Тапицерия на тавана на новата Corolla (а може би и Auris?)
-
Ами, долу на джобовете на предните врати, както и пластмасите на праговете, да не говорим за пластмасата около контактния ключ! Все едно съм нож съм я драл!:))) Трака целия "мек" панел на арматурното табло... гумените уплътнения са като на "Запорожец". Аудита карам от 1998 година ( преди това Рено и БМВ). 2007-ма реших да пробвам с Корола, защото беше съвсем нова, а и Авенсиса не ми харесва... някак е демоде! Е, повече няма да повторя! Като капак ми връчиха служебен Авенсис 2008... е той друса здраво и имам чувството, че всеки момент ще се отлепи от пътя! Качеството му на изработка не се различава много от това на Королата!!! Като цяло не съм доволен, но трябва и да подчертая, че двигателите са добри, тихи и икономични! Това е факт!muf написа:
И аз съм имал Ауди, вярно там края на тапицерията е закрит, но пък в един момент цялата се отлепи и ми опря в главата.
Това на Ауди А6 С4, имам колега с А4 който също скоро ходи да му претапицират тавана.
Интресно ми къде се драскат вратите на Королата, имам наблюдения над две такива - няма такова нещо.
Вярно че върху леда днес подрънква едната кора, ама на тая настилка няма кола да не се чува нещо
П.С. Ами тукашните джамбази... за да продават... перат здраво, а това няма как да не окаже влияние на картона, който е под "над" плата !:)) Няма значение, каква е марката!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Да не би случайно да си попаднал на Произведени в Русия Тойоти /бившия завод АЗЛК/?Proff написа: Ами, долу на джобовете на предните врати, както и пластмасите на праговете, да не говорим за пластмасата около контактния ключ! Все едно съм нож съм я драл!:))) Трака целия "мек" панел на арматурното табло... гумените уплътнения са като на "Запорожец". Аудита карам от 1998 година ( преди това Рено и БМВ). 2007-ма реших да пробвам с Корола, защото беше съвсем нова, а и Авенсиса не ми харесва... някак е демоде! Е, повече няма да повторя! Като капак ми връчиха служебен Авенсис 2008... е той друса здраво и имам чувството, че всеки момент ще се отлепи от пътя! Качеството му на изработка не се различава много от това на Королата!!!
Моята е японка и не забелязвам такива проблеми, въпреки възрастта й.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Corolla`car
muf написа:И аз съм имал Ауди, вярно там края на тапицерията е закрит, но пък в един момент цялата се отлепи и ми опря в главата.Proff написа:И Королата ( японка 2007 ) и Авенсиса (2008) са жива скръб! Това, сравнение с Аудито ми (2000г) Тавана и на двете, на предното и задното стъкло е просто цъкнат, няма лайсна, няма нищо! Пластмасите се драскат много лесно, особено тапетите на вратите! Тракат, скърцат.... Все пак това са евтини автомобили...Тойота! Ако искате качествени материали... цената поне х1,6! Иначе, били здрави! Ще видим!:))
П.С. Има и по-зле! Среден клас VW, Skoda и корейки разни!:)))
Това на Ауди А6 С4, имам колега с А4 който също скоро ходи да му претапицират тавана.
Интресно ми къде се драскат вратите на Королата, имам наблюдения над две такива - няма такова нещо.
Вярно че върху леда днес подрънква едната кора, ама на тая настилка няма кола да не се чува нещо
Алоо с тея кръгчета ходете на олимпийските игри .. не може да сравнявате двете марки защото едната е доста по скъпа от другата и влиза двойно повече в сервиз от нея .. laugh.gif
- Corolla`car
Re: Тапицерия на тавана на новата Corolla (а може би и Auris
Колега така е и при мен . Но при мен по - пагобния факт е че започна да ми се лющи имблемата на колата на волана ...Creep написа:Здравейте колеги!
Досега не се бях заглеждал, но днес ми направи впечатление, че тапицерията на тавана на моята нова Corolla, в краищата - при предното и задното стъкло, завършва без никакво подпъхване или каквото и да било друго (например лайстна), стои си просто ей така - като отрязана и недовършена, даже пред пасажерската седалка направо си е провиснала леко... Изглежда отвратително, все едно ми липсват лайстни или гумени уплътнения или Бог знае какво... Как е при вас?

Ако не бях прочел тук за тапицерията на тавана сигурно никога нямаше да го видя. Така е направено, че трябва да се наведене човек напред през волана и да погледне нагоре, за да го види. Не ми е пред погледа, от вън не се вижда, така че не е никакъв проблем за мен. Не разбирам защо трябва да има лайсни и други джунджурии на това място след като не се вижда... но това си е мое мнение.
Иначе и аз нямам проблем с пластмасите - не се драскат, не тракат, само на паветата естествено леко се чува някакъв звук (мразя ги тези витошки камънаци наречени "пътна настилка"
).
Единственото слабо място при мен е лъскавото покрите на скоростния лост - почна да се лющи още на 5к км. и сега вече половината го няма. Като падне цялото ще стане идеално
.
Иначе и аз нямам проблем с пластмасите - не се драскат, не тракат, само на паветата естествено леко се чува някакъв звук (мразя ги тези витошки камънаци наречени "пътна настилка"

Единственото слабо място при мен е лъскавото покрите на скоростния лост - почна да се лющи още на 5к км. и сега вече половината го няма. Като падне цялото ще стане идеално

- Corolla`car
Аха прав си,значи на новите модели са го ударили на спестяване откъм материалиCorolla`car написа:stivi написа:Нашата Корола /2006г/ е на 75000км и засега интериора и изглежда като нов,направо се чудя за какво драскане и белене се говори в темата
Колега ние говорим за различни модели ние говорим за е15 а ти вероятно за е12

1.4 D-4D много добър мотор !
А забеляза ли че си повдигнал тема отпреди 1 година?Corolla`car написа:
Алоо с тея кръгчета ходете на олимпийските игри .. не може да сравнявате двете марки защото едната е доста по скъпа от другата и влиза двойно повече в сервиз от нея .. laugh.gif

Моята корола стана на 50 000 км и няма никъде нараскано, корите и скоростния лост са като нови. Нито скърцат нито дрънкат.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.