Благодаря наистина има ценна информация само да можеш да четеш руски/горе долу се справих/.Може ли някой да каже какъв е този плунжер и каква му е ролята тъй като е опоменат като ивентуален износен елемент при трудно палене в топло състояние.ing написа:Виж тези линкове да ли ще ти помогнат:
http://japancar.pp.ru/info/180.shtml
http://japancar.pp.ru/info/136.shtml
http://japancar.pp.ru/info/036.shtml
Палене Авенсис дизел
Мнение от shterev » 05 Май 2009 21:21
shterev
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 05 Май 2009 21:39
Плунжер има и ГНП за всеки цилиндър...
Там допуските са такива, че не са за саморемонт ако не знаеш за какво точно става въпрос.
Не давай на никой да ти пипа ГНП ако не си абсолютно сигурен в качествата на майстора...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- martod
Мнение от martod » 05 Май 2009 22:07
А ти няма ли най накрая да обясниш, кога точно го прави тоя проблем, и дали си проверил стартера и акумулатора...shterev написа:
Колеги някой няма ли да пише нещо компетентно по проблема с паленето на дизеловият мотор при загряло положение на Авенсис 2.0td-98г.
martod
Мнение от shterev » 06 Май 2009 08:32
Проблема го прави когато е загряла и не винаги а само по някога.Като загася двигателя след 20-30 мин. ако запаля пак иска повече въртене а сутрин пали веднага било то студ или пек.Проверих стартера и майстора му смени четкодържателя и го почисти и гресира.Само несъм пробвал с друг акумулатор.martod написа:А ти няма ли най накрая да обясниш, кога точно го прави тоя проблем, и дали си проверил стартера и акумулатора...shterev написа:
Колеги някой няма ли да пише нещо компетентно по проблема с паленето на дизеловият мотор при загряло положение на Авенсис 2.0td-98г.
shterev
- martod
Мнение от martod » 06 Май 2009 10:23
Ами така кажи, че стартера е проверен.... Акумулатора няма смисъл да го сменяш, щом казваш че върти но пали трудно, значи и той е ОК.... Остава варианта с проблем в горивната помпа, както съм ти писал в началото на темата....Но за да сме сигурни, другият път когато не ще да запали, откачи и буксата на термо-сензора и я пробвай да видим дали ще запали от раз, или пак ще иска повече въртене....Сензора е 89422С - на снимката...shterev написа:
Проблема го прави когато е загряла и не винаги а само по някога.Като загася двигателя след 20-30 мин. ако запаля пак иска повече въртене а сутрин пали веднага било то студ или пек.Проверих стартера и майстора му смени четкодържателя и го почисти и гресира.Само несъм пробвал с друг акумулатор.
http://www.japancars.ru/cat/toyota/imag ... 561B&s=0.5
martod
Мнение от shterev » 06 Май 2009 10:43
Ако е от помпата няма ли да го прави винаги.Това с датчика ще го пробвам и ще ти пиша.Мого благодаря.martod написа:Ами така кажи, че стартера е проверен.... Акумулатора няма смисъл да го сменяш, щом казваш че върти но пали трудно, значи и той е ОК.... Остава варианта с проблем в горивната помпа, както съм ти писал в началото на темата....Но за да сме сигурни, другият път когато не ще да запали, откачи и буксата на термо-сензора и я пробвай да видим дали ще запали от раз, или пак ще иска повече въртене....Сензора е 89422С - на снимката...shterev написа:
Проблема го прави когато е загряла и не винаги а само по някога.Като загася двигателя след 20-30 мин. ако запаля пак иска повече въртене а сутрин пали веднага било то студ или пек.Проверих стартера и майстора му смени четкодържателя и го почисти и гресира.Само несъм пробвал с друг акумулатор.
http://www.japancars.ru/cat/toyota/imag ... 561B&s=0.5
shterev
- martod
Мнение от martod » 06 Май 2009 11:13
Ако е от помпата, по нататък ще почне да ти го прави винаги, докато дойде един помент, когато напълно спира да пали.....shterev написа:
Ако е от помпата няма ли да го прави винаги.Това с датчика ще го пробвам и ще ти пиша.Мого благодаря.
