Rav 4 - 197 к.с - 4Х4
от април 2016 - до сега
изминати км - 64.677
литри - 4084
среден разход - 6,31 л/100 км
Проблеми досега = 0
(нито един, няма, липсват)
Смяна на гуми зимни-летни и обратно + смяна на маслото = не се брои, или...

Не бих казал - там преимуществото им е комплексната услуга, за която малко забавяне 2-3 минути е достатъчно да се активират другите 'участници' в схемата...
При Королата няма такава възможност,вече проверих.Явно тази букса я има в някои други модели.Алармаджиите първо за нея гледаха.Иначе,ако искат да се докопат до CAN шината имат възможности,но при добре заключен капак ще си останат само с възможностите.От репатряка отърване няма!
Мисля,че сте напълно прав . Всъшност,след дългите хвалби на алармени системи,най-накрая един от алармаджиите си каза,че за японските коли блокировката по CAN не е ефективна и слагат допълнителна "аналогова" защита. Тоест, физически прекъсват някоя верига с реле ,което се командва с блутуут таг със 128 битово криптиране и диалогов режим на свързване.При това положение едно добре скрито реле някъде по кабелите под капака ,здраво заключен капак (за да им е трудно да го отворят и да ровят под него ) и силно пищяща сирена под добре затворения капак,за да не могат да я махнат ще им загубят доста време да се занимават. Не че е невъзможно да го направят ,но няма да им е комфортно. При тази схема дори не могат да те сканират с кодграбер. Слабото място е блутуут релето.Може да бъде заменено с нещо друго. Алармаджиите отказват да направят блокировка по LIN ,а там всъщност стои безключовото палене .Пандората ,която ми предложиха се активира/деактивира от фабричното дистанционно. Има ли смисъл да поставям такава аларма,при положение че фабричното дистанционно е лесно за сканиране с кодграбер ? Ако пробият него ,автоматично ще изключат и Пандората.slowtraveler написа: ↑28 Мар 2023 21:21 Не бих казал - там преимуществото им е комплексната услуга, за която малко забавяне 2-3 минути е достатъчно да се активират другите 'участници' в схемата...
За мен е излишна работа (да не кажа - глупост) да се вкарваш в такъв филм...
Комуникацията със сървъра е преди да Ви заглушат.Да си гледате колко е температурата в колата и навън и дали имате бензин. Стигнем ли до заглушаването ,няма комуникация .Между другото,в какъв диапазон работят заглушителите и има ли честоти,които не заглушават?
Липсата на комуникация също е доста важен сигнал.
Явно карам Лада или Москвич,защото на всичко имобилайзери ,които разгледах,дават задължитела допълнителна "аналогова блокировка " .Няма алармена система,която да блокира Королата по CAN шина.За блокировка на LIN шината повечето специалисти не са наясно,а според доста други е много полезна ! Не искам да коментирам блокировката на предния капак.Всеки си има виждане по темата. Моето се оформи,когато заварих скъпа кола със счупено стъкло и удобно отворен преден капак от купето.Акумулатор,бензинов компютър,газов компютър,дроселова клапа и дебитомер бяха отлетели. За разнообразие го нямаше и мултифункционалния волан,но той няма общо с предния капак..Затова всеки мери според преживяното.Да ,знам ,че мога да имам проблеми с допълнителната блокировка,но ще ги приема някак...Очаквах някой ,който е ровил по задълбочено по темата сигурност ,да сподели нещо.Може и на лични. Благодаря Ви за коментарите .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта