Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010 18:32

Засега най-достъпният начин остава спрея.

а това от китайчетата излиза по около 75ст. без доставката dry.gif
Изображение

А за спрей намерих това, специално за пътна настилка:

http://www.screwfix.com/prods/99484/Pai ... &source=aw

Само не знам бял или жълт цвят би бил по-удачен.

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 04 Авг 2010 08:15

Сега чакам един колега който прави доставки да влезе и поръчвам този белия от линка.

PS: Ще бъде с шаблон, но се чудя се дали да пускам молба за изработване по форумите, защото ще стане голяма караница, ще има 10 човека 30 мнения кой да бъде :boxing: . Защото е хубаво да бъде избран само един модел.

diver

Мнение от diver » 04 Авг 2010 08:24

gothic_fan написа: а това от китайчетата излиза по около 75ст. без доставката dry.gif
Що не провериш цената на асфалт внос от китай, току виж излезло по-тънкана laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 04 Авг 2010 11:21

diver написа: Що не провериш цената на асфалт внос от китай, току виж излезло по-тънкана laugh.gif laugh.gif laugh.gif
:thumbsup:

Флагчета и тому подобни огъващите се са пълна глупост.
slowtraveler написа: Не съм сигурен как би реагирал ВСЕКИ шофьор на вида на такова флагче.

Аз лично как бих реагирала :
slowtraveler написа:...ти като видиш нещо стърчащо от пътя сигурен ли си дали се огъва лесно, мекичко ли е или е стърчаща арматура, която ще ти разпори пода?
Дори и да мога да премина дупката безпроблемно, едно такова стърчащо нещо на пътя силно би ме притеснило и или бих набил спирачки рязко за да намаля (с надежда да няма някой на малка дистанция зад мен) или бих направил опит да го заобиколя извън габарита на колата (не да мине под колата)...
Аз ще забия спирачки......ама отзад дали ще успеят?
А ако има колона и никой не знае, че се огъва, ще застане пред флагчето и ще чака да се изпразни отсрещното платно ( ако няма възможност отдясно да се мине) и какво задръстване ще стане.
bad_dog написа:вместо флагче може да се ползва бяла светлоотразителна боя примерно.
Аз лично ще се зачудя какво ли значи това и както се чудя така и ще мина през нея :)

didak написа: Удачен вариянт би било да се постави в центъра на дупката пластмасова пръчка/лента/ боядисана в изкрящ цвят. Височината и не би трябвало да бъде повече от 10 см. от нивото на асфалта, за да минават спокойно автомобилите над нея.
/quote]

Това ме подсети за друга идея! Както в града: в дупката слагат или храст или гума и отдалеч знаеш, че е дупка . Така че напълни багажника с храсталаци и почвай biggrin.gif И евтино излиза:))))

Аватар
gothic_fan

Мнение от gothic_fan » 04 Авг 2010 23:18

Охооооо ще се иронизираме,м?????????? :blob6:

Ще видиш ти като ги наплякам знаците около София, ще правиш слалом а аз ще снимам tongue.gif

PS: Мисля, че намерих добър вариант за спрея, пак от Англия, но на по-ниска цена, (линка утре че остана на работа) и ще питам за доставка. Няма какво да се чудя за шаблон,ще направя един с удивителен знак, най-близо до акъла.

Следва продължение....... :ctf:

Аватар
pesheto

Мнение от pesheto » 05 Авг 2010 16:00

Няма лошо като идея. Мога да кажа, че според мен ако остане идеята с флагчетата или с тези китайските светлоотразители нещата много бързо ще се разчуят. Само като се сложат около 10 бройки всички медйи ще започнат яко да ги снимат коментари глупости ще има Васко журналиста Нова ТВ Господари на ефира и всякакви други шоута. Така че ще се разчуе много бързо това начинание.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Авг 2010 18:28

Днес не можах да заснема една ОГРОМНА метална светлоотразителна табела по средата на главен път, с която бе маркирана една дупка wacko.gif laugh.gif
Табелата бе от онези, дето ги има в края на магистралата за стеснение на пътя...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 15 Сеп 2010 12:45

gothic_fan написа: Следва продължение....... :ctf:
Има ли такова?

tribalistas

Re: Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Мнение от tribalistas » 05 Окт 2010 20:43

gothic_fan написа:Тъй като ми писна да си троша колата и да не правя нищо по въпроса реших да напиша тази тема с надеждата да се намери някой колега, луд колкото мен да помогне с осъществяването и.... Решил съм да си поръчам отнякъде флагчета червени или електриков цвят (да се забелязват) и да хвърля една дрелка на батерии в колата. При пътуване ИЗВЪНГРАДСКО като забележа голям трап на пътя спирам, дупча, слагам флагче и продължавам. Тук не визирам всяка дупка и дупчица, а потенциалните убийци на окачване, джанти и т.н..... Може да не са флагчета задължително, важното е да са евтини, здрави (естествено да могат да се огъват, като тези на ски пистите) и да се забелязват отдалеч.

Моля ако някой може да съдейства за изработването или поръчката им да ми пише или на лични, или тук в темата, ще съм му много благодарен.

Сигурно темата Ви се струва смешна, но..... Замислете се колко път изминавате да речем на година, и колко животи и автомобили можете да спасите като отделите по 10 минути на пътуване например. Омръзна ми само да се вайкаме и всеки ден някой пострадал колега да пуска тема за поредния трап, спукана джанта или ужасна катастрофа. То че нещата няма да се оправят е ясно, но нека поне малко всеки от нас допринесе за намаляване на тези случки. Замислете се,тръгвате на път със семейството си, и видите флагче, което Ви предупреждава за опасност, това не би ли Ви накарало да направите същото за някой друг? Знам, че някои ще кажат че съм слънчасал, или съм прекалил с филми като "Предай нататък", не ме интересува. Не зная как стои въпроса законово, това също не ме интересува, защото по закон плащам данък на колата 350лв, винетка, гражданска и всякакви други простотии и получавам :thefinger: .

Мисля, че почти всеки си обича колата, но знам,че няма човек,който да не обича близките си....

Извинявам се темата ако не е за тук, админите да я преместят където трябва, искрено се надявам да се получат нещата.

PS:Пускам този текст във форумите и на Ауди, Хонда, Мазда, БМВ. Някой ако сметне за добре да я публикува на друго място още по-добре.
Да нямаш фабрика за флагчета tongue.gif
FJ Cruiser limited edition

Публикувай отговор