НЕ! на високите цени на горивата
- alexandargv
alexandargv написа:Имам един глупав въпрос, но все пак: С коли или без коли на ОМВ? И да разбирам, че повечето от форума ще ходят на ОМВ, защото виждам, че има и друго място - Арена Запад?
ето линк за организацията в София
http://bulforums.com/bgprotest_2011/vie ... hp?f=2&t=8
Lexus IS 220d
Mazda MX5
Mazda MX5
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Може и едно плакатче да направите срещу високите лихви по ипотечните кредидити.Пък кат намалят акциза върху горивата пенсиите на бабите си от джоба си можете да ги вадите.Нека намалят и ДДС-то,ще си учите децата в кварталната градинка и ще си правите сърдечните операции в спалните.Накрая може и един червен байрак да развеете с лозунга "Елате хиляди младежи".Вие на кой свят живеете всъщност?
В много страни акциза на горивата е по-нисък,а пенсиите са в пъти по- високи!В България за лечение не плащат единствено ЦИГАНИТЕ! Дори и здравно осигурените си плащат,защото няма направления за специалисти!Не виждам връзка между ДДС и сърдечните операции!Много съм далече от мисълта да вдигам"червен байрак",но това,което се случва в България не е нормално! На доктора му е широко около врата,защото никой не може да се справи с "бялата мафия"! Естествено,че трябва да се протестира срещу високите цени на горивата!nowyaris написа:Може и едно плакатче да направите срещу високите лихви по ипотечните кредидити.Пък кат намалят акциза върху горивата пенсиите на бабите си от джоба си можете да ги вадите.Нека намалят и ДДС-то,ще си учите децата в кварталната градинка и ще си правите сърдечните операции в спалните.Накрая може и един червен байрак да развеете с лозунга "Елате хиляди младежи".Вие на кой свят живеете всъщност?
TOYOTA Avensis D4D-2002g.
-
Принципно, има и доста други неща, за които задължително трябва да се протестира - високите цени на ток-а, на парното и на още куп други неща, като дрехи, храна и т.н. Обаче, май българина доста се умори от протести последните 20 години и вече не виждам каква сила може да ни накара да излезем пак на улицата. Всеки ден ни облъчват с бойко-цецо-дянкови популистични глупости, няма една нормална свободна медия, която да си позволи да напише и дума против дебилните милиционеро-комунистиески глупости, които се извършват всеки божи ден в милата ни татковина, кой да изкара народа?
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
Приятелю!В България също плащаме данъци!Само че разликата от нормалните държави е,че срещу нашите данъци не получаваме почти нищо!Не помня да съм казал,че не искам да плащам така,че не си измисляй и не говори празни приказки!Можеш да бъдеш сигурен,че си плащам данъците,и не съм от тези които мрънкат!И ми е много интересно в коя държава има 60% данък?smb написа:В тези страни, които цитираш, хората плащат данъци. Ти хем не искаш да плащаш данъци хем искаш пенсии и ниски акцизи....BIS написа:В много страни акциза на горивата е по-нисък,а пенсиите са в пъти по- високи!
ако ти вземат 40-60% данъци от заплатата пак ще мрънкаш нали ?

Явно smb е забегнал в САЩ,защото живота в България е много хубав! Не ни давай акъл от другия край на света,защото от там е много лесно!Всички знаем колко струва 1 галон бензин в Щатите!Ако цените на горивата в САЩ бяха колкото в БГ,щеше да има самоубийства!
Последно промяна от BIS на 04 Мар 2011 18:47, променено общо 1 път.
-
Почти съм сигурен, че никой не би възразил да взима $5000 месечна заплата и да му вземат 35% данък и 8% осигуровки и да му останат чисти $3000 при няколкократно по-ниски цени на доста стоки, храни, много по-евтин бензин, по-ниски банкови лихви, по-ниски цени на комунални услуги, пък и на всичкото отгоре да получава доста повече неща срещу платените от него данъци.smb написа:"Приятелю!" много добре знам как плащате данъци в България, и аз съм живял там.BIS написа:Приятелю!В България също плащаме данъци!Само че разликата от нормалните държави е,че срещу нашите данъци не получаваме почти нищо!Не помня да съм казал,че не искам да плащам така,че не си измисляй и не говори празни приказки!Можеш да бъдеш сигурен,че си плащам данъците,и не съм от тези които мрънкат!И ми е много интересно в коя държава има 60% данък?smb написа:
В тези страни, които цитираш, хората плащат данъци. Ти хем не искаш да плащаш данъци хем искаш пенсии и ниски акцизи....
