КОЙ КАКВА НАВИГАЦИЯ ИМА

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Яну 2010 01:20

zi_zi_top написа:Навигацията и паркинг сензорите не са неща, без които не можеш да живееш.
Но след като вече ги ползвам не бих се отказал от тях. Това са дребни неща, които правят живота по-приятен!
Много лесно се свиква. Карам с парктроник от 2006-та и напоследък паркирам само по слух smile.gif И винаги ми е трудно с колите под наем защото ако нямат фабрино тази екстра не е налична smile.gif

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 31 Яну 2010 01:30

Навигацията е необходима ако се пътува често и по много до непознати места за първи път,или ако работата ти е свързана с намиране на адреси бързо,особено в непознати градове.А ако се пътува в чужбиа е много полезна (не че не се изгубих 2 пъти в Сърбия с Garmin-a..).А парктроника е глезотийка,към която се привързваш вследствие на което губиш малко тренинг за маневри...По принцип лошо няма,но когато се слага на автомобили по-малки от Auris е все едно казваш:"Изобщо не мога да паркирам ,пък и не искам да се науча." biggrin.gif
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

c

Мнение от c » 31 Яну 2010 23:49

Vesko написа:
c написа:каква ще е тази навигация в жабката?
т.е. имаш ли някакви идеи за нея?

тъй като оригиналната навигация на тойота т.нар. Gen 3 не става за нищо, колкото и да се ъпдейтва т.е. няма карти за БГ дори и за Гърия няма, реших да сложа нещо такова http://cgi.ebay.de/Universal-Navigation ... 3a4fb0dcf1 , но все още не ми е ясно какво ще върви на него и въобще как ще се върже... някой има ли впечатления от подобни кутии?
иначе за картите вече има достатъчно подробни за IGO и мисля да ползвам нея най-вече

иначе аз разчитам доста на парктроника и забелязвам, че ми е доста трудно да паркирам с коли без такъв laugh.gif
Gen 5 има бг(софия) турциа и гърция
да, звучи много по-добре, но мисля, че няма начин да ъпдейтна навигацията си от Gen 3 до 5 ?
Между другото в руски форми имаше разработена карта на Русия от ентусиасти за оригиналната навигация Gen 3 . За съжаление не планират да покрият България biggrin.gif wacko.gif

kohinora

Мнение от kohinora » 02 Фев 2010 07:41

Creep написа:
kohinora написа:Парктроника е преден и заден,италиански, 780 лв. с ключ за изкл. и боядисани,оригиналните са също италиански но с емблемата на тойота и са под техен контрол,действа като оригиналния вързва се за тахомата и изкл. при 15 км.в час. Доволен съм,в Тойота Пловдив.
Интересно ми е, ако си поръчам за около 70 паунда Cobra Park Master 0158 от ebay.co.uk (мисля че точно това се слага у нас от дилърите срещу 600 лв) и си го монтирам сам, дали ще имам проблеми с гаранцията...
Тези които сложих, са Джемини. Оригиналните на Тойота ги намерих най-евтино в Словения за 575 Е без доставка и монтажа. А за тези се разхвърля цялата кола.

kohinora

Мнение от kohinora » 02 Фев 2010 07:54

Владислав написа:Навигацията е необходима ако се пътува често и по много до непознати места за първи път,или ако работата ти е свързана с намиране на адреси бързо,особено в непознати градове.А ако се пътува в чужбиа е много полезна (не че не се изгубих 2 пъти в Сърбия с Garmin-a..).А парктроника е глезотийка,към която се привързваш вследствие на което губиш малко тренинг за маневри...По принцип лошо няма,но когато се слага на автомобили по-малки от Auris е все едно казваш:"Изобщо не мога да паркирам ,пък и не искам да се науча." biggrin.gif
Ами,купих на жена си Аурис. 30 000, не ми се иска да я стърже като се учи. За мен е глезотийка,кефи ме,не съжалявам че си сложих като си купувах Авензиса.

c

Мнение от c » 05 Фев 2010 22:04

в тази връзка някой може ли да постне снимка на тойота ландкрузер с оригинален парктроник, защото моите датчици са разположени като че ли ниско и нещо не работят както трябва. А сега така или иначе ще сменям бронята и ако може да ги монтирам на истинските им места
Благодаря предварително!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 06 Фев 2010 08:39

http://techdoc.toyota-europe.com/legacy ... 0301-4.pdf

Тук са описани за TPA800

PP: Разположението на сензорите може би варира в зависимост от параметрите на конкретните сензори.

c

Мнение от c » 06 Фев 2010 20:30

Vesko написа:http://techdoc.toyota-europe.com/legacy ... 0301-4.pdf

Тук са описани за TPA800

PP: Разположението на сензорите може би варира в зависимост от параметрите на конкретните сензори.
Това е вярно, но все пак е добре да имам някаква насочваща информация. Посоченото разположение в тази схема ми се струва доста по-добро от моите сега. В момента са под "линията" на бронята и понякога се задействат от близостта на земята т.е. ако има някакво дребно възвишение. Монтирали са го в Италия, пише тойота по него, но явно са били некадърници :))
Благодаря много!

