Тапицерия на тавана на новата Corolla (а може би и Auris?)

nettle

Мнение от nettle » 08 Фев 2010 18:45

И при моята корола е така (ЮАР). Даже задна дясна колонка отгоре тапицерията си стои извадена, няма как да се оправи според мене. Все пак това да и е кусура :)
Camry 2.5 TNGA HV

muf

Мнение от muf » 08 Фев 2010 18:53

Dizzle написа:
primus написа:Освен да си признаете къде са ви сглобени тойотите :whistle:
къде точно пише къде са сглобявани?
Първите букви от VIN кода
Моите например са AHL- ЮАР
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

tribalistas

Мнение от tribalistas » 09 Фев 2010 13:31

Аз нямам оплаквания за тапицерията на 22200км. съм нито скърца нито мърца biggrin.gif
FJ Cruiser limited edition

Аватар
drishko

Мнение от drishko » 09 Фев 2010 15:03

22200км, извинявай, ама това е супер малко...
Времето ще покаже!

Аватар
Proff

Мнение от Proff » 09 Фев 2010 21:21

muf написа:
И аз съм имал Ауди, вярно там края на тапицерията е закрит, но пък в един момент цялата се отлепи и ми опря в главата.

Това на Ауди А6 С4, имам колега с А4 който също скоро ходи да му претапицират тавана.

Интресно ми къде се драскат вратите на Королата, имам наблюдения над две такива - няма такова нещо.
Вярно че върху леда днес подрънква едната кора, ама на тая настилка няма кола да не се чува нещо
Ами, долу на джобовете на предните врати, както и пластмасите на праговете, да не говорим за пластмасата около контактния ключ! Все едно съм нож съм я драл!:))) Трака целия "мек" панел на арматурното табло... гумените уплътнения са като на "Запорожец". Аудита карам от 1998 година ( преди това Рено и БМВ). 2007-ма реших да пробвам с Корола, защото беше съвсем нова, а и Авенсиса не ми харесва... някак е демоде! Е, повече няма да повторя! Като капак ми връчиха служебен Авенсис 2008... е той друса здраво и имам чувството, че всеки момент ще се отлепи от пътя! Качеството му на изработка не се различава много от това на Королата!!! Като цяло не съм доволен, но трябва и да подчертая, че двигателите са добри, тихи и икономични! Това е факт!

П.С. Ами тукашните джамбази... за да продават... перат здраво, а това няма как да не окаже влияние на картона, който е под "над" плата !:)) Няма значение, каква е марката!
Toyota New Corolla
Toyota Avensis D4D facelift ex.
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 09 Фев 2010 23:33

Proff написа: Ами, долу на джобовете на предните врати, както и пластмасите на праговете, да не говорим за пластмасата около контактния ключ! Все едно съм нож съм я драл!:))) Трака целия "мек" панел на арматурното табло... гумените уплътнения са като на "Запорожец". Аудита карам от 1998 година ( преди това Рено и БМВ). 2007-ма реших да пробвам с Корола, защото беше съвсем нова, а и Авенсиса не ми харесва... някак е демоде! Е, повече няма да повторя! Като капак ми връчиха служебен Авенсис 2008... е той друса здраво и имам чувството, че всеки момент ще се отлепи от пътя! Качеството му на изработка не се различава много от това на Королата!!!
Да не би случайно да си попаднал на Произведени в Русия Тойоти /бившия завод АЗЛК/?
Моята е японка и не забелязвам такива проблеми, въпреки възрастта й.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
savov63

Мнение от savov63 » 10 Фев 2010 10:27

Аз съм с Аурис 2007г. и аз не забезязвам такива проблеми.
TOYOTA AURIS D4D

Аватар
Corolla`car

Мнение от Corolla`car » 10 Апр 2011 11:40

muf написа:
Proff написа:И Королата ( японка 2007 ) и Авенсиса (2008) са жива скръб! Това, сравнение с Аудито ми (2000г) Тавана и на двете, на предното и задното стъкло е просто цъкнат, няма лайсна, няма нищо! Пластмасите се драскат много лесно, особено тапетите на вратите! Тракат, скърцат.... Все пак това са евтини автомобили...Тойота! Ако искате качествени материали... цената поне х1,6! Иначе, били здрави! Ще видим!:))

П.С. Има и по-зле! Среден клас VW, Skoda и корейки разни!:)))
И аз съм имал Ауди, вярно там края на тапицерията е закрит, но пък в един момент цялата се отлепи и ми опря в главата.

