Auris D4D проблем с доускорение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 11 Ное 2010 22:47

На моята Корола започна да се отлепва по периферията амалгамата на огледалото за обратно виждане. Това не съм го виждал досега на друг автомобил, независимо колко е стар и каква марка е. Моята е произведена в Япония. :censored:
Не се коси много. Качеството вече е доста ниско в световен мащаб.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Ное 2010 23:28

Криви дискове спирачни при автоматик и жена шофьор - абсолютно нормално...... Реално, тя не може да ИЗКРИВИ дисковете в реалния смисъл на думата, просто ги прегрява и държи автомата на скорост по кръстовищата и държи спирачката натисната, нищо, че са загрели дисковете и накладките - така при престой на място с топли/горещи накладки се закаляват дисковете на определените места и след това на същите тези места, като изстине, чугуна е по-здрав и се износва по-трудно - от там идва тресенето, защото дисковете са с различна ковкост и степен на износване..... Това е болка на повечето коли, особено по-мощни и с автоматични скорости..... Та качеството е различно за различните шофьори biggrin.gif Аз на моята Корола стопих съединителя на 90 000км, пък вие ми разправяйте, че не мога.......Всичко е възможно, спрямо начин на каране и поддръжка на колата, която реално е доста по-трудна с по-новите коли от преди...... :whistle: Едно са дисковете на Корола 92-ра с 1.3 бензин, която не я режат да бърза, друго е на СХ7, коята е 2 тона е над 200к.с. и ускорява до 100 като на шега, но и спира толкова бързо..... Но повечето хора не мислят, че след спиране има топлина, че при по-бързо изнасяне на колата се товари всичко повече, че двигателя иска температура, за да работи като хората, че турбото иска idle time, за да не прегрява след рязането по светофарите....... Ей такива подробности се крият в 90% от повечето проблеми...... Колите не са това, което бяха, шофьорите още по-малко..... така че е равностойно почти rolleyes.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 12 Ное 2010 06:43

Не разбирам много от съединители ,проблема ми изглежда логичен да е от омаслени дискове обаче да предложа нещо друго. Възможно ли е да е от турбината ,просто по някога да не се развърта и да не изтрелва колата. Преди няколко години ходихме до морето с един пасат дизел и проблема му беше същия. На всяко изпреварване не се знаеше дали ще успеем да го направим. В единия вариант колата си вървеше както трябва и хоп както си изпреварваш тир и турбината му отказва ,колата продължава да вдига обороти но седеше на едно място. Няколко пъти се наложи да се прибираме от изпреварване... Оказа се че заради някви датчици над определена температура турбото отказва да сработи и колата си става чист дизелак когато си поиска!
Изображение1G-FE

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 12 Ное 2010 08:13

мечо,
не съм убеден, че е заради шофьора.На Мицубиши Еклипс 150 коня, предишната й кола, дисковете си останаха здрави....за не помня колко мина ама беше над 50 000 км.Всъщност не помня изобщо нещо да сме ремонтирали по нея.....освен регулярните смени на масло.Не е като да не съм карал и имал и аз други коли и не съм сменял съединител на 40 000 км.Включително и Пежо, което уж се чупи много, а тогава такъв тормоз ядеше от мен....., за сметка на това Ауриса го карам бавно и рележерно.
Аел,
замислях се и аз за турбина, ама тук идва нещо като форсиране, оборотите не се покачват плавно без да ускорява, а бързо ...след това падат бързо и вече започва да ускорява.

Gandalf

Мнение от Gandalf » 12 Ное 2010 09:02

Сестра ми имаше Рено Меган - 1,5dCi. При него се появи същият проблем при около 60к км. Даваш газ на 4,5 и само оборотомера се разхожда нагоре-надолу, а не ускорява. Аз също си мислех, че е съединител, но като я закара в сервиза, каза че не са го сменяли, а че било нещо софтуерно. За съжаление не можа да ми обясни какво точно, но е факт че след намесата си ускоряваше нормално.

Scott

Мнение от Scott » 12 Ное 2010 11:13

Ael написа:...и турбината му отказва ,колата продължава да вдига обороти но седеше на едно място...
Невъзможно е при фиксирано предавателно отношение между двигателя и двигателните колела (изправен и добре зацепен съединител и ръчна скоростна кутия) и настилка с добро сцепление, оборотите на двигателя да се вдигат, а скоростта на автомобила да не се променя wacko.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 12 Ное 2010 23:05

Ако оборотомера греши е възможно.Никой не разказа за шума от двигателя. Не съм доктор,но това не е от съединителя, някоя електроника се ебава.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 13 Ное 2010 10:42

някакъв напредък има ли?