п.с. разгледах го, по-добре не би могло да бъде описано
дори има шаблони за изрязване
точно това ми трябваше :thumbsup:

c

Мнение от c » 08 Фев 2010 19:39

ето нещо интересно за навигациите
http://wmprogs.net/warez/warez-other/23 ... en-23.html
пише че е за Gen 2 и 3 но за съжаление са я премахнали от торентс.ру и свалянето ще е трудно. Може би не е официално издание на Тойота но има България, Гърция и други разни недостъпни до сега държави

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 353 пъти
Получена  благодарност: 384 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Фев 2010 19:53

Колеги, забравете, че за България навигацията би ви свършила някаква работа. Преди около три месеца взехме Ярис с оригинална навигация.
Пристигна с един куфар ДВД-та за Европа и с много приказки и писания, как БГ я има в комплекта.
Е да - имаше главните пътища/магистрали между градовете. Иначе за адреси в градовете - забравете.
Само за информация - за Варна имаше всичко на всичко 2 улици: бул. В.Варненчик и бул.Левски, дето бяха успяли да ги кръстосат по някакъв незнаен начин. Номера за адресите разбира се нямаше.
Така-че бих взел оригинална навигация или ако поддържа IGO(според мен най-пълните карти за БГ), или ако ще я ползвам основно зад граница....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

c

Мнение от c » 08 Фев 2010 21:21

прав си
само IGO, но няма шанс да тръгне на оригинална навигация
все пак се надявам, че тази е някакво нелегално руско издание и може да е малко по-добре laugh.gif нищо не пречи да я пробвам, преди да изхвърля оригиналния навигационен модул laugh.gif biggrin.gif

Ninja

re

Мнение от Ninja » 11 Фев 2010 09:54

Имам китайска навигация на която съм качил 8 софтуера за навигация.
IGO е най-добро според мен, от страна на обновяване и на екстри разбира се.PolNav e също приличен софт, но има непълна карта за другите градове в България /изключвам София/.И за другите софтуери има какво да се каже, но се размива темата.
Гармин не мога да го понасям/лично мнение/.Все едно да бачкаш в днешно време на компютър с операционна система уин 98.
Според мен най-добрите навигации са без марка/Китайски/ на които можеш да качваш всичко, от софтуери до клипове и мп3-ки.
"Toyota is not just a car, Toyota is my religion!"
Ninja

c

Мнение от c » 18 Фев 2010 15:05

оказа се, че моята навигация била EU Gen 01 и намерих неофициални карти за нея от 2008-2009г. Още не съм ги пробвал, но в руските сайтове има нови неофициални карти за почти всички генерации навигации на тойота biggrin.gif Специално за Gen 2&3 може да се ползва навигацията от Jaguar(и то дисковете от 2009-2010) с леки корекции, които руснаците знаят как да направят. Така, че явно оригиналните навигации ще продължават да се развиват под една или друга форма .. ohmy.gif laugh.gif

----------------

днес свалих и пробвах ъпдейта. Наистина има България, Гърция, Румъния и разни други държави. Но картите все пак са от Naviteq и дори в техният най-съвременен вариант, който може да се разгледа под IGO, България е представена колкото да може да се пресече от някой чужденец biggrin.gif София е по-подробна, има ги и по-големите градове. Това обаче не е най-лошото - интерфейса е меко казано ... ужасен. Гласовата навигация естествено е само на английски и още седем съвсем чужди за мен езици. Има само 2D режим, търсенето също не ме впечатли особено .... Може би съм прекалено разглезен от ИГО с релеф, 3D изглед, абсолютен български във всяко отношение, много по-подробни карти и т.н. ...
общо взето оригиналната навигация Gen 01 e много зле.
Картата за Гърция е доста подробна, даже много, но в комбинация с този интерфейс пак няма да е кой знае какво ...

Ясно е че трябва да се замени оригиналният навигационен модул с такъв с IGO

малко се отплеснах в размисли, но се надявам да съм полезен laugh.gif laugh.gif

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 07 Авг 2010 21:34

Мисля да отделя към 400 лв за навигация.
Каква е ситуацията в момента от към маркови/китайски, легални/нелегални софтуери?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 353 пъти
Получена  благодарност: 384 пъти

Мнение от slowtraveler » 07 Авг 2010 21:40

Дидак, отдели си 150лв за един китаец и ще си вършиш същата работа... :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор