НЕ! на високите цени на горивата
- alexandargv
Мнение от alexandargv » 04 Мар 2011 11:29
alexandargv
Мнение от speedking » 04 Мар 2011 11:48
alexandargv написа:Имам един глупав въпрос, но все пак: С коли или без коли на ОМВ? И да разбирам, че повечето от форума ще ходят на ОМВ, защото виждам, че има и друго място - Арена Запад?
ето линк за организацията в София
http://bulforums.com/bgprotest_2011/vie ... hp?f=2&t=8
Mazda MX5
speedking
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от nowyaris » 04 Мар 2011 12:34
nowyaris
Мнение от BIS » 04 Мар 2011 13:39
В много страни акциза на горивата е по-нисък,а пенсиите са в пъти по- високи!В България за лечение не плащат единствено ЦИГАНИТЕ! Дори и здравно осигурените си плащат,защото няма направления за специалисти!Не виждам връзка между ДДС и сърдечните операции!Много съм далече от мисълта да вдигам"червен байрак",но това,което се случва в България не е нормално! На доктора му е широко около врата,защото никой не може да се справи с "бялата мафия"! Естествено,че трябва да се протестира срещу високите цени на горивата!nowyaris написа:Може и едно плакатче да направите срещу високите лихви по ипотечните кредидити.Пък кат намалят акциза върху горивата пенсиите на бабите си от джоба си можете да ги вадите.Нека намалят и ДДС-то,ще си учите децата в кварталната градинка и ще си правите сърдечните операции в спалните.Накрая може и един червен байрак да развеете с лозунга "Елате хиляди младежи".Вие на кой свят живеете всъщност?
BIS
-
Мнение от gh0s7r1d3r » 04 Мар 2011 14:50
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
gh0s7r1d3r
Мнение от BIS » 04 Мар 2011 16:24
Приятелю!В България също плащаме данъци!Само че разликата от нормалните държави е,че срещу нашите данъци не получаваме почти нищо!Не помня да съм казал,че не искам да плащам така,че не си измисляй и не говори празни приказки!Можеш да бъдеш сигурен,че си плащам данъците,и не съм от тези които мрънкат!И ми е много интересно в коя държава има 60% данък?smb написа:В тези страни, които цитираш, хората плащат данъци. Ти хем не искаш да плащаш данъци хем искаш пенсии и ниски акцизи....BIS написа:В много страни акциза на горивата е по-нисък,а пенсиите са в пъти по- високи!
ако ти вземат 40-60% данъци от заплатата пак ще мрънкаш нали ?

BIS
Raya
Мнение от BIS » 04 Мар 2011 17:05
BIS
-
Мнение от gh0s7r1d3r » 04 Мар 2011 17:13
Почти съм сигурен, че никой не би възразил да взима $5000 месечна заплата и да му вземат 35% данък и 8% осигуровки и да му останат чисти $3000 при няколкократно по-ниски цени на доста стоки, храни, много по-евтин бензин, по-ниски банкови лихви, по-ниски цени на комунални услуги, пък и на всичкото отгоре да получава доста повече неща срещу платените от него данъци.smb написа:"Приятелю!" много добре знам как плащате данъци в България, и аз съм живял там.BIS написа:Приятелю!В България също плащаме данъци!Само че разликата от нормалните държави е,че срещу нашите данъци не получаваме почти нищо!Не помня да съм казал,че не искам да плащам така,че не си измисляй и не говори празни приказки!Можеш да бъдеш сигурен,че си плащам данъците,и не съм от тези които мрънкат!И ми е много интересно в коя държава има 60% данък?smb написа:
В тези страни, които цитираш, хората плащат данъци. Ти хем не искаш да плащаш данъци хем искаш пенсии и ниски акцизи....
ако ти вземат 40-60% данъци от заплатата пак ще мрънкаш нали ?
Ако се беше поразровил малко щеше да намериш ето това: http://www.photius.com/rankings/tax_bur ... _2009.html
Виж България къде е в сравнение с другите държави......
