Глоба за неправилно паркиране

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 19 Мар 2011 10:35

Ако члена е отменен ще ти напишат чушки. Най-малките грешки от тяхна страна правят документа невалиден. Ще се научат да попълват, както трябва докумнтите, когато изискват нещо то теб. И те, и КАТ.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Аватар
tema

Мнение от tema » 19 Мар 2011 23:15

"Днес 16.03.2010..." на тази дата бил ли си там?

baba_metca

Мнение от baba_metca » 19 Мар 2011 23:29

tema написа:"Днес 16.03.2010..." на тази дата бил ли си там?
:thumbsup: Още повече подписаната Красимира Седефчева Владимирова (Дано да не и бъркам името на г-жата инспектор) изглежда пише неверни неща с тази дата.

rafcho

Мнение от rafcho » 20 Мар 2011 15:23

На 16.03.2010 не, но виж на 16.03.2011 бях laugh.gif Както и да е, не си направих труда да ходя да го плащам rolleyes.gif
Благодаря за вниманието, колеги :thumbsup:
Поздрави!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 20 Мар 2011 16:03

rafcho написа:На 16.03.2010 не, но виж на 16.03.2011 бях laugh.gif Както и да е, не си направих труда да ходя да го плащам rolleyes.gif
Благодаря за вниманието, колеги :thumbsup:
Поздрави!
Може да ти се наложи да доказваш къде си бил на тази дата през 2010г. wink.gif biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Мар 2011 09:13

Вчера един съсед ходил до общината да си плаща данъците и попитал дали има още нещо за плащане.
Служителката погледнала в компютъра и казала, че няма повече задължения към общината.
Преди 3 месеца и той е намерил констативен протокол на предното стъкло за неправилно паркиране в зелените площи. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от chukich » 25 Мар 2011 18:56

пич, такива "европейци" като тебе не ги понасям. Много се радвам, че са ти наложили глоба. За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. Отиди и си плати глобата!
Не се засягай, само си казвам мнението.

Аватар
KiLLeR
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от KiLLeR » 26 Мар 2011 00:28

chukich написа:пич, такива "европейци" като тебе не ги понасям. Много се радвам, че са ти наложили глоба. За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. Отиди и си плати глобата!
Не се засягай, само си казвам мнението.
Като има къде да си паркира колата нормално тогава ще си плати...когато започнем да караме по пътища по които заслужаваме да караме след като купуваме винетки и плащаме данъци... и най-вече като започнат да си вършат работата и да гледат какво пишат... happy.gif
Toyota Avensis D4D 2001

Изображение

ace

Мнение от ace » 26 Мар 2011 10:29

KiLLeR написа:Като има къде да си паркира колата нормално тогава ще си плати...
KiLLeR, за всичко друго си прав ама с горното аз лично не мога да се съглася. Никой не е длъжен да осигурява парко места за ВСИЧКИ коли. Щом някой е решил да има автомобил трябва да помисли къде ще го държи без да нарушава правилата. Ако аз утре реша да си купя 10 автомобила, трябва ли да ги паркирам в градинката и тротоара пред блока, защото никой не се е сетил да ми осигури паркоместа?
Освен това съм се нагледал на шофьори, които ги мързи да вървят и си спират колите в градинките, по тротоарите и на други забранени места, за да им е по-близо и удобно.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Мар 2011 13:18

chukich написа:...За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. ...
Глобяват.
Зет ми го глобиха за спиране в 'зелена' площ, дето въобще не изглежда такава...
И на въпроса - какво работиш, отговаря - 'озеленител'. Което си е самата истина - вишист и то... laugh.gif Ама полицаите си помислили, че се майтапи laugh.gif

Иначе съм напълно съгласен, че трябва да има някакви базови условия за паркиране. При отсъствие на такива не е логично да се глобява...
На някого му бе много изгодно 20г да се строи без никакви изисквания за паркоместа (поради необходимостта от по-голямо лапане).
Вижте голяма част от соц-кварталите - има доста паркоместа пред блоковете. В някои части във Варна (например - Чайка) дори можеш да си избираш от свободните места - паркинга не се пълни...
И никой не спира в тревните площи (е - среща се някой идиот да реши да мине с дЖипа през градинката, ама той толкова си може)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

chukich
Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от chukich » 26 Мар 2011 16:33

