CELICA 1.6 ?
Аз в момента карам селика 1,6 sti 105 bhp. Смених всички консумативи ремъци и накладки. Масло въобще не ми харчи карам с Motul 6100 10w-40 полусинтетик и съм много доволен.По отношение на динамиката колата набира сравнително добре за 1.6 на права отсечка съм вдигал по километраж около 205 км/ч , а по нанадолнище си изпълва километража. Доволен съм от колата защото е много здрава и красива имайки предвид , че излиза от производство 1989г.
След време се надявам да мога да си купя супра , защото тя излиза със огромен потенциал, който не е използван.
След време се надявам да мога да си купя супра , защото тя излиза със огромен потенциал, който не е използван.
Аз мисля че потенциала на твоя мотор е достатъчен за всяка употреба извън писти и драг-състезания. Просто го доразвий.iem1 написа:Аз в момента карам селика 1,6 sti 105 bhp.
.....................

-
- Обратна връзка:
i az taka mislia puk po niakoe vfreme moje da smeni glavata of FE na GE i drugi butala da rechem.jamie написа:Аз мисля че потенциала на твоя мотор е достатъчен за всяка употреба извън писти и драг-състезания. Просто го доразвий.iem1 написа:Аз в момента карам селика 1,6 sti 105 bhp.
.....................
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
Ако няма да сменяш примерно скоростите с по-яки - според мене лично до 180-200 коня с турбина ще имаш.iem1 написа:Аз благодаря за съвета момчета, но къде мога да я доразвия тук и на каква цена все пак двигателя е 1.6, а не 2.0 ГТ4
И евентуално каква мощност ще се постигне, защото за 20 коня няма смисъл
разходите ще са ти поне 2000 лв и ще ти заминат минимум 6 месеца - ако всичко мине като по ноти. Може да ти се струва пресилено - това е мое лично мнение.
Jamie, na towa twoeto mu se kazwa turbo byrzinajamie написа:Ако няма да сменяш примерно скоростите с по-яки - според мене лично до 180-200 коня с турбина ще имаш.iem1 написа:Аз благодаря за съвета момчета, но къде мога да я доразвия тук и на каква цена все пак двигателя е 1.6, а не 2.0 ГТ4
И евентуално каква мощност ще се постигне, защото за 20 коня няма смисъл
разходите ще са ти поне 2000 лв и ще ти заминат минимум 6 месеца - ако всичко мине като по ноти. Може да ти се струва пресилено - това е мое лично мнение.

Селика 89
Та извинявам се на пича че му пиша в поста
Купих си Селика 89 год , с издухан двг. и се чудех дали някой няма да ми помогне с намирането на нов(нямам впредвид чисто нов) двигател който да подхожда на такава кола.
В момента ми предлагат 2.0 двувалка от Селика , документите казват че са ОК , но още несъм ги виждал,цена около 350 лв.
Какво ще ми кажете как да постъпя? Как да проверя състоянието на двигателя и какъв е шанса да ме метнат?
Колата още несъм я регистрирал на мое име .. защото историята е дълга и широка.. колата е от едно място аз съм от друго а в момента с колата съм на трето
... двигито не бачка нормално и е ъпсурд да пропътувам 250 км с него защото незная къде ще ме остави .. т.е. немога да я регистрирам на мое име докато не се оправи тоя двг.. измислихме го по друг начин - смяна на адресна рег... смяна на лична карта - и колата си се регистрира .. така тогава идва друга нужда - да намеря работещ двг.,на сносна цена и да го пъхна на колицата .. чувам и ТЕХНОТЕСТ имало .. и там пари ... какво ще ме посъветвате .. колата много си ме кефи и искам да си я направя 

Купих си Селика 89 год , с издухан двг. и се чудех дали някой няма да ми помогне с намирането на нов(нямам впредвид чисто нов) двигател който да подхожда на такава кола.
В момента ми предлагат 2.0 двувалка от Селика , документите казват че са ОК , но още несъм ги виждал,цена около 350 лв.
Какво ще ми кажете как да постъпя? Как да проверя състоянието на двигателя и какъв е шанса да ме метнат?
Колата още несъм я регистрирал на мое име .. защото историята е дълга и широка.. колата е от едно място аз съм от друго а в момента с колата съм на трето