Разход на гориво Ярис 1.0
- Aleksandar
сега и за снимката 3.2/100 - една вечер около 8 вечерта заредих на омв-то над горубляне - до нас през околвръстното са около 36км -скоростта ми беше 60-70км не повече - след като паркирах - я снимах - и това беше резултата -slowtraveler написа:Е, за яриса съм убеден, че може и да е по-малко от 8л/100 за 11000км...
Щом на маздата 2.0 бензин, дето е доста по-голям/тежък автомобил средния ми разход (основно в града) е 8.8л/100км за изминати 13500км
Е - 3.9л/100 пък е доста оптимистичен разход biggrin.gif
Смятам да направя снимка как маздата гори средно 2.0л/100 (може и по-малко да покаже, ама няма да е 'достоверно') biggrin.gif
за бензинов ярис не знам , имам дизелов , 1.4д4д 75к.с. - като го карам в града средно гори около 5 нафта понякога 6 , зависи колко бързам. Тавана на горене ми е бил със 43 литра 520 км , като съм карал гас до дупка почти постоянно. Сега от няколко дни си карам бмв-то и като видя 15/100 на борда и ми става лошо biggrin.gif
Е аз си ползвам колата за да ходя на работа със нея...така да се каже тествам я в неблагоприятни условия biggrin.gif
Пак ще кажа в почивните дни и моят разход е около 5-6...но това не е среден разход- все пак има и час пик в нашето "село" biggrin.gif
п.с. ако направя една обиколка на околовръсното , та дори и в центъра след 20.00 часа и аз няма да мога да постигна повече от 5.0...но тук ставаше дума за пиковите часове
Пак ще кажа в почивните дни и моят разход е около 5-6...но това не е среден разход- все пак има и час пик в нашето "село" biggrin.gif
п.с. ако направя една обиколка на околовръсното , та дори и в центъра след 20.00 часа и аз няма да мога да постигна повече от 5.0...но тук ставаше дума за пиковите часове

Аха и 11000км някой е добил средно 3.9....смех....valioval написа:Е аз си ползвам колата за да ходя на работа със нея...така да се каже тествам я в неблагоприятни условия biggrin.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.