EcLipSeR написа:Здравейте отново колеги! Днес си харесах една МР2-ка Цената е 3 хиляди! Екстри климатик (не зареден)но каточели като го пуснах не усетих компресора) каза човека,няма ел стъкла разгледах за ел огледала но не видях.Според него няма нищо за правене по двг-то и ходовата част.Има съвсем малко ръждичка до прозореца предния.Това за регулиране на топло и студено нещо заяжда така ли трябва да е ?Тарга е,но двигателя е 2.2 16в 130 конски сили.
Та понеделник мисля да ходя да е пробвам по обстойно и да е вкарам в някой сервиз та да видя как е отдоло и т.н.
Та искам някой съвети какво да погледна какво да барна да пробвам да проверя дали колата е читава.Незнам въобще двигателя как трябва да се държи поведението на пътя и т.н. като цяло характерните проблеми и основните работи.А и с тоз двигател отзад ми е много странно biggrin.gif
Чакам съвети

Ако говориш за оназ бялата от мобиле.бг - се бях загледал и аз по нея. Цената и е добра, и си заслужава за тез пари. Ел.работи се правят лесно ( с малко парици де).
За съжаление това 2.2 (5S-FE) верно е най-куция двигател за MR2. Продаван е само за USA и общо взето за нищо не става. Но мен ако питаш - ако я вземеш, по-добре да насадиш после един цял двигател тип 3S-GTE - турбо версията, към 220 - 240 к.с. зависи от годината, и си решаваш проблема. За по-малко парички може да се намери и 156 или 173 коня атмосферната версия на 2.0 мотора - 3S-GE. Процедурата по смяна на мотора е лесна, отнема няколко дни (3-4) и вече е правена няколко пъти от различни хора тук
Поле за действие има, така че ти решаваш (щото ти плащаш) :-D
За проблемите:
1. Таргата... отиваш на автомивката и оливаш яко отгоре с маркуча, за да видиш дали тече - ама с маркуча, че със пароструйката не се усеща. Предимно по ъглите изпуска ако има проблем. Ако при движение по "друсащ" път се чува скърцане по-силно така откъм стъклата на тавана - да знаеш че не е добре работата. Уплътнения за тарга - 330лв. / бройката (едно ляво и едно дясно)
2. Накрайници на кормилната рейка - предимно вътрешните
3. Биалетки (или биелетки - не съм сигурен как се пише) - колкото и да са дреболия - трудни са за намиране, оригиналните не се пипат - 230лв. / брой са
4. Задни амортесьори - и предимно тампоните им...
това са основните проблеми, другото са дреболии :-)
Успех