Това на Ауди А6 С4, имам колега с А4 който също скоро ходи да му претапицират тавана.

Интресно ми къде се драскат вратите на Королата, имам наблюдения над две такива - няма такова нещо.
Вярно че върху леда днес подрънква едната кора, ама на тая настилка няма кола да не се чува нещо

Алоо с тея кръгчета ходете на олимпийските игри .. не може да сравнявате двете марки защото едната е доста по скъпа от другата и влиза двойно повече в сервиз от нея .. laugh.gif

Аватар
Corolla`car

Re: Тапицерия на тавана на новата Corolla (а може би и Auris

Мнение от Corolla`car » 10 Апр 2011 11:43

Creep написа:Здравейте колеги!

Досега не се бях заглеждал, но днес ми направи впечатление, че тапицерията на тавана на моята нова Corolla, в краищата - при предното и задното стъкло, завършва без никакво подпъхване или каквото и да било друго (например лайстна), стои си просто ей така - като отрязана и недовършена, даже пред пасажерската седалка направо си е провиснала леко... Изглежда отвратително, все едно ми липсват лайстни или гумени уплътнения или Бог знае какво... Как е при вас? :help:
Колега така е и при мен . Но при мен по - пагобния факт е че започна да ми се лющи имблемата на колата на волана ... sad.gif а чесно казано не ми се занимава с гарантийчиците защото не винаги е качествена тяхната рабора " Сервиз Кале - Сливен "

ace

Мнение от ace » 10 Апр 2011 12:48

Ако не бях прочел тук за тапицерията на тавана сигурно никога нямаше да го видя. Така е направено, че трябва да се наведене човек напред през волана и да погледне нагоре, за да го види. Не ми е пред погледа, от вън не се вижда, така че не е никакъв проблем за мен. Не разбирам защо трябва да има лайсни и други джунджурии на това място след като не се вижда... но това си е мое мнение.
Иначе и аз нямам проблем с пластмасите - не се драскат, не тракат, само на паветата естествено леко се чува някакъв звук (мразя ги тези витошки камънаци наречени "пътна настилка" mad.gif).
Единственото слабо място при мен е лъскавото покрите на скоростния лост - почна да се лющи още на 5к км. и сега вече половината го няма. Като падне цялото ще стане идеално cool.gif.

stivi

Мнение от stivi » 10 Апр 2011 23:31

Нашата Корола /2006г/ е на 75000км и засега интериора и изглежда като нов,направо се чудя за какво драскане и белене се говори в темата :dontknow:
1.4 D-4D много добър мотор !

Аватар
Corolla`car

Мнение от Corolla`car » 10 Апр 2011 23:56

stivi написа:Нашата Корола /2006г/ е на 75000км и засега интериора и изглежда като нов,направо се чудя за какво драскане и белене се говори в темата :dontknow:

Колега ние говорим за различни модели ние говорим за е15 а ти вероятно за е12 :)

stivi

Мнение от stivi » 11 Апр 2011 00:10

Corolla`car написа:
stivi написа:Нашата Корола /2006г/ е на 75000км и засега интериора и изглежда като нов,направо се чудя за какво драскане и белене се говори в темата :dontknow:

Колега ние говорим за различни модели ние говорим за е15 а ти вероятно за е12 :)
Аха прав си,значи на новите модели са го ударили на спестяване откъм материали :)
1.4 D-4D много добър мотор !

muf

Мнение от muf » 11 Апр 2011 18:45

Corolla`car написа:

Алоо с тея кръгчета ходете на олимпийските игри .. не може да сравнявате двете марки защото едната е доста по скъпа от другата и влиза двойно повече в сервиз от нея .. laugh.gif
А забеляза ли че си повдигнал тема отпреди 1 година?
unsure.gif

Моята корола стана на 50 000 км и няма никъде нараскано, корите и скоростния лост са като нови. Нито скърцат нито дрънкат.
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.

Публикувай отговор