D-CAT двигатели - DPF филтър - проблеми,решения и премахване
-
Здравейте. Да си ви призная голям съм паток. Проверявах си маслото последно преди около месец защото врътнах набързо 4000км. (Германия-България-Германия) и установих , че за малко над 8000км е дръпнала около 200гр. (според моите разбирания е идеално). Днеска избутах колата на равно и ........ един литър го няма. За около 300км е избягал един литър. Явно пушека е от липсващото масло и ДПФ няма пряко отношение за проблема но не мие ясно как може да се случи това. Въпросните около 300км колата е карана само на къси разтояния (пенсионерската) и дори не може да загрее напълно. Днеска я икарах на магисрала за 20км. 4000-5000 оборота на трета , проблеми с пушение или вървеж нямаше нито изгуби масло. Ако е турбо проблема трябва да е перманентен според мен. За сега нямам идей , може като съм събирал мотора да съм оплескал нещо ама 8000 км от които 7000км са магистрали не е правила никакви магарии за да се съмнявам в монтажа.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Следи внимателно маслото и пиши в твоята си тема.
Това не е DPF проблем - според мен гориш масло през сегментите..
Това не е DPF проблем - според мен гориш масло през сегментите..
На Авенсиса от подписа ми лятото му се случи същото нещо - светнаха тези 3 лампи, не загуби мощност, само автопилотът се изключи. След ровене в нета, последвано от диагностика, се оказа проблем с ЕГР-а. Свалихме го, почистихме го, изчистихме грешката (не помня с какъв код беше) и от тогава не съм имал проблеми.
Toyota Avensis T25 Liftback Face 2.2 D-CAT 177hp, manual
Привет и от мен
Става дума за Корола Версо 2.2 Д-кат 177 кс . колата е на почти 160 000 км имам е от май месец и съм много доволен до момента в които времето не захладня . КОЛАТА ЗАПОЧНА ДА ПУШИ излиза доста пушек на моменти ми е неудобно от другите шофьори . Започва да пуши когато загрее на нормална темп. , при студен двигател няма проблеми . Пробвах нафта от всички бензиностанции - няма промяна . Наложи ми се да пътувам Бургас- Боровец
и обратно сиреч 90 процента магистрала . продухвах е карах е с 2000-3000-4000 оборота не забелязах дим . Добавка и сложих за ДПФ . и пак си пуши иначе колата си върви никога не са светели някакви необичайни лампи по таблото , колата си върви чудесно . Димът се е най-осезаем при потегляне или в градски условия на шофиране . До преди студеното време не съм видял и следа от дим зад колата дори се чудех как дизел не пуши
, но уви и аз пускам димни сигнали зад мен .
маслото е Castrol 5w40 edge за dpf
разход градско : 11.5л/100
извън града : 9л/100
на магистралата на авто 140км/ч-10л/100км
помагаите и за сервиз за Toyota за Бургас без офицялния .

Става дума за Корола Версо 2.2 Д-кат 177 кс . колата е на почти 160 000 км имам е от май месец и съм много доволен до момента в които времето не захладня . КОЛАТА ЗАПОЧНА ДА ПУШИ излиза доста пушек на моменти ми е неудобно от другите шофьори . Започва да пуши когато загрее на нормална темп. , при студен двигател няма проблеми . Пробвах нафта от всички бензиностанции - няма промяна . Наложи ми се да пътувам Бургас- Боровец
и обратно сиреч 90 процента магистрала . продухвах е карах е с 2000-3000-4000 оборота не забелязах дим . Добавка и сложих за ДПФ . и пак си пуши иначе колата си върви никога не са светели някакви необичайни лампи по таблото , колата си върви чудесно . Димът се е най-осезаем при потегляне или в градски условия на шофиране . До преди студеното време не съм видял и следа от дим зад колата дори се чудех как дизел не пуши

маслото е Castrol 5w40 edge за dpf
разход градско : 11.5л/100
извън града : 9л/100
на магистралата на авто 140км/ч-10л/100км
помагаите и за сервиз за Toyota за Бургас без офицялния .

toyota corolla verso 2.2 D-CAT 177hp
-
- Получена благодарност: 1 път
В Бургас при Яни Петров в Дизел Пауър. Има тема специално за него.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
ЕГР-а чистен ли е?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
не аз не съм го чистил , ще пробвам при Яни . С риск да съм досаден някои има ли представа в сервиз колко струва услугата ???
благодаря Ви
toyota corolla verso 2.2 D-CAT 177hp
- Kiki
За чистене на ЕГР-а обикновено взимат 40-50 лв.
Ако това ти е проблема, а то е много вероятно, ще минеш тънко.
Ако това ти е проблема, а то е много вероятно, ще минеш тънко.
-
Здравейте пичове имам едно питане и много ще съм благодарен за някакви мнения и съвети. Та и по въпроса имам Тойота Авенсис 2.2 D4D 177 к.с. Забравих да спомена, че живея в Германия та карам колата от година и половина там и от време на време изпушва, когато не се кара извънградско, което намирам за нормално така и прочетох. Проблема дойде, когато си дойдох за 2 месеца тази зима в България. Тук колата взе да пуши и градско и извън и то много яко купувах добавки за DPF филтъра, но без ефект. Още по лошото е че след 1- вия месец взе да ми светва и Чек лампата в комбинация с VSC и лампа за тракшън контрол, ходих 2 пъти на диагностика и ми изтриваха грешките с обясненито, че DPF е запушен и че на дълго като я напъна трябвало да се оправи
. Другата опция, която ми предлагаха е да махнат DPF-а, което при мен не е вариант, защото в Германия не мога да мина преглед без този филтър.Та и сега трябва да си ходя за Германия и ми светят тези лампи,а колата си върви не усещам голяма разлика, ако може някой да каже дали въобще да тръгвам или да търся др. сервизи.
Колата е 2005 на 208 000 хил. километра
Благодаря предварително

Колата е 2005 на 208 000 хил. километра
Благодаря предварително
Изтриваш грешките и се опитваш да направиш регенерация на дълъг път ... не знам дали в този студ няма да имаш някакъв проблем. Ако не стане сваляне и промиване на ДПФ-а с цел да я закараш до там и с нормални горива и каране предполагам няма да имаш проблеми.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Тойота Авенсис след 2009 и DPF, 5-та дюза
Провет колеги,
От няколко месеца си търся Тойота Авенсис след 2009 година. Изчетах всички теми във форума и все още ми изкачат въпросителни. Ако някой може да помогне да ми стане ясно ще му бъда благдарен. Исках безнин, но повечето автомобили на пазара са дизелови, а бензиновите са с доста по- висока цена (учудващо, но вероятно са по- здавите мотори). Та на въпросите:
1. Всички дизелови мотори на Авенсис и Версо ли са с DPF филтри след 2009?
2. След премахване на DPF може ли да се очакват проблеми? Попаднах на обява с премахнат DPF филтър на 110 хил. км и вече 50 хил я кара- според собственика без проблим(но то и какво да каже, нали я продава колата).
3. При търсенето попадах на екземпляри описани като Д4Д, но с 5-та дюза. Това значе ли че всички вече са с 5-та дюза?
4. Пиезоелектрически дюзи имат ли Д4Д моторите или си остават само на Д КАТ моторите.
Ако някой има достоверна информация по конкретние ми питания, ще съм му благодарен ако сподели.
От няколко месеца си търся Тойота Авенсис след 2009 година. Изчетах всички теми във форума и все още ми изкачат въпросителни. Ако някой може да помогне да ми стане ясно ще му бъда благдарен. Исках безнин, но повечето автомобили на пазара са дизелови, а бензиновите са с доста по- висока цена (учудващо, но вероятно са по- здавите мотори). Та на въпросите:
1. Всички дизелови мотори на Авенсис и Версо ли са с DPF филтри след 2009?
2. След премахване на DPF може ли да се очакват проблеми? Попаднах на обява с премахнат DPF филтър на 110 хил. км и вече 50 хил я кара- според собственика без проблим(но то и какво да каже, нали я продава колата).
3. При търсенето попадах на екземпляри описани като Д4Д, но с 5-та дюза. Това значе ли че всички вече са с 5-та дюза?
4. Пиезоелектрически дюзи имат ли Д4Д моторите или си остават само на Д КАТ моторите.
Ако някой има достоверна информация по конкретние ми питания, ще съм му благодарен ако сподели.
Последно промяна от Akima на 17 Яну 2017 02:17, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.
TOYOTA COROLLA 1.4 VVTI
TOYOTA AURIS 1.4 D4D
TOYOTA AURIS 1.4 D4D
-
- Получена благодарност: 2 пъти
2009> 2011 2.0 and 150 2.2 no DPF
2009> 2011 2.2 150 Auto has a D-Cat DPF
2009> 2011 2.2 180 has a D-Cat DPF
2011> 2.0 and 2.2 150 have DPF
2011> 2.2 180 was dropped
2011> 2.2 150 auto has D-Cat DPF
The introduction of the DPF was actually phased over a few months late 2010 into 2011
Източник: http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... -have-dpf/
ДПФ не е страшен ако колата не се кара (не е карана) много градско, а повече извънградско. И като цяло се препоръчва дизеловия вариант за повече извънградско шофиране. Ако живееш в голям град и всеки ден ползваш автомобила - по-добрия вариант е бензинов двигател.
2009> 2011 2.2 150 Auto has a D-Cat DPF
2009> 2011 2.2 180 has a D-Cat DPF
2011> 2.0 and 2.2 150 have DPF
2011> 2.2 180 was dropped
2011> 2.2 150 auto has D-Cat DPF
The introduction of the DPF was actually phased over a few months late 2010 into 2011
Източник: http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... -have-dpf/
ДПФ не е страшен ако колата не се кара (не е карана) много градско, а повече извънградско. И като цяло се препоръчва дизеловия вариант за повече извънградско шофиране. Ако живееш в голям град и всеки ден ползваш автомобила - по-добрия вариант е бензинов двигател.
Toyota Corolla Verso - 2.2 D4D (136hp) 2AD-FTV
- Kiki
Премахването на DPF, ако се направи от подходящия човек и софтуерно, наистина е безпроблемно.
Така че не 50 000 ами и 150 000 ще е безпроблемно.
Така че не 50 000 ами и 150 000 ще е безпроблемно.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Изборът е ясен - авенсис т27 от първите , по-грозна , без DPF или фейслифта с DPF . Аз бих избрал по-красивото , другото се оправя. 

Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014