Avensis T27 срещу конкуренцията употребявани - лека дискусия

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Коя кола с цена до 18 000 лв. и вързраст до 5 г. бихте избрали от следните пет автомобила?

Ford Mondeo
3
3%
Honda Accord
19
19%
Mazda 6
5
5%
Opel Insignia
5
5%
Toyota Avensis
59
59%
Volkswagen Passat
9
9%

Общо гласове: 100

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Avensis T27 срещу конкуренцията употребявани - лека диск

Мнение от Akima » 26 Мар 2015 01:43

Анкетата е променена - няма как и да не се ресетне.
Предишния водач при 10 опции беше Хондата,но сега включваме и Авенсис в анкетата.

Моля колегите да гласуват отново
- това звучи като реплика от НС. tooth.gif

Аз лично си държа на думата - Опела - главно заради бюджет от 18к лв. :whistle:
Моля да се отбележи,че при бюджет от 20-25к гласът ми е за Lexus IS. :thumbsup: cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 26 Мар 2015 07:48

Моят глас отива за Авенсиса. При предишната конфигурация на анкетата бе за Акорд.
Бих казал, че моите приоритети за автомобила са доста сходни с твоите: здравина, безопасност, качество, комфорт, икономия. Именно заради тях и карам Авенсис.
Ще продължавам да следя темата с интерес, за да видя на какво ще се спреш.
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 26 Мар 2015 09:06

nowyaris написа:offtopic.gif
Ти сега понеже си си взел 3 годишен Акорд и ...
От 10-15 години е все така! Ще се радвам колегата да направи правилния избор за себе си! Както всички правим! И все пак залагам отново на Акорд и в "новата" анкета!

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 26 Мар 2015 09:40

stupid.gif
mirott написа:
nowyaris написа:offtopic.gif
Ти сега понеже си си взел 3 годишен Акорд и ...
От 10-15 години е все така! Ще се радвам колегата да направи правилния избор за себе си! Както всички правим! И все пак залагам отново на Акорд и в "новата" анкета!
offtopic.gif Дай Боже поне още 10-15 години все така да бъде :thumbsup: И аз на Коледа 2007 си имах планове,обаче на Коледа 2008 трябваше да си завра плановете ....... ти се сещаш къде.Обърна се палачинката blush.gif . Аз също искрено се надявам Toyko да си купи правилния автомобил и затова още в 6 сутринта гласувах за Авенсис biggrin.gif .
ПП.За сведение на Akima иконката сам съм си я сложил.Патенти обаче не плащам.Извънреден труд - също :thumbsup: .
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 26 Мар 2015 13:41

Akima написа:Анкетата е променена - няма как и да не се ресетне.
Предишния водач при 10 опции беше Хондата,но сега включваме и Авенсис в анкетата.

Моля колегите да гласуват отново
- това звучи като реплика от НС. tooth.gif

Аз лично си държа на думата - Опела - главно заради бюджет от 18к лв. :whistle:
Моля да се отбележи,че при бюджет от 20-25к гласът ми е за Lexus IS. :thumbsup: cool.gif
Чакай де, защо ни е авенсиса, като търсим негова съперница ???
И освен това бюджет 18 К има и мондео :) Добави мондео плс ?

Хора как се правят мултипъл коментс ? копи - пейст ли е само ?

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 26 Мар 2015 13:58

Добавен е Форд.
Авенсис има,защото сме форум на Тойота и все пак ти сам се колебаеше.
Мисля,че е релевантно да остане,за да е правдоподобна анкетата и да не се гласува за един модел,а с коментар да се посочва друг.

Под редактора имаш преглед на тема и там се виждат другите мнения - в десния им ъгъл имаш бутон за цитат и може да цитираш всеки поотделно в един пост.

П.С.Уточни последно анкетата с 1 глас ли да е или с няколко и така устройва ли те,защото на колегите ще им писне да си повтарят гласа.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 26 Мар 2015 14:29

Отново пуснах гласа си за Акорд и с чиста съвест мога да ви посъветвам да го махнете от така зададената анкета. До 5 годишен и 18000лв са несъвместими неща. Просто "сиренето е с пари"!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 26 Мар 2015 14:29

Akima написа:Добавен е Форд.
Авенсис има,защото сме форум на Тойота и все пак ти сам се колебаеше.
Мисля,че е релевантно да остане,за да е правдоподобна анкетата и да не се гласува за един модел,а с коментар да се посочва друг.

Под редактора имаш преглед на тема и там се виждат другите мнения - в десния им ъгъл имаш бутон за цитат и може да цитираш всеки поотделно в един пост.

П.С.Уточни последно анкетата с 1 глас ли да е или с няколко и така устройва ли те,защото на колегите ще им писне да си повтарят гласа.
ами устройва ме мисля, да е с един глас май е по-добре :)

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 26 Мар 2015 15:06

След органичаването на автомобилите в анкетата, дадох глас за Пасат.
Причини: Харесва ми като дизайн, харесва ми като изработка и материали по интериора. Изглежда някак си по-масивна и по-стилна. като двигател може би 2.0 дизел. ... Това е на база от лични впечатления но като пътник. Не съм имал възможност да пробвам динамика и управление.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 26 Мар 2015 15:58

scorpion написа:След органичаването на автомобилите в анкетата, дадох глас за Пасат.
Причини: Харесва ми като дизайн, харесва ми като изработка и материали по интериора. Изглежда някак си по-масивна и по-стилна. като двигател може би 2.0 дизел. ... Това е на база от лични впечатления но като пътник. Не съм имал възможност да пробвам динамика и управление.
Колега, пасат е ясна алтернатива - сега май ги правят само дизел, по-стартите има и бензин, но бензина не го хвалят много по ревюта не знам защо. Пасат за мен има малко по-добър финиш и усещане за материали, като возия е по-стегнат мисля, но като чупливост не знам новите как са (предпоследните де - които са на вторичния паазр).

Интересно е също да определим кои двигатели са най-добри при всяка от топ 3-5 коли и ориентировъчна пазарна цена за съответния на 5 години - например :
Обезценката е много интересен и показателен фактор - да речем Авенсис при мен реалната обезценка е 10-12 % на година , което означава просто казано , че ако сега купя кола за 20 к догодина ще е по -малко от 18 дори без да я изкарам от гаража :) Но ще съм загубил по-малко от собственик на мондео да речем, при който реалната обезценка е доста големичка, както и инсигния. Като гледам хонда е с най-добра обезценка 8-10 % май идва на година ми се струва, някой да сподели реално колко е .

Мондео - 2.0 дизел - 18 к
Авенсис 2 дизел и 1,8 бензин - 20 К
Пасат 2 дизел - 22 К
Инсигния ?
Мазда ?
Акорд ?

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Мар 2015 17:40

Има и още едно нещо,дето не е маловажно - със сигурност вероятността 5 годишен Пасат да има по-голям пробег от 5-годишен Авенсис е много голяма - просто немскоговорящите си разпарят колите от каране.И принципно тези дето са решили да си разпорят автомобила от каране си купуват немски автомобил.

Аватар
alexsv_17

Мнение от alexsv_17 » 28 Мар 2015 18:22

Не знам за вас, колеги, но на мен лично новият Авенсис ми харесва достатъчно и ако имах възможност да го взема, не бих му търсил алтернатива biggrin.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 28 Мар 2015 20:18

alexsv_17 написа:Не знам за вас, колеги, но на мен лично новият Авенсис ми харесва достатъчно и ако имах възможност да го взема, не бих му търсил алтернатива biggrin.gif
+1 :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

nowyaris

Мнение от nowyaris » 28 Мар 2015 20:45

alexsv_17 написа:Не знам за вас, колеги, но на мен лично новият Авенсис ми харесва достатъчно и ако имах възможност да го взема, не бих му търсил алтернатива biggrin.gif
Акорда е по-хубав.Ако не ми вярваш питай mirott biggrin.gif .

Аватар
martod

Мнение от martod » 29 Мар 2015 13:58

nowyaris написа: Акорда е по-хубав.Ако не ми вярваш питай mirott biggrin.gif .
Така е, Акорда е по хубав, ама ако питаш миротт, biggrin.gif ако питаш скот, пасата е по хубав, пък ако питаш слоу и мене, маздата е по хубава, laugh.gif , ама не знам защо тойко я слага нея под въпросителна, пък заглежда форд мондео . ohmy.gif
То най хубавото на дизеловите мазди е, че нямат нищо общо с форд, за разлика от бензинките . smile.gif
Дано да си харесва вече нещо, че и тази тема ще стане ........сет страници и на края, ще вземе да ни изненада и да се откаже от смяната на стария автомобил . tooth.gif
А, и да не забравя, на края да изтъкна и другото голямо предимство на дизелов акорд, пред дизелов авенсис, освен че е по хубав, другото му предимство е, че е по хубав . biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Публикувай отговор