Бе не им разбирам на Ф1, само това което чета
Във форума на Хонда твърденията са че шасите е разработено от Хонда и Рос Браун го взима на готово. Както че и Хонда са му подарили всичко направено до тук от тях:
Brаwn GP няма нищо общо вече с Хонда. Но е наивно да си мислите, че този автомобил е направен за 2 седмици. Истината е, че най-голямата му сила е аеродинамиката, която е започната от Хонда още преди края на миналия сезон. Явно Браун е знаел колко много работа е свършена и за това извади пари от джоба си, за да не отиде всичко по дяволите.
Сега е кофти за Хонда, че се отказаха точно в момента, когато нещата явно тръгнаха в тяхна полза. Да видим резултатите тази година, пък догодина Brawn GP може да смени доставчика на двигатели.
Тепърва ще се запълва рекламното място върху този болид. Може да се получи нещо като в Мото ГП - реклама на Фиат върху японска моторетка.
Ето какво направиха Хонда само за 2 години ) Успяха да направят екип, да построят завод,да направят абсолютно ново перфектно шаси и неска всички видяхме резултатът смазваща преднина при едни съвсем нови концепции, само аплодисменти за Рос Браун и ХОнда
Колкото до двигателя на Мерцедес, ами McLaren мисля че карат със същите но.. всеки които гледа Ф1 редовно знае че това не е най важното)
Честито на всички най-после може да пием по една бира като истински победител.
Честита победа на всички! и най-важното е че не бива да забравяме че новият отбор Браун ГП се поддържа от Хонда.Всичко се вижда че шасито е изработено изцяло от Хонда затова и резултатът днес е блестящ а колкото до смяната на двигателя Хонда с този на Мерцедес е разбираема защото Хонда изработиха болидите и буквално подариха целия завод на Рос Браун а и Японската компания подпомага отбора с финансови средства и за да не потъне изцяло компанията затова са предпочели доставката на двигатели Мерцедес (ЛИЧНО МНЕНИЕ).Така че трябва да се радваме на днешния успех и дай боже всичко да продължи така за напред пък догодина Хонда отново може да доставя двигатели на Браун ГП все пак в миналото Хонда са доставяли двигатели на доста отбори 1 от които е Макларън.
Не ме разбирай погрешно, просто за мен победите са на първо място за пилотите и екипа около тях, и след това на конкретната марка. Така или иначе 99% от болидите сигурно са еднакви технологично.
Само заради това, че карам Хонда или Тойота не трябва да си затварям очите и за другите отбори. Уважавам абсолютно всеки стигнал до това ниво на моторните спортове, защото се искат изключително много знания, умения и подготовка.
Някой ако си мисли че е лесно да се кара Ф1, сигурно доста се лъже... Спомням си като гледах Richard Hammond в Top Gear, който едвам успя да тръгне от бокса след неколкократните загасяния на болида, и след това поради все още ниската температура на спирачките и гумите се завърташе във завоите при смешни скорости.
Не бих си позволил да критикувам който и да е, който има умения, които аз само бих си мечтал да имам. Какво като примерно последният е на 20 секунди от първият, или 3тият на хилядни от 2рият? Аз бих се справил по-добре?
Да не би инженерите на Тойота или Хонда да са някакви полубогове, които се отглеждат в инкубатори някъде в заводите на Тойота? Зад конкретната марка стоят хора и те са важните - не някаква емблема отпред на автомобила. Тези хора са положили неимоверни усилия да станат част от един или друг отбор, но и не са вързани за него. Имам само бегла представа колко е трудно на един новоизлюпен инженер да си намери работа в някой състезателен отбор. Чел съм че някои даже работят отначало за слава, за да се докажат, като се захващат с най-простите неща.
Значи ли че ако топ инженерите на Тойота ги напуснат и отидат в Хонда, Хонда няма да е Тойота и обратното? Кое определя успеха на даден отбор? Хората, нали... не надписа.... Автомобила не е нещо абстрактно, а е плод на усилен труд на хора от всякакви националности и с всякакви различни гледни точки.
"Одни трусят, бросают вёсла, ложатся на дно баркаса, и их разбивает о скалы! А другие крепче берутся за весла, и гребут, гребут, навстречу ветру, наперекор буре гребут, и они побеждают стихию!" (с) "Повесть о настоящем человеке"