Само, че тук при ВИСОКА брутна заплата от 1000 лв. с всичките видове осигуровки, задължителни, допълнителни, задължително допълнителни и пр. осигурителни вноски, хората получават около 700 лв. с които си купуват по-скъп бензин, по-скъпи коли, по-скъпа храна, по-скъпи дрехи, по-скъпи играчки и аксесоари за децата си и в замяна на тези 30% получават каплаво образование, разбити улици, липса на сигурност за живота, здравето и бъдещето на себе си и семействата си и т.н. Така, че моля те, замисляй се поне малко като обвиняваш хората, че не плащат достатъчно високи данъци...
Да, има и такива, които получават по-високи заплати, а се осигуряват и плащат данъци на много по-ниска база, но това също не е по тяхно желание - ела и си отстои правата на работник от средностатистическия работодател в БГ...
Истината е, че тук положението е толкова плачевно (ако погледнем малко по-мащабно над нещата, а не само около нас), че трудно някога ще се оправи живота на хората в тази забравена от Бога държава...
gh0s7r1d3r
BIS
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение от Raya » 04 Мар 2011 17:21
Наем (2ст.ап.) -200-250 евро
Парно (на 2ст.ап) -100-125 евро
Ел.ток (без климатик) - 25-30 евро
Телефон - 25-40 евро
Кабелна+инт.- 15-20евро
Средна заплата - 200 евро!
Храна, обувки, дрехи, лекарства +зъболекари+деца - това можем да го отнесем към лукса,гориво или билети за градския транспорт могат да се приравнят,..................................
Raya
-
Мнение от gh0s7r1d3r » 04 Мар 2011 17:46
бих посочил тези суми като доста ниски, или поне за София. Да направим една друга сметка. Средностатистическо младо семейство, с едно или две деца, живущи в София при липсата на номенклатурно потекло и наследствено жилище.Raya написа:Да светнем колегите имигранти какви са средните цени тук на най необходимото.
Наем (2ст.ап.) -200-250 евро
Парно (на 2ст.ап) -100-125 евро
Ел.ток (без климатик) - 25-30 евро
Телефон - 25-40 евро
Кабелна+инт.- 15-20евро
Средна заплата - 200 евро!
Храна, обувки, дрехи, лекарства +зъболекари+деца - това можем да го отнесем към лукса,гориво или билети за градския транспорт могат да се приравнят,..................................
Така, да речем че и двамата са с ВИСОКИ заплати за страната с общ доход от около 2500 лв. Подчертавам, че това е ВИСОК доход.
Така, например, младото семейство е направило покупка с кредит на жилище преди 2-3 години, когато обстановката тук беше доста по-оптимистична, като месечната вноска по кредита за жилището е около 1000 лв. Отделно плащат данък за апартамента, до който стигат по улици тип "лунен пейзаж" около 400 лв. на година. Отоплението (парно/газ) месечно е около 250 лв. Тока - 100 лв. Телефони - около 150 лв. ТВ + интернет 50 лв. Разходи за придвижване до работното място - поне 200 лв. Някой и друг лъскав High Tech уред у дома на лизинг - 100 лв. Направете вие сметката колко пари остават за храна вкъщи, за детето, за храна през деня, за детска градина, за кино, книги, за дрехи, обувки и др. И на фона на това един от най-скъпия бензин в Европа, една от най-скъпата храна в Европа, едни от на-скъпите дрехи в Европа и тн и тн. И ПОДЧЕРТАВАМ, че горният пример е за ДОБРЕ ЖИВЕЕЩИТЕ хора (от народа)... Да не говорим из провинцията какво е положението...
gh0s7r1d3r
nowyaris
Мнение от BIS » 04 Мар 2011 18:45
Наистина " само да се лае" няма смисъл!Трябва да се действа.nowyaris написа:Ами съберете се и стачкувайте за да се оправят гореизброените от Рая и колегата/моля сложи си произносимо име/ неща . Тези неща ако се оправят,бензина е най-малкият проблем.Ама само да се "лае месеца" няма смисъл.

BIS
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru