авенсис 2005 (преди фейслифта) къси светлини светят слабо
авенсис 2005 (преди фейслифта) къси светлини светят слабо
от няколко места вече чувам, както и това което забелязвам, е че къстите светлини (лупите) на авенсис 2005г., преди фейслифта, не светят добре, или по-скоро с времето са отслабнали, защото като беше нова колата си светеха страхотно. имате ли такива забележки, какво може да се направи, възможно ли е да се сменят само лупите или не знам и аз какво:)? защото другите часто от фара, дългите, както и доп. фарове си светят добре.
някакви съвети?

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

аз не говоря за крушките, той авенсиса си има ксенони вече. говоря специално за късите светлини, няма ли никой колега такъв проблем, с авенсиси на 3 и повече години (преди фейслифта)?

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Имам и аз точно такъв проблем - късите светлини са ксенонови и не светят добре, много е слаба осветеноста, особенно като караш с висока скорост и има коли в насрешното платно - трагедия, не дай боже да следва завой без маркировка ......Ще се радвам някой да даде препоръка за оправяне на проблема ? 

AVENSIS SEDAN 2.2 D-4D
Да се разберем,имаш оритгинални ксенони на късите и халогени на дългите.Защото проблема беше при първите без ксенони.Все пак отвори отзад фара и без да пипаш виж състоянието на държача на цокъла,но не пипай защото дефекта е във материала на държача -просто се деформира и вече не държи лампата в центъра на фокусното на лупата,т.е. фара свети но не където трябва а разсеяна светлина.От халогените направо се топи мисля ,че оправиха бъга веднага.
- Прикачени файлове
-
- 1-6.jpg (46.51 KiB) Преглеждано 1890 пъти
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
ксенон сложих наскоро, но и със и без, не свети както трябва, а си спомням че като беше нова колата си светеше стахотно. иначе базово колата си беше със халогени, ксенонът е допълнително слаган, не е купувана така.