Автоматична скоростна кутия - нормално ли е?

plammen

Автоматична скоростна кутия - нормално ли е?

Мнение от plammen » 31 Мар 2009 19:40

Бих желал да получа съвет/мниние по един въпрос.
Намерих относително изгодно Corolla 2005 1.4 d4d auto, но има нещо / поне за мен/ притеснително по начина по който сменя предавките.
При превключване на по горна предавка се получава един ефект, като че ли отнемаш газта - забавяне или т. нар. "ослушване". Превключването не е плавно определено. Не мога да си кривя душата, че има придърпване или подскачане, но на мене лично ми се струва съмнително.
Продавача / разбира се / се опитва да ме убеди, че това е начина на превключване, понеже била easytronic скоростна кутия. Аз лично не съм карал досега автомобил с подобна кутия, затова моля за съвет.
Имам опит с други автоматици, но за пръв път констатирам подобен начин на превключване.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Мар 2009 20:38

D4D и автоватик? В България не е продавано такова нещо май. Да не е ММТ?

Cosmos

Мнение от Cosmos » 31 Мар 2009 21:39

Кутията не е автоматична а полуавтоматична за това не се сменят плавно предавките.
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 01 Апр 2009 00:38

а на автоматичната се сменият плавно..... тоест всички са вариаторни biggrin.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 01 Апр 2009 02:37

MMT скоростите наистина превключват така, както и при теб - не те лъже продавача..... И мен лично, много ме дразни тая скоростна кутия, няма нищо общо с истинския автомат на Тойота..... По-добре определено ръчка..... :thumbsup:

plammen

Мнение от plammen » 01 Апр 2009 20:40

Благодаря много на всички.
Абе знаех си аз, че трябваше да направя един тест драйв в някое представителство на Тойота преди да задавам въпроса ама .... нейсе.
Честно казано бях тръгнал за Голф автоматик, но офертата за Королата ми се строри изключително примамлива и реших да усетя какво е усещането. Ако наистина така си превключва - много жалко. Една от любимите ми марки автомобили изобщо, получава малък минус.
Има ли обаче някой реална представа до колко са издръжливи този тип трансмисии.
А иначе съм леко разочарован, че все още никой не е забелязал цитата от продавача - за "..Ослушва" ми е думата :)))

Публикувай отговор