Отзиви за корола д4д 2.0 2007г.

rokoko

Отзиви за корола д4д 2.0 2007г.

Мнение от rokoko » 28 Мар 2009 20:38

Здравейте:От днес съм собственик на корола седанче 2.0 д4д 2007г.Какви са отзивите за модела и какво да очаквам като изненади.На отзовалите се огромно БЛАГОДАРЯ.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 29 Мар 2009 02:43

Отзивите са много добри,няма да има изненади,говорим за Корола все пак-най-предпочитаният автомобил в света.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

rokoko

Мнение от rokoko » 02 Апр 2009 19:24

Е да ама нали и него хора са го правили все пак.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 02 Апр 2009 19:30

Май е време вече ти да споделиш впечатления, защото ние имаме впечатления от по-стари модели biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

rokoko

Мнение от rokoko » 05 Апр 2009 19:14

E сега има кво да споделя днес малко одрах бронята и дилемата е къде е записан номера на боята на тва японско чудовище.То не мой стои мирно biggrin.gif

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 06 Апр 2009 10:04

Средна колона,шофьорска страна,долу ниско.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

rokoko

Мнение от rokoko » 24 Апр 2009 22:27

Нов отзив rolleyes.gif днес докато си карах и започна да издава звуков сигнал и светна лампа на таблото че абс-а не работи но вечерта нямаше и помен от проблема.Моля ако има някой да даде некво мнение.

jsp

Мнение от jsp » 25 Апр 2009 22:54

Здравей,

Аз говоря за новата E15 - твоята такава ли е - защото в този период е възможно да си взел и от последните от предишния модел...

Доста доволен съм от нея засега - представя се изключително добре като надеждност и управляемост. Поддръжката и е на най-евтина спрямо останалите японски коли. Като разход на гориво също съм доволен - оправда ми очакванията ....

За момента забележките ми са свързани със:
1. гумите хвърлят доста неща странично по купето ( на всичкото отгоре аеродинамиката е такава че се увличат твърдите частици и се бият в извивките на задните врати/калници - там даже има лепенки ). Надявам се да го оправя този проблем с калобрани от Тойота ....
2. обезшумяването не е добре като цяло - може би понеже не обичам да ми гърми музиката и чувам ....
3. през зимата ми направи впечатление че като вали сняг и се топи от отоплението на задното стъкло и остатъци се свличат и влизат в улея на багажника - и като замръзне там не е истина какво се чува :)
4. поради специфичната форма на купето задницата е висока и паркирането на заден си е на въобръжение - това обаче е поправимо с парктроник - не знам дали при теб има такъв стандартно...
5. липсата на предпазни пластмаси които да пазят долните страни на вратите - такива няма като аксесоар даже. За беда вече ми се случи 1-2 пъти да допра точно тази част от вратата до бордюри разни високи "мислени" за удобството на гражданите .... За щастие боята не е нарушена но аз си знам ....

Забележки по двигател и ходова част нямам - не е показала признаци да не е наред нещо, а и на планираните прегледи не е показвала нещо да не и е наред...

Единственно за маслото се чудя при градско "каране" из София дали да чакам 15000 км или да си го сменя преди това както съветват някой хора от форума - лошото е че знам че самото масло също има абразивни свойства и има период след наливането му през който те изчезват - да не извадя очи вместо да изпиша вежди...

sa4mata

Мнение от sa4mata » 10 Май 2009 22:24

Така като чета излиза че това е една от най-здравите коли на земята :) никои нищо лошо не е написал чак не мога да повярвам ( особено като чета по форумите на другите марки и като собственик и на друг нов автомобил )
Ако се пак някои се сети за някакъв минус на колата моля да пише за да знам какво ме чака

mschu

Мнение от mschu » 11 Май 2009 12:00

Карам нова Корола Седан 2.0 d-4d от 2 седмици, направих вече около 1300км. Засега съм много доволен.
Мога да потвърдя казаното от колегата по горе, че гумите хвърлят отстрани по купето и калобраните са повече от препоръчителни.
Успях да вляза в 2-3 по сериозни дупки вече и не знам колко ше издържи окачването на тази лунна повърхност, направо ми е жал. Иначе на равен път колата просто спи, а 205-ците са супер в завои. Баланса на сервоуправлението е много добър, има добро усещане при всякаква скорост.

