИ НЯКОЕ ДЕТЕ,ПАК ЩЕ СПРЕШ ( като преди това ще имаш време и да намалиш музиката ). :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Иначе всичко друго е.....................меко казано наливане в бездънната яма,наречена АВТОМОБИЛ.Разликата в цената на цялата операция си я сложи във вид на гориво :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

mitoko

Мнение от mitoko » 16 Апр 2011 13:02

Akima написа:@SFINKS

Освен,че темата отново излезе от пътя и кривна в канала друго не разбрах!

1000 ПЪТИ КАЗВАМ - ДИСКОВЕТЕ НЕ ГИ ИЗБИРАМ ЧЕРНИ,ЗА ДА СЪМ ФЕШЪН - Тези са от някакъв уж спец. материал това им е смисъла - ПО-ГОРЕ СЪМ ПИСАЛ - КАРАМ САМО С ЖЕЛЕЗНИ ДЖАНТИ! wacko.gif

Колата е ~ 100 к.с., но в града всеки метър има значение - на няколко пъти се разминавам на косъм само благодарение на бърза реакция и късмет - не искам да си помисля какво би се случило,ако се бях разсеял например като ми изскочи едно 5-годишно детенце от крайпътен храст във Вилната зона преди 2-3 седмици! sad.gif

Замисъла на дупките е да се охлаждат равномерно дисковете!
Каналите са направени да извеждат водата и мръсотията далеч от апаратите и по този начин да износват накладките равномерно.

@Мечо
Не намирам онлайн каталог на National - имат само *.pdf на сайта им. cool.gif
спирачките щом може да блокират колелата значи спират, след това спирачния път зависи от ГУМИТЕ и пътната настилка и системите на колата (АБС, електронно разпределение на спирачнито усилие и спирачната течност) ... следователно може би е по добре да си купиш нови и хубави ГУМИ и ще спира с тези тези спирачки и дискове и накладки (докато се износят напълно)

мерил ли си колко са износени дисковете???
убеден, че ако сложиш нови гуми и нова тенчост 5,1 примерно ще намалиш спирачния път !!!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 16 Апр 2011 13:04

Няма нищо безмислено в това да се ползват по-качествени компоненти от стандартните !

mar29

спирачен път

Мнение от mar29 » 16 Апр 2011 14:09

Bass_Man написа:Няма нищо безмислено в това да се ползват по-качествени компоненти от стандартните !

Има.......господинът не е БИЛ ГЕЙТС предполагам. Защо да плаща 250% по-скъпа част,а резултата да е 3 % по-добро спиране.Тези примерни 3 или 5% по-добро спиране може да ги извлече ,като само си намали скоростта на движение с 3 км например.
Сега не се хващайте за примерните %,които съм написал.Не ми задавайте въпроси от рода" как съм ги изчислил" ......те са примерни.Всеки от форума знае,че ако се кара например с 10 км/ч повече,спирачния път се увеличава драстично

Последствия

Силата на удара в неподвижно препятствие е равнозначна на удар в земята при свободно падане от височина:

10 метра - при скорост от 50 км/ч

22 метра - при скорост от 75 км/ч

40 метра - при скорост от 100 км/ч

Когато автомобил удари пешеходец, вероятността от смъртоносен изход, в зависимост от скоростта, е:

при 30 км/ч - опасността от смъртоносно нараняване е нищожна

при 50 км/ч - загиват 50% от блъснатите пешеходци

при 70 км/ч - загиват 100% от блъснатите пешеходци

Намаляване на последствията

Водачи, ползвайте обезопасителни колани!

Коланът намалява от 1,5 до 3 пъти тежестта на травмите при удар.

Оказване на първа помощ при пътнотранспортно произшествие

1.Вземане на мерки за предупреждаване на останалите участници в движението за катастрофата.
2.Възстановяване на дишането и спиране на кръвотечението на пострадалите

Ето го и целия сайт:
http://dokkpbdp.mvr.bg/Drivers/speeding.htm

Виждате ли какво пише-при удар на пешеходец с 30 км/ч вероятността от смъртен случай е НИЩОЖНА,а при 50 км/ч вече е 50:50.
Така че,трябва да се спазват ограниченията и си ОК.

П.С. СЕГА ДРУГ Е ВЪПРОСА,АКО ИСКАШ ДА СЕДНЕШ С ПРИЯТЕЛИ И ПРЕВЪРЖЕНИЦИ НА МАРКАТА И ДА КАЖЕШ: ТИ ЗНАЕШ ЛИ МОЯТА ТОЙОТА С КАКВИ СПЕЦИАЛНИ ДИСКОВЕ Е ?

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 16 Апр 2011 15:04

Колеги,
сменям спирачна течност на всеки 18 месеца или ако прегрея жестоко спирачките/случи ми се веднъж на отсечката Варна-Шумен/.В момента съм с течност Bosch,предния път бях с Castrol GT - честно казано не намирам разлика м/у "спортните" и обикновените течности,но предполагам,че все пак точката на кипене на първите е по-висока.

Карам само с гуми висок клас и се старая да не ги държа повече от 3 години - Dunlop SP Sport FastResponse 195/60 R15:

Изображение

Съгласен съм,че апаратите са от значение - въпросът е,че в момента са ми износени дисковете и искам като ги сменя да сложа по-хубави и те да допринесат за по-доброто спиране - колкото и незначително да помагат! :thumbsup:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имам една луда идея да сложа двигател и кутия/заедно с A/C и ECU/от това зверче - http://tinyurl.com/6dpu25y или от тая кака - http://tinyurl.com/6zkvach
в Corolla E12 Sedan:
http://tinyurl.com/6frkunp
Или даже по-добре в E12 Combi/Estate:
http://tinyurl.com/5vodk3z

Така че,ако се реша след някоя друга година да я реализиран ще си говорим и за апарати и дори и за керамики! unsure.gif

Даже смятам да си направя тема в раздел Toyota Мания - проблема засега е само,че липсват едни ~ 12 000 € за покупка и докарване на двете коли.Предполагам,че ако намеря TS с десен волан цената ще е доста по-ниска и ще останат 2-3к да се пипне още малко и да я закръгля на ~ 200 HP - http://tinyurl.com/VVTL200HP. wacko.gif tongue.gif
Изображение

stivi

Мнение от stivi » 16 Апр 2011 15:45

Искам само да вметна, че ако се спазват законите в тази точка и ЗДВП всякакви подобрения по спирачната система са напълно излишни ! Без да се обиждате ,но хора които търсят екстремно спиране значи си падат и по екстремно каране което автоматично ги превръща в опасни за останалите участници в движението колкото и те да твърдят че не са такива ! Колко пъти ще ви се наложи да скачате на спирачките ако спазвате ограниченията на скоростта и дистанцията,но понеже всички сме "бързи и яростни" затова жертвите по пътищата са повече от войната в Ирак sad.gif
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Апр 2011 16:08

stivi написа:затова жертвите по пътищата са повече от войната в Ирак sad.gif
Това само може да ти говори колко ефективни са съвременните скъпи и умни ракети biggrin.gif

Заключено