ако ти вземат 40-60% данъци от заплатата пак ще мрънкаш нали ?
Ако се беше поразровил малко щеше да намериш ето това: http://www.photius.com/rankings/tax_bur ... _2009.html
Виж България къде е в сравнение с другите държави......
Само, че тук при ВИСОКА брутна заплата от 1000 лв. с всичките видове осигуровки, задължителни, допълнителни, задължително допълнителни и пр. осигурителни вноски, хората получават около 700 лв. с които си купуват по-скъп бензин, по-скъпи коли, по-скъпа храна, по-скъпи дрехи, по-скъпи играчки и аксесоари за децата си и в замяна на тези 30% получават каплаво образование, разбити улици, липса на сигурност за живота, здравето и бъдещето на себе си и семействата си и т.н. Така, че моля те, замисляй се поне малко като обвиняваш хората, че не плащат достатъчно високи данъци...
Да, има и такива, които получават по-високи заплати, а се осигуряват и плащат данъци на много по-ниска база, но това също не е по тяхно желание - ела и си отстои правата на работник от средностатистическия работодател в БГ...
Истината е, че тук положението е толкова плачевно (ако погледнем малко по-мащабно над нещата, а не само около нас), че трудно някога ще се оправи живота на хората в тази забравена от Бога държава...
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Да светнем колегите имигранти какви са средните цени тук на най необходимото.
Наем (2ст.ап.) -200-250 евро
Парно (на 2ст.ап) -100-125 евро
Ел.ток (без климатик) - 25-30 евро
Телефон - 25-40 евро
Кабелна+инт.- 15-20евро
Средна заплата - 200 евро!
Храна, обувки, дрехи, лекарства +зъболекари+деца - това можем да го отнесем към лукса,гориво или билети за градския транспорт могат да се приравнят,..................................
Телефон - 25-40 евро
Кабелна+инт.- 15-20евро
Храна, обувки, дрехи, лекарства +зъболекари+деца - това можем да го отнесем към лукса,гориво или билети за градския транспорт могат да се приравнят,..................................
-
бих посочил тези суми като доста ниски, или поне за София. Да направим една друга сметка. Средностатистическо младо семейство, с едно или две деца, живущи в София при липсата на номенклатурно потекло и наследствено жилище.Raya написа:Да светнем колегите имигранти какви са средните цени тук на най необходимото.
Телефон - 25-40 евро
Кабелна+инт.- 15-20евро
Така, да речем че и двамата са с ВИСОКИ заплати за страната с общ доход от около 2500 лв. Подчертавам, че това е ВИСОК доход.
Така, например, младото семейство е направило покупка с кредит на жилище преди 2-3 години, когато обстановката тук беше доста по-оптимистична, като месечната вноска по кредита за жилището е около 1000 лв. Отделно плащат данък за апартамента, до който стигат по улици тип "лунен пейзаж" около 400 лв. на година. Отоплението (парно/газ) месечно е около 250 лв. Тока - 100 лв. Телефони - около 150 лв. ТВ + интернет 50 лв. Разходи за придвижване до работното място - поне 200 лв. Някой и друг лъскав High Tech уред у дома на лизинг - 100 лв. Направете вие сметката колко пари остават за храна вкъщи, за детето, за храна през деня, за детска градина, за кино, книги, за дрехи, обувки и др. И на фона на това един от най-скъпия бензин в Европа, една от най-скъпата храна в Европа, едни от на-скъпите дрехи в Европа и тн и тн. И ПОДЧЕРТАВАМ, че горният пример е за ДОБРЕ ЖИВЕЕЩИТЕ хора (от народа)... Да не говорим из провинцията какво е положението...
Наистина " само да се лае" няма смисъл!Трябва да се действа.nowyaris написа:Ами съберете се и стачкувайте за да се оправят гореизброените от Рая и колегата/моля сложи си произносимо име/ неща . Тези неща ако се оправят,бензина е най-малкият проблем.Ама само да се "лае месеца" няма смисъл.