Глоба за неправилно паркиране
-
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Вчера един съсед ходил до общината да си плаща данъците и попитал дали има още нещо за плащане.
Служителката погледнала в компютъра и казала, че няма повече задължения към общината.
Преди 3 месеца и той е намерил констативен протокол на предното стъкло за неправилно паркиране в зелените площи. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Служителката погледнала в компютъра и казала, че няма повече задължения към общината.
Преди 3 месеца и той е намерил констативен протокол на предното стъкло за неправилно паркиране в зелените площи. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
пич, такива "европейци" като тебе не ги понасям. Много се радвам, че са ти наложили глоба. За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. Отиди и си плати глобата!
Не се засягай, само си казвам мнението.
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Като има къде да си паркира колата нормално тогава ще си плати...когато започнем да караме по пътища по които заслужаваме да караме след като купуваме винетки и плащаме данъци... и най-вече като започнат да си вършат работата и да гледат какво пишат...chukich написа:пич, такива "европейци" като тебе не ги понасям. Много се радвам, че са ти наложили глоба. За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. Отиди и си плати глобата!

KiLLeR, за всичко друго си прав ама с горното аз лично не мога да се съглася. Никой не е длъжен да осигурява парко места за ВСИЧКИ коли. Щом някой е решил да има автомобил трябва да помисли къде ще го държи без да нарушава правилата. Ако аз утре реша да си купя 10 автомобила, трябва ли да ги паркирам в градинката и тротоара пред блока, защото никой не се е сетил да ми осигури паркоместа?KiLLeR написа:Като има къде да си паркира колата нормално тогава ще си плати...
Освен това съм се нагледал на шофьори, които ги мързи да вървят и си спират колите в градинките, по тротоарите и на други забранени места, за да им е по-близо и удобно.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Глобяват.chukich написа:...За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. ...
Зет ми го глобиха за спиране в 'зелена' площ, дето въобще не изглежда такава...
И на въпроса - какво работиш, отговаря - 'озеленител'. Което си е самата истина - вишист и то... laugh.gif Ама полицаите си помислили, че се майтапи laugh.gif
Иначе съм напълно съгласен, че трябва да има някакви базови условия за паркиране. При отсъствие на такива не е логично да се глобява...
На някого му бе много изгодно 20г да се строи без никакви изисквания за паркоместа (поради необходимостта от по-голямо лапане).
Вижте голяма част от соц-кварталите - има доста паркоместа пред блоковете. В някои части във Варна (например - Чайка) дори можеш да си избираш от свободните места - паркинга не се пълни...
И никой не спира в тревните площи (е - среща се някой идиот да реши да мине с дЖипа през градинката, ама той толкова си може)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Не си прав. Винаги може да се намери място за паркиране, но никой българин не му се търси дори и 2 мин. , а ако мястото е по далече от 20мет. от входа вече е СУПЕР ПРОБЛЕМ.
)))) До сега не съм търсил повече от 5мин място за паркиране и винаги когато видя свободни места има и идиоти паркирали върху тротоара или зелена площ. Даваш пример с Чайка, малко си в заблуда, отиди и виж как при много свободни места има доста идиоти паркирали на тревна площ. Може ако искаш на Дружба да отидеш, същата история ... Българина ако не го бие някой с камшик не се учи. Така си е ... и трябва да се глобяват всички неправилно паркирали! Бил ли си в западна държава?? Там проблема с паркирането е голям, може с часове да не намериш място за паркиране, ама коли върху поляна няма... защо ли ?!
))

slowtraveler написа:Глобяват.chukich написа:...За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. ...
Зет ми го глобиха за спиране в 'зелена' площ, дето въобще не изглежда такава...
И на въпроса - какво работиш, отговаря - 'озеленител'. Което си е самата истина - вишист и то... laugh.gif Ама полицаите си помислили, че се майтапи laugh.gif
Иначе съм напълно съгласен, че трябва да има някакви базови условия за паркиране. При отсъствие на такива не е логично да се глобява...
На някого му бе много изгодно 20г да се строи без никакви изисквания за паркоместа (поради необходимостта от по-голямо лапане).
Вижте голяма част от соц-кварталите - има доста паркоместа пред блоковете. В някои части във Варна (например - Чайка) дори можеш да си избираш от свободните места - паркинга не се пълни...
И никой не спира в тревните площи (е - среща се някой идиот да реши да мине с дЖипа през градинката, ама той толкова си може)...
- slowtraveler
Чукич, бил съм и в западни и източни държави...
И ми направи впечатление, че има огромни паркинги в центровете на големите градовете... И в свестните държави винаги има такъв вариант - паркинг...
А вземи един Солун - в самия център има доста табели за паркинг...
Тоя, който пробвах бе подземен на няколко етажа, като явно за постоянни клиенти имаха автоматични асансьори - оставя колата в 'кутия', слага си картата в апарата и колата заминава нанякъде...
Айде сега го сравни с тукашната действителност..
Офиса ми е до х-л Аква... Ами пробвай след 09-10 часа в работно време да намериш място извън тротоарите в близките 500м...
Или около операта... Или около Спортна Зала...
И то - при условие, че все пак знам Варна перфектно, и въртя доста километри предмно градско.. А като дойде някой от друг град дали ще може да се ориентира и къде може да спре?
И на мен ми се иска тротоарите да са празни и градинките да са оправени, но за целта се иска известна инфраструктура...
И ми направи впечатление, че има огромни паркинги в центровете на големите градовете... И в свестните държави винаги има такъв вариант - паркинг...
А вземи един Солун - в самия център има доста табели за паркинг...
Тоя, който пробвах бе подземен на няколко етажа, като явно за постоянни клиенти имаха автоматични асансьори - оставя колата в 'кутия', слага си картата в апарата и колата заминава нанякъде...
Айде сега го сравни с тукашната действителност..
Офиса ми е до х-л Аква... Ами пробвай след 09-10 часа в работно време да намериш място извън тротоарите в близките 500м...
Или около операта... Или около Спортна Зала...
И то - при условие, че все пак знам Варна перфектно, и въртя доста километри предмно градско.. А като дойде някой от друг град дали ще може да се ориентира и къде може да спре?
И на мен ми се иска тротоарите да са празни и градинките да са оправени, но за целта се иска известна инфраструктура...
- slowtraveler
Насърчаването винаги се е правило с икономически средства, а не с забранителни (поне в сегашната демокрация)...
Ами да направят платени паркинги - ако ми отърва - влизам с колата, ако не - ползвам градски транспорт...
Ами да направят платени паркинги - ако ми отърва - влизам с колата, ако не - ползвам градски транспорт...
Добре де, като няма паркинг защо идваш с колата и паркираш на тротоара? Аз къде да вървя, по пътя да ме блъсне кола ли? Обзалагам се, че дори и да има платени паркинги повечето шофЕри ще предпочетат да си паркират в градинката вместо да дадат 10 лв. за паркинг. Btw в София има много паркинги и синя зона и въпреки това в центъра почти няма улица, по която могат да се ползват нормално тротоарите.slowtraveler написа:Ами да направят платени паркинги - ако ми отърва - влизам с колата, ако не - ползвам градски транспорт...