оказа се, че моята навигация била EU Gen 01 и намерих неофициални карти за нея от 2008-2009г. Още не съм ги пробвал, но в руските сайтове има нови неофициални карти за почти всички генерации навигации на тойота biggrin.gif Специално за Gen 2&3 може да се ползва навигацията от Jaguar(и то дисковете от 2009-2010) с леки корекции, които руснаците знаят как да направят. Така, че явно оригиналните навигации ще продължават да се развиват под една или друга форма ..

laugh.gif
----------------
днес свалих и пробвах ъпдейта. Наистина има България, Гърция, Румъния и разни други държави. Но картите все пак са от Naviteq и дори в техният най-съвременен вариант, който може да се разгледа под IGO, България е представена колкото да може да се пресече от някой чужденец biggrin.gif София е по-подробна, има ги и по-големите градове. Това обаче не е най-лошото - интерфейса е меко казано ... ужасен. Гласовата навигация естествено е само на английски и още седем съвсем чужди за мен езици. Има само 2D режим, търсенето също не ме впечатли особено .... Може би съм прекалено разглезен от ИГО с релеф, 3D изглед, абсолютен български във всяко отношение, много по-подробни карти и т.н. ...
общо взето оригиналната навигация Gen 01 e много зле.
Картата за Гърция е доста подробна, даже много, но в комбинация с този интерфейс пак няма да е кой знае какво ...
Ясно е че трябва да се замени оригиналният навигационен модул с такъв с IGO
малко се отплеснах в размисли, но се надявам да съм полезен laugh.gif laugh.gif