scorpion написа:След органичаването на автомобилите в анкетата, дадох глас за Пасат.
Причини: Харесва ми като дизайн, харесва ми като изработка и материали по интериора. Изглежда някак си по-масивна и по-стилна. като двигател може би 2.0 дизел. ... Това е на база от лични впечатления но като пътник. Не съм имал възможност да пробвам динамика и управление.
Колега, пасат е ясна алтернатива - сега май ги правят само дизел, по-стартите има и бензин, но бензина не го хвалят много по ревюта не знам защо. Пасат за мен има малко по-добър финиш и усещане за материали, като возия е по-стегнат мисля, но като чупливост не знам новите как са (предпоследните де - които са на вторичния паазр).
Интересно е също да определим кои двигатели са най-добри при всяка от топ 3-5 коли и ориентировъчна пазарна цена за съответния на 5 години - например :
Обезценката е много интересен и показателен фактор - да речем Авенсис при мен реалната обезценка е 10-12 % на година , което означава просто казано , че ако сега купя кола за 20 к догодина ще е по -малко от 18 дори без да я изкарам от гаража

Но ще съм загубил по-малко от собственик на мондео да речем, при който реалната обезценка е доста големичка, както и инсигния. Като гледам хонда е с най-добра обезценка 8-10 % май идва на година ми се струва, някой да сподели реално колко е .
Мондео - 2.0 дизел - 18 к
Авенсис 2 дизел и 1,8 бензин - 20 К
Пасат 2 дизел - 22 К
Инсигния ?
Мазда ?
Акорд ?