Провери това което ти казах и дай резултата, за да разбера в помпата ли е причината или в центровката и....
martod
Мнение от djofi_m » 06 Май 2009 11:58
djofi_m
Мнение от shterev » 09 Май 2009 07:03
Пробвах като откачих куплонга от датчика но пак го прави.Направи ми впечатление обаче че като гася и паля в рамките на 10-15 минути няма никакав проблем а кто постои повече примерно 30 минути изгасена колата тогава не иска да запали.djofi_m написа:според мен е термосензора, както каза колегата, когато двигатела е леко загрят термосензора се залъгва и не включва (или включва за много кратко) подгревните свещи. само не знам ако се смени ще се реши ли проблема. кориозното е че зимата винаги паля, доста по-лесно отколкото лятото,и това е защото лятото изобщо не се включва подгряването (макар че съм чувал и други твърдения)
Марто кажи си мнението.Според мен е някакъв клапан който испуска нафтата и после иска повече въртене за да нагнети.
shterev
- martod
Мнение от martod » 09 Май 2009 07:36
Щом няма промяна при откачен термо-сензор, значи проблема не е по електрониката....Но не е и клапан, защото ако ти изпуска клапан, и връща горивото обратно в резервоара, най много проблеми ще имаш със студеното палене....Най вероятно е , проблема да е в самата помпа...shterev написа:
Пробвах като откачих куплонга от датчика но пак го прави.Направи ми впечатление обаче че като гася и паля в рамките на 10-15 минути няма никакав проблем а кто постои повече примерно 30 минути изгасена колата тогава не иска да запали.
Марто кажи си мнението.Според мен е някакъв клапан който испуска нафтата и после иска повече въртене за да нагнети.
Направи още един опит, като не иска да запали, залей помпата с 1-2 литра студена вода(да я охладиш) и пак пробвай.....
Провери също, в такъв момент-дали до свещите отива напрежение....Може да е за 1-2 секунди, но трябва да подгреят....
martod
Мнение от shterev » 09 Май 2009 07:58
Щом няма промяна при откачен термо-сензор, значи проблема не е по електрониката....Но не е и клапан, защото ако ти изпуска клапан, и връща горивото обратно в резервоара, най много проблеми ще имаш със студеното палене....Най вероятно е , проблема да е в самата помпа...martod написа:shterev написа:
Пробвах като откачих куплонга от датчика но пак го прави.Направи ми впечатление обаче че като гася и паля в рамките на 10-15 минути няма никакав проблем а кто постои повече примерно 30 минути изгасена колата тогава не иска да запали.
Направи още един опит, като не иска да запали, залей помпата с 1-2 литра студена вода(да я охладиш) и пак пробвай.....
Провери също, в такъв момент-дали до свещите отива напрежение....Може да е за 1-2 секунди, но трябва да подгреят....
Ако е нещо по помпата какъв е редът по нататък и колко горе долумще ми косва
shterev
Мнение от shterev » 11 Май 2009 08:13
Марто забелязах че положението на помпата е променяно.Не е точно на белязката а е мърдана на дясно.Казаха ми че има по голямо предварение за да може да пали през зимата лесно а лятото се връщала на закъснение за да може лятото да пали лесно.Има ли нещо такова или да продължавам да тествам описаните от теб варианти.shterev написа:martod написа:Щом няма промяна при откачен термо-сензор, значи проблема не е по електрониката....Но не е и клапан, защото ако ти изпуска клапан, и връща горивото обратно в резервоара, най много проблеми ще имаш със студеното палене....Най вероятно е , проблема да е в самата помпа...shterev написа:
Ако е нещо по помпата какъв е редът по нататък и колко горе долумще ми косва
shterev
- martod
Мнение от martod » 11 Май 2009 09:09
Има...shterev написа:
Марто забелязах че положението на помпата е променяно.Не е точно на белязката а е мърдана на дясно.Казаха ми че има по голямо предварение за да може да пали през зимата лесно а лятото се връщала на закъснение за да може лятото да пали лесно.Има ли нещо такова или да продължавам да тествам описаните от теб варианти.
Точно това се прави, като започне да пали по трудно на студено, дава се аванс на помпата, за да се компенсира износването на помпеният елемент....Ти не беше ли пускал и по рано такава тема ?...
До колкото се сещам, си някъде от района Карлово- Казанлък.
Обади се на ЛС. да ти дам координати и да дойдеш да ти я прегледам....
martod
Мнение от shterev » 12 Май 2009 07:24
Как мога да те открия.Дай координати или тел.martod написа:Има...shterev написа:
Марто забелязах че положението на помпата е променяно.Не е точно на белязката а е мърдана на дясно.Казаха ми че има по голямо предварение за да може да пали през зимата лесно а лятото се връщала на закъснение за да може лятото да пали лесно.Има ли нещо такова или да продължавам да тествам описаните от теб варианти.
Точно това се прави, като започне да пали по трудно на студено, дава се аванс на помпата, за да се компенсира износването на помпеният елемент....Ти не беше ли пускал и по рано такава тема ?...
До колкото се сещам, си някъде от района Карлово- Казанлък.
Обади се на ЛС. да ти дам координати и да дойдеш да ти я прегледам....
shterev
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru