+1Scott написа:Много хора считат Опел за калпава кола, но са в голяма грешка.... biggrin.gif
Toyota Yaris vs Hyundai i20
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Еми то тая гаранция е супер - като се строши нещо и вече нямаш гаранция laugh.gif Колко по-лесно да им еzi_zi_top написа:...... новите Воксхоли имат доживотна гаранция.......

-
Прав си, рекламен трик е, но 7-те години на Киа, 5-те на Тойота да не би да не са? Нещата които се износват гаранцията не ги покрива при който и да е производител, но едно бабе или една млада майка, дето прави по 5-6к на година, ще си вземе една Корса или Мерива, заради доживотната гаранция налиMe4oKyX написа:...как може да вярваш на такива реклимни глупости...
- zi_zi_top
Доколкото си спомням и Королката не ти е устояла на чара. laugh.gifMe4oKyX написа:.... Иначе хлОпел са много здрави, само да не ги карам аз или някой по-откачен laugh.gif ...
Напоследък търсеше скоростна кутия.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Чара ми е НЕУстоим laugh.gif laugh.gif И успях да потроша само втора и синхронизатора на втора..... Но може да покарам един твой хлОпел да видим той колко ще устиска
Те много коли ги водят хубави, но ги карат много айляк, затова..... А аз си карам както ми е кеф, да не говорим, че съединителя издържа цели 96000км! А колко пилене на гуми е видял..... И ровене из преспите..... Дан говорим, че дюзите съм ги напращял яко, турбото се товари перманентно.... Общо взето си карам когато както ми е кеф, без да преча на другите и това си има цена.... Още повече, че колкото клиенти е спечелила Королката за боксове.... Стартове, ластици ..... Избила си е разходите ... май....
laugh.gif

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Toyota Yaris vs Hyundai i20
Когато купувам кола отварям ТЮВ и там безпристрасни специалисти са дали оценка за всички масови модели.Аз така направих.След това сравних избора си с финансовите си възможностти.След това заведох жената в шоурума.Яриса е супер.Моя е 1000 кубика бензин ТЕРРА + оборудване и вече за 32 месеца е на 13500.Поддръжката се състои в две гаранционни обслужвания,които не са ефтини,ама се търпи.После не ходиш на третото и това е.Масло,гуми,накладки-като навсякъде.vikev написа:Здравейте,
възнамерявам тази седмица да закупя кола и се колебая между Toyota Yaris и Hyundai i20. Знам че тук всички сте фенове на Toyota за това няма да ви карам да ми препоръчате една от двете. Ще попитам само ако е възможно някой притежател на Yaris да изкаже мнение за колата, как се държи на пътя, комфортна ли е и най-важното колко солено излиза подръжката.
Благодаря,
приятен ден!
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Височината за водача/пасажера +4, разстоянието предни/задни седалки +6, височина задна седалка -1, обща широчина - 3/4.Scott написа:sacho7803 написа:...
Я пак...
Като сложиш средния 'тунел' при корсата, който липсва при Яриса, субективното усещане се потвърждава с обективни факти.
Яриса определено си струва парите.
Принципен недостатък /за хората в големите градове/ е 'липсата' на автоматик при една градска кола.
Мой фаворит в този клас е Honda Jazz, но цената е >+15%
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
Значи те тая гаранция я има и в Германия мисля, но освен ако в UK не е по-различна си е голям фарс http://www.thelocal.de/national/20100817-29217.html. На първо време гаранцията е само до 160 000км, на воторо време след 50 000км си плащаш част от материалите, като над 100 000км процента набъбва на 60%. Значи може и да няма ограничение в годините, ама все пак. Иначе да ако я вземе някой който я кара 5 000км на година, ще я кара 10г и все ще му е гаранция, но коклко хора ще са така, защото в този вариант трябва да имаш поне 2 коли, една само за града и то в не много голям град или пък в град с много добре развит градски транспорт. Другата за извън града. И все пак ако я хване някой който я кара доста, рабоата отива на кино особенно след 100 000км.Scott написа:В UК от 1-ви Септември новите Воксхоли имат доживотна гаранция. biggrin.gif
Не съм запознат с това какво се включва в гаранцията на Кия, но като години и км е почти същото (7г или 150 000км), отделно поне до преди няколко месеца имаха промоция с включено обслужване за целия период на гаранцията, което сега незнам дали го имат, но се замислете какво предимство е това, да не плащаш за всичките тези обслужвания.
- zi_zi_top
Като гледам на къде клонят мненията Тойота Моторс "ще духат супата"! biggrin.gif
наистина че почти всички авто-производители възобновяват мнооого яко моделите си но не и тойота.вижте новият аурис...новият ярис и ги сравнете със старите---разлика външна....с лупа тряяяя да я търси човек biggrin.gif а да погледнем новата астра и да я сравним с тая дето още дори я има по магазините.е еееее хората са направили самолет и не виждам нищо общо с предходната.или новия меган или новия сеат ибиза или новия ситроен С3 или....или....тойота е явно че наблягат на всичко останало но не и на дизайн
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- alexandargv
-
- Почетен Администратор
- zi_zi_top
И тук сравнението не е в полза на Yaris. Вътрешният му дизайн е съпоставим с този на лагерна количка. Маздата определено е по-стилна.
-
- Почетен Администратор