Струва ми се че при подаване на газ по нанагорнище има наченки на пропушване отзад, прави ми впечатление при здрачаване на светлината на фаровете на колите зад мене. Някой друг с такъв двигател да е забелязал нещо?
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 11 Май 2009 14:20

Колега, при тъмно, на фарове ще видиш пушек дори при бензинки biggrin.gif Реално, за да пуши наистина трябва да го видиш в страничното огледало. Иначе е било прекалено незначително или изобщо не се забелязва без фарове или на светло :thumbsup: А и все пак сме в България - половината е прахоляк, не черен дим - просто при по-високи обороти газовете излизат по-бързо и завихрят каквото има под ауспуха happy.gif

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 11 Май 2009 15:03

Не е прахоляк,наистина си пушат ,но е нормално не се вълнувай и нашата и тя пуши даже хвърля чернилка при рязко натискане, и мерцедеси и баварки и лексуси бе щом е дизел си изпушва.Не знам имаш ли филтър за твърди частици,ако имаш наливай само хубава нафта,че почват едни чекове.Добра е машината не я натискай - леко и далеко ,както казваше един пенсиониран шофьор на пожарна.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

jsp

Мнение от jsp » 11 Май 2009 17:48

Здравейте,
търся някой дали е поставял гумените странични предпазители на вратите - доколко са ефективни да сподели мнение ...

mschu написа:Карам нова Корола Седан 2.0 d-4d от 2 седмици, направих вече около 1300км. Засега съм много доволен.
Мога да потвърдя казаното от колегата по горе, че гумите хвърлят отстрани по купето и калобраните са повече от препоръчителни.
Успях да вляза в 2-3 по сериозни дупки вече и не знам колко ше издържи окачването на тази лунна повърхност, направо ми е жал. Иначе на равен път колата просто спи, а 205-ците са супер в завои. Баланса на сервоуправлението е много добър, има добро усещане при всякаква скорост.

Струва ми се че при подаване на газ по нанагорнище има наченки на пропушване отзад, прави ми впечатление при здрачаване на светлината на фаровете на колите зад мене. Някой друг с такъв двигател да е забелязал нещо?
Изображение
Изображение

Icoma

Мнение от Icoma » 11 Май 2009 18:42

Здравейте на всички!

Съвсем скоро се надявам и аз да стана от семейството на Тойота. Утре ще внасям първата вноска за Корола 1.4 Д4Д-луна и от ТМ Ауто ми казаха, че до 5-6 дена след като я внеса, ще мога да си взема колата.

Ще се радвам, ако някои ми помогне с следните въпроси:

-Стелки
Има ли смисъл да си купувам от ТМ Ауто- Там гумените са 140лв. или мога да си намеря от някаде по-евтини, който да пасват добре и да са що годе качествени?

-Секретни гайки(стоманени джанти)
Пак същия въпрос.Виждат ми се много 100лв.
Ще се радвам някой да ме посъветва дали да ги вземам от ТМ ауто или да ме насочи към друго място.

Относно калобраните, не съм си поръчвал, но като чета темите из форума, явно ще ми трябват. Знае ли някой за колко време ги слагат и дали мога да ги накарам да и ги сложат преди да я взема?

sa4mata

Мнение от sa4mata » 11 Май 2009 19:05

Здрасти :)
Първо да те питам дали хвана промоционалните цени че знам че ги спряха 1 месец по рано от планироното .
Относно стелките мога да ти се похваля ,че на мен ми ги подариха biggrin.gifзаедно с алармата така че може да си отвориш и ти остата дали няма да получиш някакъв подарък biggrin.gif biggrin.gif . Ако не си искаш никои нищо не дава tongue.gif

Публикувай отговор