Абе тя темата 'отиде в реката' щом започвайки от Авенсис и Пасат, а се разискват Е60 и IS laugh.gifВладислав написа:....Просто за мен е недопустимо понятие дизелов луксозен автомобил от която е да е марка.
За мен за претенциите си немското автомобилостроене са доста надценени...
Примери? Колкото щеш:
когато избирах следващ автомобил сравнявах Авенсис, Мазда и Пасат... Авенсиса отпадна поради лични съображения - не ми харесваше стоенето на пътя (и някои други неща - вие ги знаете).
В същия момент горепосочените приятели си бяха взели Пасатите, струващи около 55-58х.лв... Маздата, въпреки, че не отстъпва по нищо (а и явно е по-здрава да чукна на дърво), струваше под 50х.лв... Гаранцията - на пасата бе 2г, на маздата - 3г.
Наскоро бях на тест-драйв на Инфинити... Да, друг ценови клас са...
Но ако тръгнеш да ги сравняваш с аналогично БМВ (или МБ), Инфинити излиза с до около 30% по-евтино... А като комфорт съвсем не отстъпва...
Като параметри, стоеж на пътя - също....
Един приятел си взе G37x - приоритетно задно (при натискане на 320к.с. започва да върти задница), но е 4х4 и тая зима май ще си изкара с летните гуми - не е имал проблем при зимното каране.
Та ако реша да скачам на такъв тип автомобил, защо ми е БМВ с едни 20-30х.лв по-скъпи?!?!?
За дизела - пробвах FX 3.0d... Лукса и екстрите си бяха на място - не усещаш че си с дизел.
С 4-те камери за панорамен изглед - виртуален поглед отгоре, разкошно обезшумена - двигател не се чуваше, радари, охлаждане/отопление на седалките, електрически настройки и автоматично придвижване на седалки и волан, автоматично спиране при препятствие, пазене на лентата... А и 240к.с. си бяха добре (е, атмосферния бензин е с 330к.с., но това е друга тема).
За бегачките - същата работа - един GT-R е на нивото на автомобили с над 100х.евро отгоре в цената...