Сваляне на релсите и смяна на фара
Сваляне на релсите и смяна на фара
Здравейте,може ли някой да ми каже(или даде снимка)как се свалят релсите(на покрива)(незнам точно как се наричат).Искам да ги боядисам-ако някой знае къде с радост ще го изслушам.Другият ми въпрос е какво трябва да сменя,за да сложа фаровете от авенсис 2007 на авенсис 2004?и възможно ли е?и къде мога да го направя?Колата е авенсис 2004.
Първо виж по тази картинка от кой фарове за 2004 имаш ,а на аватара ми са 2007.За релсите да сваляш цялата тапицерия за това не си заслужава(свалях ме я 3-ма и излиза през задната врата и леко я поостъргахме) и няма къде да им направиш качественно прахово, а ако мислиш само да ги пръснеш направи го направо на покрива като изолираш наоколо и после ги мини с лак за металик.Ако няма да ги ползваш често става.
- Прикачени файлове
-
- HL.JPG (65.83 KiB) Преглеждано 2093 пъти
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
Имам тези които са само до 7,без 8.С халогени.Искам да сложа като твойте от 2007.Ще купя други крушки това не е проблем,проблем е дали после ще мога да го сложа с малко промени.Да не ги взема и после да се окаже,че трябва да режа я калник,я броня.А релсите разбрах как се свалят без да сваляшт тапицерията,има едни капачки(отчно където започват и свършват)това са капачки и под тях са болтовете.
Тази скоба ни разказа играта,явно първо са ги позиционирали и след това я бяха стегнали или нещо такова ,защото след като отвихме гайките се размърда и сваляхме тавана.А фаровете определено имат малка разлика в дизайна ,но към бронята по-скоро или окото ме лъже,гледах ги и двата на паркинга и ми се струва ,че към бронята в ъгъла се различават,но даже и да е така е незабележимо и сигурно не се налагат корекции.
- Прикачени файлове
-
- far1.JPG (68.19 KiB) Преглеждано 2010 пъти
-
- far.JPG (54.06 KiB) Преглеждано 2010 пъти
-
- скоба.JPG (50.42 KiB) Преглеждано 2010 пъти
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
Ще снимам и моя и ще видим..мисля че има разлика при бронята на твойта снимка долен ляв ъгъл на фара....мисля че бронята е по издадена.Другото за което се замислих е,че ако се наложи да сменям крушка,а вече съм сменил фара(със този от 2007)дали ще мога да бръкна и да я сменя...мисля че няма разлика(при двигателя между 2004 и 2007.)Д4д 116 е мойта.Stephan мерси много