Не си прав. Винаги може да се намери място за паркиране, но никой българин не му се търси дори и 2 мин. , а ако мястото е по далече от 20мет. от входа вече е СУПЕР ПРОБЛЕМ. :))))) До сега не съм търсил повече от 5мин място за паркиране и винаги когато видя свободни места има и идиоти паркирали върху тротоара или зелена площ. Даваш пример с Чайка, малко си в заблуда, отиди и виж как при много свободни места има доста идиоти паркирали на тревна площ. Може ако искаш на Дружба да отидеш, същата история ... Българина ако не го бие някой с камшик не се учи. Така си е ... и трябва да се глобяват всички неправилно паркирали! Бил ли си в западна държава?? Там проблема с паркирането е голям, може с часове да не намериш място за паркиране, ама коли върху поляна няма... защо ли ?! :)))
slowtraveler написа:
chukich написа:...За жалост във Варна, никой не слага глоби и актове за неправилно паркиране, а "тревните площи" , заради такива като тебе отдавна приличат на офроуд терени. ...
Глобяват.
Зет ми го глобиха за спиране в 'зелена' площ, дето въобще не изглежда такава...
И на въпроса - какво работиш, отговаря - 'озеленител'. Което си е самата истина - вишист и то... laugh.gif Ама полицаите си помислили, че се майтапи laugh.gif

Иначе съм напълно съгласен, че трябва да има някакви базови условия за паркиране. При отсъствие на такива не е логично да се глобява...
На някого му бе много изгодно 20г да се строи без никакви изисквания за паркоместа (поради необходимостта от по-голямо лапане).
Вижте голяма част от соц-кварталите - има доста паркоместа пред блоковете. В някои части във Варна (например - Чайка) дори можеш да си избираш от свободните места - паркинга не се пълни...
И никой не спира в тревните площи (е - среща се някой идиот да реши да мине с дЖипа през градинката, ама той толкова си може)...

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 26 Мар 2011 17:44

Чукич, бил съм и в западни и източни държави...
И ми направи впечатление, че има огромни паркинги в центровете на големите градовете... И в свестните държави винаги има такъв вариант - паркинг...

А вземи един Солун - в самия център има доста табели за паркинг...
Тоя, който пробвах бе подземен на няколко етажа, като явно за постоянни клиенти имаха автоматични асансьори - оставя колата в 'кутия', слага си картата в апарата и колата заминава нанякъде...
Айде сега го сравни с тукашната действителност..
Офиса ми е до х-л Аква... Ами пробвай след 09-10 часа в работно време да намериш място извън тротоарите в близките 500м...
Или около операта... Или около Спортна Зала...
И то - при условие, че все пак знам Варна перфектно, и въртя доста километри предмно градско.. А като дойде някой от друг град дали ще може да се ориентира и къде може да спре?
И на мен ми се иска тротоарите да са празни и градинките да са оправени, но за целта се иска известна инфраструктура...

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 26 Мар 2011 18:14

slowtraveler написа:... за целта се иска известна инфраструктура...
Слоу, недостига на парко-места по центъра се прави с цел насърчаване ползването на обществен транспорт. Няма такъв град, който да може да осигури места за паркиране на всички работещи и гости в центъра.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 26 Мар 2011 18:30

Насърчаването винаги се е правило с икономически средства, а не с забранителни (поне в сегашната демокрация)...
Ами да направят платени паркинги - ако ми отърва - влизам с колата, ако не - ползвам градски транспорт...

ace

Мнение от ace » 26 Мар 2011 18:43

slowtraveler написа:Ами да направят платени паркинги - ако ми отърва - влизам с колата, ако не - ползвам градски транспорт...
Добре де, като няма паркинг защо идваш с колата и паркираш на тротоара? Аз къде да вървя, по пътя да ме блъсне кола ли? Обзалагам се, че дори и да има платени паркинги повечето шофЕри ще предпочетат да си паркират в градинката вместо да дадат 10 лв. за паркинг. Btw в София има много паркинги и синя зона и въпреки това в центъра почти няма улица, по която могат да се ползват нормално тротоарите.

Публикувай отговор