Scott

Мнение от Scott » 13 Ное 2010 12:22

nowyaris написа:Ако оборотомера греши е възможно.Никой не разказа за шума от двигателя. Не съм доктор,но това не е от съединителя, някоя електроника се ебава.
Тогава щях да напиша 'показание на оборотомера', а не 'обороти на двигателя' :whistle: Има клипче, гледай го и пак се произнеси.

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 13 Ное 2010 17:20

няма още напредък.Нямах време в петък..а и сега се чудя къде да я закарам.Ако е софтуерен проблема май по-добре в Тойота.....ако е съединител или помпа ...на друго място бих бил по-доволен от цените :)))Ще пиша задължително при развитие.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 23 Ное 2010 21:26

кво стана mitko? реши ли проблема?

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 12 Дек 2010 23:14

Привет, не съм още.
Така си карам.Един ден ходих до Тойота - Благоевград.С един сервизен техник направихме поне 30 км.И той караше, и аз.Така и не се случи.Започна да ме убеждава, че със сигурност е съединител.Е аз не съм убеден - цена за съединител не ми даде, ама препдолагам, че ще е поне 1500-2000 лв....а така на нечии догадки -.....не ми се пръскат пари.проблемите със съединителя така започвали - на 4-а и 5-а.......не се показвало с упражнението с ръчната и незагасването.
За съжаление нямам никакво време за да отида и до друг сервиз - евентуално в София и там да си кажат мнението.Януари ще се прави....и ще пиша и тук.

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 13 Дек 2010 00:07

mitkoa написа:Привет, не съм още.
Така си карам.Един ден ходих до Тойота - Благоевград.С един сервизен техник направихме поне 30 км.И той караше, и аз.Така и не се случи.Започна да ме убеждава, че със сигурност е съединител.Е аз не съм убеден - цена за съединител не ми даде, ама препдолагам, че ще е поне 1500-2000 лв....а така на нечии догадки -.....не ми се пръскат пари.проблемите със съединителя така започвали - на 4-а и 5-а.......не се показвало с упражнението с ръчната и незагасването.
За съжаление нямам никакво време за да отида и до друг сервиз - евентуално в София и там да си кажат мнението.Януари ще се прави....и ще пиша и тук.
преди време и аз бях пуснал тема"мириз в купето при ускоряване"ярето ми стана на 8-9 000км но винаги при яка стъпка в баир на 4-та вътре замирисва на изгоряло.съединитела по усет и по оборотомер не буксува но..........явно преплъзва .последно на варненската магистрала на 6-та по продължително каране със 170-180 също замириса а нямаше боксуване--поне не се усеща.странното е че ако я издъня на 2-ра 3-та до червено на оборотомера в баир--мириз няма.а на 4-та едва минава 5 000об. и вътре пффффф---ако не е на феродо то на кво да е??ако това наистина е миризма от съединитела представям си аурисите и корола-седана със тоя 100конйовия мотор и 5 души в колата тряяяя стоят на едно място в баира biggrin.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

ace

Мнение от ace » 13 Дек 2010 08:11

sacho7803 написа: представям си аурисите и корола-седана със тоя 100конйовия мотор и 5 души в колата тряяяя стоят на едно място в баира biggrin.gif

Много си близо до истината - на баир като е засилена моята корола е ок. Драма става обаче като трагва от място по наклон дори като е празна колата sad.gif
Между другото напоследък имам чувството, че ми е станал по-твърд педала на съеденителя. Започнах да обращам внимание на това след като карах една друга корола 1.6 бензин на 6К км. Разликата с моя съеденител е осезаема и е много по-лек. Моята колата е едва на 30К км и тази разлика ми се струва притеснителна. Дали наистина няма нещо гнило със съеденителите на тойота като цяло, а не само на ММТ?!?

Аватар
Creep
Обратна връзка:

Мнение от Creep » 13 Дек 2010 08:46

ace написа:
sacho7803 написа: представям си аурисите и корола-седана със тоя 100конйовия мотор и 5 души в колата тряяяя стоят на едно място в баира biggrin.gif

Много си близо до истината - на баир като е засилена моята корола е ок. Драма става обаче като трагва от място по наклон дори като е празна колата sad.gif
Между другото напоследък имам чувството, че ми е станал по-твърд педала на съеденителя. Започнах да обращам внимание на това след като карах една друга корола 1.6 бензин на 6К км. Разликата с моя съеденител е осезаема и е много по-лек. Моята колата е едва на 30К км и тази разлика ми се струва притеснителна. Дали наистина няма нещо гнило със съеденителите на тойота като цяло, а не само на ММТ?!?
Моята е на ~9000km и също имам чувството, че педалът на съединителя е станал чувствително по твърд.
Почти винаги когато изкачвам баир с препятствие (съвсем нисък бордюр например) от място на 1-ва или задна понамирисва в купето... особено на задна. И това последното ми го прави от нова та до ден днешен.
Изображение
Изображение

Публикувай отговор