Много лоша база за сравнения имаш и за това ти се струва, че тази кола не върви, а истината е че другите две с които сравняваш, вървят много повече... Vyobhte nee viarno tova .I dvete koli imat po4ti ednakvo uskorenie eto ti dani za peugeto
Модел:
406 Гориво:
дизел Тип каросерия:
комби Брой врати:
5 Обем мотор в cm3:
1997 Брой цилиндри:
4 Макс. мощност kW/к.с.:
79/107 Ускорение 0-100 км/ч -11.4 :
186 Среден разход л/100:
5.8 Обем багажник:
A za Avensis 1,6 4a-fe
uskorenie ot 0-100km/h. - 11.7
Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
нещо подобно тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... 54f55a7061
тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... c&start=30
и тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... c&start=45
тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... c&start=30
и тук: http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... c&start=45
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- martod
Re: Тойота авенсис комби '98 1.6 - няма мощност
Колега, на теб май освен писането, ти е трудно и четенето на Кирилица...Petar написа:Vyobhte nee viarno tova .I dvete koli imat po4ti ednakvo uskorenie eto ti dani za peugeto
Къде видя в темата да се говори за ускорение от 0 до 100 ?
Човека говори за до ускоряване от 70-80 км/ч. нагоре, при изпреварване...
За да разбереш по добре за какво иде реч, помоли някой приятел, който притежава въпросните коли да те повози и ще усетиш сам разликата...
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Neznam dali az nesym v 4as ama ti opredeleno nesi .
Nali tova iskah dati obiasnia 4e i dvete koli sa po4ti edenakvi po-mohtnost
ama drug e vyprosa kavo si razbral iavno nihto.
A po vyprosa na vozeneto ne samo sym se vozil a i sym karal takova pejo sys syhtia dvigatel i moga dati kaja 4e po-mudno ot Avensisa mi koito 1.6 110ps.
A po vyprosa na vozeneto ne samo sym se vozil a i sym karal takova pejo sys syhtia dvigatel i moga dati kaja 4e po-mudno ot Avensisa mi koito 1.6 110ps.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
E ti da ne iskash da kaje6 ,4e Pejoto i Passat sas 110 konia varviat pove4e ot Avensis 1.6? Ili govori6 samo za douskorenie? 6toto tia dizeli sa tromavi.martod написа:Проблема ти е най вече психологически... biggrin.gifdeyan написа: Например ако някой пред мен кара с 70-80 км/ч. , превключвам на 3-та и натискам газта до край.... колата започва да ускорява бавно и изпреварванията са доста рискови. Нямам много опит с колите, карал съм пежо 406 комби дизел 110 коня и VW Passat комби дизел 110 коня и трябва да ви кажа че разлката е огромна. На този двигател (4A-FE) също му дават 110 коня. Не мога да разбера проблем ли имам с двигателя или тези автомобили са си такива?
Много лоша база за сравнения имаш и за това ти се струва, че тази кола не върви, а истината е че другите две с които сравняваш, вървят много повече...
Особено при примера който си дал, на доускорение (Басман твърди че няма такова животно) дизелите са много по добри, понеже имат много по голям въртящ момент...
Има такава тема от 15-16 страници, прочети я и всичко ще ти се изясни...
![]()
За да имаш същият вървеж, като Пасата и Пежото, ти трябва бензинова кола с мощност от порядъка на 130-140 коня...
Така че си карай колата и не я рови много, да не вземе да се размирише на края...
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Съгласен съм.Petar написа:Neznam dali az nesym v 4as ama ti opredeleno nesi .

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Аз карам Toyota Carina E 1.6 16V ~100к.с. 4A-FE.
Има значение с каква скорост риташ педала на газта. Ако го натискаш бавно до долу -> ускорението е бавно и равномерно, без колата да се юрва.
Ако от 1/3 натиснат педал (което е горе долу равно на тия 80км/ч, за които става дума) рязко смачкам, компа променя настройките и талигата подскача. Мисля, че се променя и газоразпределението в таз т.нар. Lean Burn система /някой ми беше обяснил преди време/.
Ще ми е интересно да се пробвам на трета при 80км/ч срещу някой дизеляк 1.9 TD ~90-100к.с. който кара на пета, да видим кон боб яде ли.
Трета ми свършва на около 140-150км/ч 
Има значение с каква скорост риташ педала на газта. Ако го натискаш бавно до долу -> ускорението е бавно и равномерно, без колата да се юрва.
Ако от 1/3 натиснат педал (което е горе долу равно на тия 80км/ч, за които става дума) рязко смачкам, компа променя настройките и талигата подскача. Мисля, че се променя и газоразпределението в таз т.нар. Lean Burn система /някой ми беше обяснил преди време/.
Ще ми е интересно да се пробвам на трета при 80км/ч срещу някой дизеляк 1.9 TD ~90-100к.с. който кара на пета, да видим кон боб яде ли.